Moj prvi pokušaj izrade gitare

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
stane37

Re: Moj prvi pokušaj izrade gitare

Post by stane37 » 17 Apr 2009, 10:14

definitivno najlepsi LP koji sam video u skorije vreme. Svaka cast!
Moraces i meni da odradis jednog strata :D

b-Looser
MF veteran

Post by b-Looser » 20 Apr 2009, 22:29

Lepo. Kad je tonska proba?

NikolaNis
MF veteran

Post by NikolaNis » 21 Apr 2009, 14:16

@ stane37
Koliko si me sad nahvalio počeću da se stidim :oops: :) . A za strata ćemo se dogovoriti kada krenem ponovo u izgradnju, nije frka :ziveli:

@ b-Looser
Hvala i tebi, a za tonsku probu ću morati još malo da se strpim, iskrsli su neki problemi oko kola pa će majstori da mi izmuzu pare, a da ne pričam što mi je i svo slobodno vreme usresređeno na rešavanje tog problema pa ne mogu da se posvetim finiširanju gitare... :(

b-Looser
MF veteran

Post by b-Looser » 21 Apr 2009, 17:16

Podhitno da se otvori podsekcija na forumu "Kako sam da popravim svoj auto (moze i komsijin)" da majstori ne muzu pare od postenih forumasa :lol: :lol: :lol:
Ajde cekamo veliko finale :XD:

NikolaNis
MF veteran

Post by NikolaNis » 22 Apr 2009, 09:36

Odlična ideja, ja se inače razumem u kola k'o Marica u kriv $%&" :mrgreen:

mideki

Post by mideki » 07 May 2009, 13:12

Nikola gitara ti je super, stravno lepo izgleda svaka čast :bow:
Samo tako nastavi!
:bravo: :bravo: :bravo:

NikolaNis
MF veteran

Post by NikolaNis » 07 May 2009, 14:06

Prvi post pa odmah da me pohvališ, hvala lepo... :) :ziveli:

boysetsfire

Post by boysetsfire » 25 May 2009, 13:16

Prijatelju. Jel mozes negde, npr. youtube, da postavis video, da cujemo kako zvuci. A i kako izgleda gotova.

Stanko

Post by Stanko » 27 May 2009, 18:02

Odlican rad :) procitah celu temu i kao i ostali zeljno iscekujem da vidim ovaj lepi LP gotov. Bas me zanima kako ce i da zvuci.

Inace ceo rad ti je odlican, a boja me prilicno odusevila. Iako je bordo moja omiljena boja, bio sam malo skeptican kad sam video da si se odlucio za nju :) ali bordo-crna kombinacija je odlicno legla. Po meni licno bi bolje isli humbovi sa crnim poklopcima na primer, ali ovo je tvoja gitara i tvoj izbor :D bas si me odusevio.

Ja sa drugarom malo fantaziram o pravljenju vekih gitarica (iskreno tek za koju godinu), i definitivno sam planirao LP, ali sad sam odllucio i koju cu boju :) Bordo-crnu, samo mislim da cu ici sa za nijansu crvenkastijom (i masnijom) bordo (valjda sam uspeo da prenesem zeljenu nijansu :lol: ). I definitivno crni ili hromirani hw :) A kada dodje do tog momenta da se odlucimo za pravljenje, veruj da cemo te 'daviti' ako jos uvek budes aktivan na forumu ;)

U zdravlje ti bilo, i jos jednom sve pohvale! :ziveli:

NikolaNis
MF veteran

Post by NikolaNis » 01 Jun 2009, 12:38

Evo mene posle dvonedeljnog odmora ponovo ovde pa je red da se javim...

@ boysetsfire
Pokušaću nekako da vam je predstavim kada je budem završio, slike će sigurno biti urađene a ako budem imao mogućnosti probaću da snimim i kako zvuči.

@ Stanko
Pre svega hvala na pohvalama i drago mi je da sam ti pomogao da se odlučiš za boju svoje gitare koju budeš pravio. Planiram još dugo da budem ovde pa samo izvoli slobodno me "davi", pomoćiću ti rado kao i svakom ko me je nešto pitao do sad... :ziveli:

Imao sam mnogo obaveza za vreme odmora koje nemaju veze sa gitarom pa nisam imao puno vremena da je sređujem, ali eto ukrao sam par sati i došao do zaključka da mi malo "zveče" 12. i 13. prag tako da ću to morati malo da sredim. Moram i da finiširam nut i da i na tom delu žice dovoljno spustim. Eto to je izveštaj za sad. moram da se ubrzam jer imam još malo vremena dok ne dobijem prinovu pa tek posle neću imati vremena za gitaru... :wink:

P.S. Ako mi je neko slao PP neka se javi opet, na mailu sam imao (bar ja tako mislim) obaveštenje da sam dobio novu PP na forumu ali kada sam ušao nje nije bilo, ne znam da li se nepročitane poruke možda brišu posle nekog vremena automatski, mene nije bilo ovde 15-ak dana. Molim i modove za pomoć ako se stvarno tako nešto desilo. Napominjem da sam možda ja i sam istripovao da sam na mail dobio obaveštenje o PP na forumu, na žalost obrisao sam nepažnjom to obaveštenje pa ne mogu sam sebe da proverim... :hide: :mrgreen:

NikolaNis
MF veteran

Post by NikolaNis » 18 Jun 2009, 00:15

Gitara je skoro pa gotova, ostalo je da se poveže još elektronika i to je to, nadam se da će to biti gotovo za vikend ili u toku sledeće nedelje.

A u međuvremenu bih hteo da vam pokažem ovo:

Image

Meni to liči na dva one-piece maple nack-a (što bi mi rekli dva vrata od javora iz jednog komada) za buduće Telce, šta vi mislite? :)

dejankuki
Ćale - moderator

Post by dejankuki » 18 Jun 2009, 00:26

NikolaNis wrote:Meni to liči na dva one-piece maple nack-a (što bi mi rekli dva vrata od javora iz jednog komada) za buduće Telce, šta vi mislite? :)

Hahha, Nikola, zemljace.. molim te nemoj da se ljutis, ali mene ova recenica neodoljivo potseca na recenicu
Jedno lepo parčence jove:
....koja je na ovom forumu izrecena, a posle je pukla veeeeeeelika telekasterska bruka..

molim tenemoj da se ljutis!!!!

NikolaNis
MF veteran

Post by NikolaNis » 18 Jun 2009, 00:38

Ma ne ljutim se čoveče, uvek sam spreman za zajebanciju, samo ću ipak sledeći put slikati u modu gde se vidi datum da ne bi neko stvarno tako nešto pomislio. Bolje sprečiti nego lečiti... :)

Da ne bude zabune uporedi itison na ovoj slici sa slikama koje sam pre stavljao pa ćeš videti da je slikano u istoj prostoriji. Ovaj lep komad javora sam danas nabavio i prosto sam morao da se pohvalim... :ziveli:

Stanko

Post by Stanko » 18 Jun 2009, 10:07

NikolaNis wrote:Gitara je skoro pa gotova, ostalo je da se poveže još elektronika i to je to, nadam se da će to biti gotovo za vikend ili u toku sledeće nedelje.
Cekaj prvo da vidimo LP gotov pa onda telca :D salim se naravno, ali kad sam video da si ti zadnji koji je odgovorio na temu, pomislih "oh boy, oh boy, pa on je okacio slike gotove gitare" ;) samo napred, kakav telecaster planiras, mislim koje boje, i hoce li imati neke ne standardne detalje? :bravo:

oboss

Post by oboss » 18 Jun 2009, 11:26

Stanko wrote:ali kad sam video da si ti zadnji koji je odgovorio na temu, pomislih "oh boy, oh boy, pa on je okacio slike gotove gitare"
hehehe i ja se obradovao reko' evo ga sad set fotografija sa sve profi osvetlenjem ,10 uglova, kadriranje detalja, video klipovi. udaras nam ceznju nikola priznaj .

Post Reply