Ајмо искуства
Fretted to Fretless?
Moderators: Trooper, Tiki the Boyler
Fretted to Fretless?
Који је принцип? Како извадити прагове? Ко то ради? Колко кошта? Могу ли то сам дурадим?
Ајмо искуства
Ајмо искуства
- sirac-šunka
- vragolan
Re: Fretted to Fretless?
Imas nesto slicno u temi:
viewtopic.php?f=18&t=1967&start=0&st=0&sk=t&sd=a
A i jos po nekim temama u odleljku o odzavanju instrumenata.
viewtopic.php?f=18&t=1967&start=0&st=0&sk=t&sd=a
A i jos po nekim temama u odleljku o odzavanju instrumenata.
био сам лењ па пре постављања поста нисам изгуглао, али сад нађох овај фини тутуориал
http://www.geocities.com/charlesarms/index.htm
али опет ако је неко радио ово, веома радо би ме интересовало лично искуство.
http://www.geocities.com/charlesarms/index.htm
али опет ако је неко радио ово, веома радо би ме интересовало лично искуство.
- Rocket Roll
хвала рокетроле за овај токбас линк...
шта значи сендинг? шмирглање? како се овако сија после сендинга
шта значи сендинг? шмирглање? како се овако сија после сендинга
Sanding znaci smirlglanje, a sija zato sto je lakirano
- Rocket Roll
Molim i drugi put! Yeah, "sanding" je šmirglanje.
Što se sijanja tiče, čovek ustvari kaže "Note the incredible gloss of the unsanded coats" - "Obratite pažnju kako neverovatno jako sija neišmirglan lak." On je već naneo par slojeva (coats) laka, ali nije išmirglao (vodenom šmirglom, staklenom vunom, polir-pastom, čime god radi) taj lak da dobije malo više "mat" teksturu.
Što se sijanja tiče, čovek ustvari kaže "Note the incredible gloss of the unsanded coats" - "Obratite pažnju kako neverovatno jako sija neišmirglan lak." On je već naneo par slojeva (coats) laka, ali nije išmirglao (vodenom šmirglom, staklenom vunom, polir-pastom, čime god radi) taj lak da dobije malo više "mat" teksturu.
- Tiki the Boyler
- Urednik
Procedura zaista nije prekomplikovana, ali ti ne bih preporučio da vježbaš na sopstvenom bassu!
Moj Dynabass je konvertovan u fretless... Evo kako to izgleda...

I da... nije zgoreg odvojiti vrat od tijela kada se sve to radi!
I još jedna stvar (mada vjerovatno piše u tom linku koji mi se nije dalo gledati)... poslije defretacije je neophodno izvršiti spuštanje nut-a i detaljan setup bassa!
Moj Dynabass je konvertovan u fretless... Evo kako to izgleda...

I da... nije zgoreg odvojiti vrat od tijela kada se sve to radi!
I još jedna stvar (mada vjerovatno piše u tom linku koji mi se nije dalo gledati)... poslije defretacije je neophodno izvršiti spuštanje nut-a i detaljan setup bassa!
Hteo bih da nanovo postavim isto pitanje: ko u Beogradu korektno radi fretted > fretless, i po kojoj ceni otprilike?Шмајсер wrote:Који је принцип? Како извадити прагове? Ко то ради? Колко кошта? Могу ли то сам дурадим?
Ајмо искуства
Meni je Shanika poznati majstor sa Banovog Brda jako korektno odradio jednu bas gitaru ali nemam slike da ti prezentujem kako je lepo covek odradio
Pa kad kažeš da je dobro uradio, to je dosta, ne trebaju slike... Nego reci mi, molim te, kako ja da dođem do tog Šanike.BaticaBG wrote:Meni je Shanika poznati majstor sa Banovog Brda jako korektno odradio jednu bas gitaru ali nemam slike da ti prezentujem kako je lepo covek odradio
Neki kontakt?Adresa?Cena?BaticaBG wrote:Meni je Shanika poznati majstor sa Banovog Brda jako korektno odradio jednu bas gitaru ali nemam slike da ti prezentujem kako je lepo covek odradio
Evo imam od ranije njegov fiksni, 011/551-691
- The Mask AE
Omg pa cepi im na private a ne na public 
- KnightOfDoom
- Site Admin
Ne to je kul. Vi's reklama za nekog "malog" lika je kul. Za prodavnice nije. Nesto kao Robin Hud, pomazemo "sirotinji" a ne dajemo bogatasima da se reklamiraju