distorzija
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
- mislim_stvarno
Re: distorzija
Par pitanja:
Jel' neko probao Rocktron Rectyfier Zombie?
Da li ima kod nas da se kupi?
Koliko se krecu cene lampaskih preampova kod nas, tipa Mesa V-Twin ili nesto slicno, dosta me zanima?
Koliko se krecu cene lampaskih preampova kod nas, tipa Mesa V-Twin ili nesto slicno, dosta me zanima?
Probao sam ja u Artistu u NS, zvuci sasvim korektno, cini mi se da mu je i cena dosta korektna
Jutros sam poostao ponosni vlasnik MXR DD-11 Dime Distorsion... Ne sto je moja, ali ubija
Kod nje nije gain ono sto distordira zvuk, vec se samo igranjem sa ostalim potovima moze dobiti skoro sve... kazem skoro, jer je pedala ipak pregruba za neki tube drive, ili tako nesto
Vredi je probati, Critical moze detaljniji review da napise ako mu nije problem
Kod nje nije gain ono sto distordira zvuk, vec se samo igranjem sa ostalim potovima moze dobiti skoro sve... kazem skoro, jer je pedala ipak pregruba za neki tube drive, ili tako nesto
Vredi je probati, Critical moze detaljniji review da napise ako mu nije problem
eeeeeeee kad je to Critical uradio da si ti ziv i zdravVredi je probati, Critical moze detaljniji review da napise ako mu nije problem

Skoro je neki decko trazio za bottle rocket trazio oko 250e za polovan...you do the math za v-twin ( moja procena, dobar lampas sa 2x12mislim_stvarno wrote:Par pitanja:

Hughes & Kettner Warp Factorjohnny_b_good wrote:A pedale za OVERDRIVE?
Sorry ako smaram ali me interesuje.Nekako mi je malo lepsi overdrive ali nikad nisam cuo dobru distorziju![]()
U principu jako je slicno ali ipak ima razlike

http://www.stevesmusiccenter.com/Hughes ... actor.html

Brate Molotov po koji put te vidim da postujesh tu distorziju?!

Ja uzeo Line 6 Uber Metal i javljam se sa utiscima kad prodje neko vreme. Za sad mogu da kazhem da je neverovatno versatilna, i mozhe da se dobije ogroman dijapazon zvukova, prosto je zapanjujuce koliko se ton menja samo minimalnim okretanjem bilo kog potenciometra, tako da prostora sa tweek-ovanje ima koliko zhelite. Opet, kazhem...malo kad se izigram javljam utiske, mada vec sad vidim da nisam pogreshio.

Ja uzeo Line 6 Uber Metal i javljam se sa utiscima kad prodje neko vreme. Za sad mogu da kazhem da je neverovatno versatilna, i mozhe da se dobije ogroman dijapazon zvukova, prosto je zapanjujuce koliko se ton menja samo minimalnim okretanjem bilo kog potenciometra, tako da prostora sa tweek-ovanje ima koliko zhelite. Opet, kazhem...malo kad se izigram javljam utiske, mada vec sad vidim da nisam pogreshio.

- sirac-šunka
- vragolan
Cestitam, uber mjetalcu nijedan, zli!
Shdrederu!
Shdrederu!

Cestitam.
Koliko zapravo kosta?

Koliko zapravo kosta?
U Artistu 100e. A dobio sam je u super super stanju.
Za sad sve shto imam nabavio sam za male pare i jako sam zadovoljan...

Line 6 Über Alles

-
zanima me sta mi preporucujete od dist pedala da bi dobio neki zvuk priblizan zvuku solo gitare u
wishbone ash - pheonix [ verzija sa argusa ] ako je moguce uopste?
Dakle neka bluesy blaga distorzija i guess
wishbone ash - pheonix [ verzija sa argusa ] ako je moguce uopste?
Dakle neka bluesy blaga distorzija i guess
- Rocket Roll
To je odsvirano na humbuckerima kroz Marshall, vrlo tipičan rokenrol zvuk... Wishbone Ash su formirali siromašni klinci, nisu imali para za efekte, samo vremena da vežbaju kao nezdravi. Pedale koje emuliraju taj ton: LovePedal Purple Plexi, Fulltone OCD, zVex Box Of Rock. Ili modifikovani Boss DS-1, ako nemaš para.
Ah, Wishbone Ash. Kakva tehnika, kakve ideje. "Lady Whiskey", "Throw Down The Sword", "Blowin' Free"... Ali ton im je vrlo generički, tipični rock ton - mašala gitara u Mashala pojačalo.
Ovih dana Endi Pauel koristi TC Electronics 2290, ali iz istih razloga iz kojih ga koristi i The Edge - delay, chorus, flanging, tremolo. Klikni ovde: http://www.wishboneash.com/band_gear.asp
Ah, Wishbone Ash. Kakva tehnika, kakve ideje. "Lady Whiskey", "Throw Down The Sword", "Blowin' Free"... Ali ton im je vrlo generički, tipični rock ton - mašala gitara u Mashala pojačalo.

Ovih dana Endi Pauel koristi TC Electronics 2290, ali iz istih razloga iz kojih ga koristi i The Edge - delay, chorus, flanging, tremolo. Klikni ovde: http://www.wishboneash.com/band_gear.asp
-
zvex je bas skup , lovepedal kontam da nije bas zastupljen..jedino mozda ocd...;o a najverovatnije bi uzeo bluesbreaker ili blues driver.
Mogao bi da pokusas da pronadjes polovnog Pro Co Rat-a.
Ja sam pre dosta godina kupio gore-pomenutog za nesto sitno maraka, a ta stvarcica je toliko njonjava (prepuna midlova) da nema sanse da pobegnes od marshall zvuka(priTom, uz te silne mid-eq nema sanse da se IgDe ne cujes u bendu, sem ako ti klavijaturista nije potpuno-apsolutna sirovina
).
Ja sam pre dosta godina kupio gore-pomenutog za nesto sitno maraka, a ta stvarcica je toliko njonjava (prepuna midlova) da nema sanse da pobegnes od marshall zvuka(priTom, uz te silne mid-eq nema sanse da se IgDe ne cujes u bendu, sem ako ti klavijaturista nije potpuno-apsolutna sirovina