NAPOMENA - kada grmi iskljucite sve elektricne uredjaje iz struje, narocito vasa voljena pojacala. Znaci iz struje, NE OFF samo, nego iz struje.
Ja nisam iskljucio, grom je spicio komsijinu antenu, njemu je otisla gomila stvari, drugim komsijama telefoni i televizori uglavnom, a meni komp i Classic 30. E sad, mene zanima sta je tu moglo da rikne? Lampe ili nesto drugo?
Koliko sam mogao da primetim, pojacalo izgleda sasvim normalno tj. nema vidljivih ostecenja. Samo ne mogu da ga ukljucim, lampica ne svetli. Sta bi moglo da bude u pitanju? U toku udara cuo sam neko pucketanje, nesto kao rafalno pucanje manjih petardi i u prvom momentu pomislio sam da je komp. Sada nisam siguran, mozda je to bilo i pojacalo.
Nece grom u koprive (ali oce u pojacala :( )
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Re: Nece grom u koprive (ali oce u pojacala :( )
Kreni od osiguraca na pojacalu, nadam se da si imao srece
- Rocket Roll
Re: Nece grom u koprive (ali oce u pojacala :( )
Osigurač je verovatno odreagovao i spasao stvar, ali pitanje je koliko je brzo pregoreo. Ako umeš, isprazni kondenzatore u napajanju i kreni sa proveravanjem komponenata od mesta na kojem napon iz mreže "ulazi" nadalje.
Najskuplja stvar koja je mogla da rikne ti je ulazni trafo. To će te koštati oko 50tak evra, možda i manje, ako to ga neko ovde bude motao.
Najskuplja stvar koja je mogla da rikne ti je ulazni trafo. To će te koštati oko 50tak evra, možda i manje, ako to ga neko ovde bude motao.