Vidimo se, i javi mi kada ides!
Koji bas da kupim (početnik)
Moderators: Trooper, Tiki the Boyler
Re: koji bass da kupim
Idem sa tobom da je kupis, za svaki slucaj da ti daju pravi komad.Idemo do Music centra jer je tamo najbolja cena.
Da ne otvaram novu temu
Resio sam da kupim bas pa me zanima sta mislite. Hteo sam neki bass pack posto bih ipak hteo odmah i pojacalo da cujem sebe. Sviram akusticnu duze vreme, nista ozbiljno, mada to nije mnogo bitno
Svirao bih rock, pop. Gledao sam kako da ne prodjem mnogo skupo za pocetak, da vidim kako mi ide, i naleteo sam na neke packove
u Mitrosu 13,900 Behringer
http://www.mitros-music.com/products/13 ... o_Play_/1/
U Music centru 17,400 Bucklay by Washburn
http://www.musiccentar.com/www/singleitem.php?id=1716
ne znam da li negde postoji jos neki
Pojacalo je malo, ali dosta za pocetak, ali svidja mi se sto imaju sve u kompletu, torbu, pojacalo, kabl, kais, trzalice, a ova druga ima i stimer
Probao sam obe i nisu lose, i zasad mi se vise svidja Bucklay
Zanima me da li se neko sretao sa ovim gitarama i kakva su vam misljenja o njima, neki savet za kupovinu i tako to
Resio sam da kupim bas pa me zanima sta mislite. Hteo sam neki bass pack posto bih ipak hteo odmah i pojacalo da cujem sebe. Sviram akusticnu duze vreme, nista ozbiljno, mada to nije mnogo bitno
Svirao bih rock, pop. Gledao sam kako da ne prodjem mnogo skupo za pocetak, da vidim kako mi ide, i naleteo sam na neke packove
u Mitrosu 13,900 Behringer
http://www.mitros-music.com/products/13 ... o_Play_/1/
U Music centru 17,400 Bucklay by Washburn
http://www.musiccentar.com/www/singleitem.php?id=1716
ne znam da li negde postoji jos neki
Pojacalo je malo, ali dosta za pocetak, ali svidja mi se sto imaju sve u kompletu, torbu, pojacalo, kabl, kais, trzalice, a ova druga ima i stimer
Probao sam obe i nisu lose, i zasad mi se vise svidja Bucklay
Zanima me da li se neko sretao sa ovim gitarama i kakva su vam misljenja o njima, neki savet za kupovinu i tako to
Pozdrav i dobro nam dosao!
Odma da znas da su obe gitare najobicnije smece, kao i sve gitare iz bilo kog niskobudzetnog pack-a.reba se usresrediti na dobar istrument a kasnije ces skupiti pare za pojacalo i za ostale sitnice.Uostalom u tim guitar pack-ovima dobijes sve, ali ustvari ti nista zaista nece koristiti za malo kasnije, po meni cisto bacen novac.
Za te pare mislim da bi trebao da uzmes Ariu Stb Jb i da kupis uz to i Behringer DI box i da priklucis na komp i sviras dok nekupis pojacalo.
Ponavljam guitar pack-ovi su SRANJE.
Ako si pri malo vecim parama (oko 300 evra) uzmi Ibanez SR 300 koji vredi svaku paru, a uz to imas i gitaru za kasnije (po zvuku i kvalitetu je po meni srednji nivo, sto je za tu cenu sasvim korektno).
Bilo bi lepo da obidjes sa nekim ko nesto zna, sto vise prodavnica i probas sto vise gitara i da steknes sto vise iskustva u komunikaciji sa nasim ljubaznim prodavcima muzicke opreme...
Ako ti je nesto nejasno, ti pitaj!
Odma da znas da su obe gitare najobicnije smece, kao i sve gitare iz bilo kog niskobudzetnog pack-a.reba se usresrediti na dobar istrument a kasnije ces skupiti pare za pojacalo i za ostale sitnice.Uostalom u tim guitar pack-ovima dobijes sve, ali ustvari ti nista zaista nece koristiti za malo kasnije, po meni cisto bacen novac.
Za te pare mislim da bi trebao da uzmes Ariu Stb Jb i da kupis uz to i Behringer DI box i da priklucis na komp i sviras dok nekupis pojacalo.
Ponavljam guitar pack-ovi su SRANJE.
Ako si pri malo vecim parama (oko 300 evra) uzmi Ibanez SR 300 koji vredi svaku paru, a uz to imas i gitaru za kasnije (po zvuku i kvalitetu je po meni srednji nivo, sto je za tu cenu sasvim korektno).
Bilo bi lepo da obidjes sa nekim ko nesto zna, sto vise prodavnica i probas sto vise gitara i da steknes sto vise iskustva u komunikaciji sa nasim ljubaznim prodavcima muzicke opreme...
Ako ti je nesto nejasno, ti pitaj!
A ibanez GSR180-BK
http://www.musiccentar.com/www/singleitem.php?id=211
Kakva je ona
Nisam mnogo upucen u to i ne razumem zasto je aktivna gitara toliko bitna, lepo je to imati ali zar ta podesavanja koja se dobijaju na gitari nisu ista ona koje se imaju na pojacalu ili mikseti. Pitam, ne znam bas, koja je razlika
Zasto je SR300 bolja od GSR180
Kakva je ona
Nisam mnogo upucen u to i ne razumem zasto je aktivna gitara toliko bitna, lepo je to imati ali zar ta podesavanja koja se dobijaju na gitari nisu ista ona koje se imaju na pojacalu ili mikseti. Pitam, ne znam bas, koja je razlika
- KnightOfDoom
- Site Admin
Aktivan bass nije "bitniji" a ni bolji od pasivnog. Sve zavisi kakav zvuk zelis i koliko kontrole nad svojim instrumentom zelis. A da bi to znao morao bi da probas i jednu i drugu
Razlika izmedju Gsr180 i sr300. Drvo (ovo ce bolje znati viden ili neki graditelji sa foruma) je prakticno isto.. i nato i agathis su "mahagoni za siromasne" ako se ne varam. Sr300 ima "3 band eq", mada u realnosti ima po pot za visoke i niske, onaj treci pot je za neke kvazi-srednje dok gsr ima samo tone. sr300 ima balans izmedju magneta (gsr odvojene potenciometre za svaki magnet) bolji bridge, magnete, ima 24 praga (nekome je bitno, meni naprimer
)
Uglavnom, na sr je sve bolje, samo su civije iste
A na gsr je bolje sto ne mora da se menja baterija 
Razlika izmedju Gsr180 i sr300. Drvo (ovo ce bolje znati viden ili neki graditelji sa foruma) je prakticno isto.. i nato i agathis su "mahagoni za siromasne" ako se ne varam. Sr300 ima "3 band eq", mada u realnosti ima po pot za visoke i niske, onaj treci pot je za neke kvazi-srednje dok gsr ima samo tone. sr300 ima balans izmedju magneta (gsr odvojene potenciometre za svaki magnet) bolji bridge, magnete, ima 24 praga (nekome je bitno, meni naprimer
Uglavnom, na sr je sve bolje, samo su civije iste
Pa tako nekako, s tim da je agathis za jos siromasnijeKnightOfDoom wrote:i nato i agathis su "mahagoni za siromasne" ako se ne varam
ja posjedujem GSR180 i mogu ti reci da sam prezadovoljan (ostali mogu da misle sta oceResistor wrote:A ibanez GSR180-BK
Kakva je ona
ako si pocetnik 180tka je odlicna
evo je :

SR 300 je daleko bolji... 
- KnightOfDoom
- Site Admin
Offtopic: delakroA, ne bih da budem sad picajzla, navrn'o si E i A zicu pogresno. Treba da ide sa desne a ne leve strane (ili donje a ne gornje, zavisi kako gledas
). Za A zicu vise-manje, ali ne znam kakva sudbina ceka kobilicu kod E zice.
vidi stwarno...nisam obracao paznju na to...evo sad cu da sredimKnightOfDoom wrote:Offtopic: delakroA, ne bih da budem sad picajzla, navrn'o si E i A zicu pogresno. Treba da ide sa desne a ne leve strane (ili donje a ne gornje, zavisi kako gledas). Za A zicu vise-manje, ali ne znam kakva sudbina ceka kobilicu kod E zice.
ako nisi josh siguran dali zaista zelis da od sad pa do vjeke vjekova sviras bass, bolje uzmi neki najjeftiniji (kao sto sam ja uzo behringera) pa ako se onda posle odlucis kupis bolji... a ako si vec siguran onda odma uzimaj najbolji sto mozes za te pare(ili stekaj jos koji mjesec, kad si mogao cekati do sada sacekaj jos malo- mnogo ce se isplatiti)... idi probaj svaki, slusaj zvuk, izgled, nemoj da ti posle bude zao sto si izbrao onaj koji ti se ne svidja ...
@offtopic
evo napravio sam....ebeno sam se napatio sa E zhicom...prste sam sa`ranio
@ solomon
ti da cutis
@ tema

ali tu novac sudi
evo napravio sam....ebeno sam se napatio sa E zhicom...prste sam sa`ranio
@ solomon
ti da cutis
@ tema
naravno da jesteSR 300 je daleko bolji...
ali tu novac sudi
Ajd sad ako uzmemo u obzir da cu za pocetak da uzmem neaktivan prosecan bas, da li je i kolko bolji ibanez 180 od bucklay-a, da li je neko imao priliku da ih svira
Koja je vasa preporuka
pojacalo sam vec resio da cu da kupim jace,tako da ne uzimam u obzir sto je bucklay paket, interesuje me samo gitara
Koja je vasa preporuka
pojacalo sam vec resio da cu da kupim jace,tako da ne uzimam u obzir sto je bucklay paket, interesuje me samo gitara
Od te 2 ja mislim da je Ibanez bolji ...
a koje si mislio pojacalo ?
a koje si mislio pojacalo ?
Pojacalo mi ispalo iz plana, lik ga prodao drugom, al aj sad
nego, nesto razmisljam
malo bolja gitara kao sto je sr 300 je oko 320 evra, dobro pojacalce, oko 40 W je oko 170 evra, torba malo bolja 30, stimer prosecan 30, kais, kabl i trzalica jos oko 20 i to ti dodje 570 evra, za prosecne stvari
Sve ovo u kompletu sa gsr180 je oko 430, al opet je bas nize klase
Nemam bend, hocu malo da uzmem bas da vidim kako mi ide, mozda nekad sa nekim i zasviram ali nemam u planu da zivim od toga, mada ko zna ali zasad je tako
Bucklay je prosecna gitara i dobijam sve prosecno za 200 evra
Pa ako mi bude trebalo nesto bolje mogu da kupim sr180 i pojacalo za oko 350 evra, a ostaju mi ove sitnice
I kad na to dodam ovih 200 izadje 550 a ostaje mi jos jedna gitara i malo pojacalo, a da i tu gitaru i pojacalo prodam za 100 evra, sto je realno, izlazi mi sve 450, koliko bi i sad trebao da dam da kupim gsr180 i dolazi mi na isto sto se para tice
nego, nesto razmisljam
malo bolja gitara kao sto je sr 300 je oko 320 evra, dobro pojacalce, oko 40 W je oko 170 evra, torba malo bolja 30, stimer prosecan 30, kais, kabl i trzalica jos oko 20 i to ti dodje 570 evra, za prosecne stvari
Sve ovo u kompletu sa gsr180 je oko 430, al opet je bas nize klase
Nemam bend, hocu malo da uzmem bas da vidim kako mi ide, mozda nekad sa nekim i zasviram ali nemam u planu da zivim od toga, mada ko zna ali zasad je tako
Bucklay je prosecna gitara i dobijam sve prosecno za 200 evra
Pa ako mi bude trebalo nesto bolje mogu da kupim sr180 i pojacalo za oko 350 evra, a ostaju mi ove sitnice
I kad na to dodam ovih 200 izadje 550 a ostaje mi jos jedna gitara i malo pojacalo, a da i tu gitaru i pojacalo prodam za 100 evra, sto je realno, izlazi mi sve 450, koliko bi i sad trebao da dam da kupim gsr180 i dolazi mi na isto sto se para tice