Ognjen wrote:Derrick, ne bih se slozio sa tvojim poredjenjem Vinnija i Davea, po pitanju poliritmija i ostalog. Pa Vinnie je pre neku deceniju svirao sa Zappom ono sto verujem da Weckl jos uvek moze samo da sanja.
Eto, kao što si i sam rekao, ukusi su različiti.

Meni se Dave više sviđa, nego Vinnie po stilu. Ono što stoji je da će ti verovatno svaki bubnjar reći da Weckl
tehnički "šiša" sve najpoznatije bubnjare, uključujući i Colaiuta-u, ali da se mnogima ne sviđa
po stilu svirke baš zbog, za neke, preteranog komplikovanja.
Ja lično sam video i preslušao mnoooogooo (možda isuviše

) drumsolo-a i nastupa obojice (Dave i Vinnie) bubnjara (YouTube ih je pun...), i još uvek nisam našao ništa toliko komplikovano odsvirano od strane Colaiuta-e da može da se poredi sa "pogibeljnim" nastupima i soloima Weckl-a. Jedino gde Vinnie ima prednost u odnosu na Dave-a je čista brzina - dakle, brži je od Weckl-a (ništa drastično, ali je brži

), i takva su mu i soliranja na bubnjevima - daleko veći akcenat na brzini, nego li na dinamici, poliritmijama... Na kraju krajeva, nezahvalno je porediti ovu dvojicu jer je Colaiuta više rock-orjentisan, dok je Weckl fusion/jazz-orjentisan. Sa čisto tehničke tačke gledišta, mislim da je Weckl bolji od Colaiuta-e.
A ono što je najsmešnije u celoj priči je što se uopšte raspravljamo oko ovakvih stvari, jer se ja slažem sa tobom da je ova tema, u suštini, besmislena. Isto ovako bi ti sada mogao meni da
"hi-hat-uješ" (kontriraš

), i tako u nedogled.