bancika wrote:zuti deo je switching, ne treba ti. Narandzasti deo dole je snagas, ni to ti ne treba. Uzeo bih ovu gornju narandzastu i plavu sekciju, treba ti equalizer. Izbacio bih ova dva tranzistora iz drive sekcije koja rade switching (spaja ih dugacka linija koja obilazi veci deo kola koja predstavlja bypass, ni to ne treba) i napravio bih true bypass oko celog kola. To mi se cini najlakse.
Wow, hvala, ovako neki savet mi je trebao!

Bravo!
Skonato sam da je ono switching, ali nije mi palo na pamet da mi sve to ne treba, i ona dva tranzistora. Naravno, mnogo mi je lakse true bypass da uradim, tako sam nesto i planirao.
Dakle ovako nesto?
OK sada je vec jasnije, ostaje jos da se izborim sa napajanjem, malo su cudni naponi, ali to cu vec nekako provaliti dalje...
Frostensen wrote:Imaj u vidu da je pedala samo to, pedala. Zvuk koji dobijas ce ti dosta zavisiti i od pojacala kroz koje ides sa tom pedalom. Mozda ce me iskusniji clanovi demantovati ali cini mi se da nije isto da li sviras kroz (po meni) mutavi Laney LV100 ili Roland Jazz Chorus koji je (opet po meni) nekako staklen ili kroz neko od onih Yamaha pojacala. A to onda znaci drndaj ekvilajzere na pojacalu (koje ne poznajes) drndaj ekvilajzere na pedali, ali jbg nemas vremena bas za to jer te ceka jos 3 benda i zavrsava ti se tonska tako da nista, samo se pojacas da mozes da se cujes na bini, a sta izadje izaslo je ;/
Da naravno, moguce je da bude bas ono sto trazima, a moguce je da bude nesto totalno drugacije i cudno.
Ovo je sada kao ekperimentali projekat, ako uspem da ga izguram, ne ocekujem cudo.
bancika wrote:nije nista beskorisnija nego bilo koja pedala. Premda, ako vec ulazes toliki trud da napravis relativno komplikovanu pedalu, mozda je bolje da uzmes neku koja je dizajnirana da zvuci bas dobro, ne neku iz najjeftinijeg pojacala (mada postujem da je mozda po tvom ukusu tako kako je)
Kristijan wrote:Ја се не бих бавио с овим. Ако негде постоји избор - свакако постоји код драјв педала. Оволико малтретирања да би се изоловао фрагмент јефтиног транзисторца - то баш нема превише смисла, ма колико да ти се сада допада тај тон.
Ma da pedala ko pedala samo jedna karika u lancu.
Malopre sam bas opet malo svirao, i svestan sam da je to drajv iz jeftinog pojacala, ali meni to zvuci jako dobro, ne znam ni sam zasto.
Perce wrote:100% se slazem sa Kristijanom.....mada, s' obzirom da je tvoje vreme u pitanju i tvoji novci i naravno sta ces Ti raditi sa tom pedalom, mene se to ne dotice. Imas volje i nabrojanog? Samo napred. Ne treba ubijati entuzijazam i volju u coveka. Najgore sto moze da ispadne jeste da budes bogatiji za jedno iskustvo

To je neka manija, koju valjda razumeju svi koji su pravili instrumente ili efekte i drugo,

jednostavno uhvati te, uvuce se u mozak i nemas mira dok je ne napravis!

Tako mi je bilo i sa prvom gotarom koju sam pravio.

Za te pare mogao sam da kupim i bolji, ali taj osecaj da izguras nesto svoje je nezamenljiv.