Bas gitara rumba
Moderators: Trooper, Tiki the Boyler
Bas gitara rumba
Interesuje me da li postoji neki video kurs ili neka skola bilo koje vrste za bas gitaru, a da se bavi rumbom, orjentalnim i kubanskim ritmovima? 

Re: Bas gitara rumba
John Patituci odlicno objasnjava Groove stvari.
Knjiga se zove John Patitucci - A Dictionari of Grooves & Techniques
Knjiga se zove John Patitucci - A Dictionari of Grooves & Techniques
Ides u nadodjake?nikolarkv wrote:Interesuje me da li postoji neki video kurs ili neka skola bilo koje vrste za bas gitaru, a da se bavi rumbom, orjentalnim i kubanskim ritmovima?

Da je ne lazemo.
Ja sviram uglavnom hitove strane, domace i narodne muzike. Pod narodnom muzikom se podrazumevaju stare dobre pesme koje su ostale da se slusaju i po neka nova koja je zasnovana na tako nekoj starijoj dobroj melodiji.
Za Patituccijevu skolu znam. U njoj mislim da svira sa Veklom, cak je i imam u kompu ali ne mogu da je otvorim. Pokusavam ponovo da je skinem sa neta.
Dosta stvari sam resio oko nacina svirke. Ostali su mi samo ti orjentalni ili ti LatinoAmericki ritmovi.
Treba mi dobar primer, pa ako neko ima neki konkretni video? ( yutube, googlevideo...) Ili neku video skolu?
Ja sviram uglavnom hitove strane, domace i narodne muzike. Pod narodnom muzikom se podrazumevaju stare dobre pesme koje su ostale da se slusaju i po neka nova koja je zasnovana na tako nekoj starijoj dobroj melodiji.

Za Patituccijevu skolu znam. U njoj mislim da svira sa Veklom, cak je i imam u kompu ali ne mogu da je otvorim. Pokusavam ponovo da je skinem sa neta.
Dosta stvari sam resio oko nacina svirke. Ostali su mi samo ti orjentalni ili ti LatinoAmericki ritmovi.
Treba mi dobar primer, pa ako neko ima neki konkretni video? ( yutube, googlevideo...) Ili neku video skolu?
Oscar Stagnaro & Chuck Sher, The Latin Bass Book: A Practical Guide (+ 3 play-along CDs). Odlična, ozbiljna stvar. Nađe se tu i tamo.nikolarkv wrote:Interesuje me da li postoji neki video kurs ili neka skola bilo koje vrste za bas gitaru, a da se bavi rumbom, orjentalnim i kubanskim ritmovima?
Ma ovi novi narodnjaci su superzanimljivi za sviranje, mada su uglavnom totalni tresh. Isto kao i aktuelni mtv hitovi, nema tu puno razlike.
Imam ja gomilu nekih txt i txt+audio tutorijala. Nekoliko ih je na afro-cuban-latino temu, ako si zainteresovan, mozda bih mogao negde da ih spakujem.
Imam ja gomilu nekih txt i txt+audio tutorijala. Nekoliko ih je na afro-cuban-latino temu, ako si zainteresovan, mozda bih mogao negde da ih spakujem.
Evo ja sada trazim nesto po yutubetu.