Koji je najbolji program za komponovanje?
Moderators: dejankuki, toza, Reverse
Koji je najbolji program za komponovanje?
Koji je najbolji program za komponovanje?..PLZ LJUDI

Re: Koji je najbolji program za komponovanje?
guitar pro 5
- Dete epruvete
- MF veteran
ako mislish na elektronsku muziku, za pochetak je najbolji FL i Cubase u kombinaciji
Fl koristim i na pocetku je bio extra ali sada sam poceo malo slozenije i FL mi ne odgovara...Pa da neshto kao Rnb i Pop
Ako si na PC-ju i nastaviš da radiš, završićeš na kraju u 99% slučajeva tako što ćeš raditi u Cubase-u, Nuendu, Sonar-u ili nekom slično koncipiranom programu. Možeš većinu toga da uradiš i u FL-u, jedino ako ti ne odgovara način rada. Znači par izabereš neki program, najbolje onaj gde postoji neki ortak koji zna već da radi u njemu da bi mogao da ga gnjaviš pitanjima, potražiš po netu, ima knjiga u pdf-u na file sharign mrežama, pročitaš malo dok eksperimentišeš i pičiš.
Aham, a dobar je i Guitar Pro 5 i za komponovanje a i za citanje tabova,a dobro je i shto ima RSE!:)
NIKADA ne komponovati u Gitar Pro-u. Znam da je nekim ljudima lakše jer je jednostavnije, ali što pre pređete na nešto drugo, to bolje.
- Dete epruvete
- MF veteran
varash se ako mislish da u fl-u ne mozesh da radis slozenije stvari. mozesh da skinesh gomilu raznih plugin-ova za fl i da sa njima radis. neki od njih su obimniji i od fl-amaxo93 wrote:Fl koristim i na pocetku je bio extra ali sada sam poceo malo slozenije i FL mi ne odgovara...Pa da neshto kao Rnb i Pop
sta to moze u cubaseu sto ne moze u frutiju?
Ok havala vam ljudi
))
Ne postoji kompetan program za komponovanje.Potreban ti je neki visekanalni snimac (FL Studio,Cubase,Nuendo isl) i gomila vst instrumenata,pluginova isl...
Ja koristim cool edit,mnogo dobar program. ima 128 kanala,i milion opcija za rad ,potrebna je samo mashta! Ako se bavis elektronskom muzikom onda postoje i semplovi pomocu kojih mozes da napravish neku tups-tups pesmu(tako ja to zovem). Probao sam i sam,i nije uopste tesko.