Vidim pominjete ove testerice pa mi reci, ako znaš, koja je testerica odgovarajuća za rezanje slotova za pragove i gde je naći...
PRS gradnja u mojoj izvedbi
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Re: PRS gradnja u mojoj izvedbi
Odlično izgleda ovaj inlay, što se mene tiče nastavi u tom smeru. Nadam se i da ćeš uspeti da napraviš sličan finiš kao na ovoj gitari koja ti je model, prelepa je.
Vidim pominjete ove testerice pa mi reci, ako znaš, koja je testerica odgovarajuća za rezanje slotova za pragove i gde je naći...
kad porastem bicu oboss!!

Ovo je samo lakirana kruskaoboss wrote:...videcu koliko ce kruska potamniti pri lakiranju jer bi je najradije ostavio bez bajcovanja, ako bude dovoljno tamna...

možda ti bude od neke pomoći
BTW, dobri ti inlaysi
pa najbolja je ona ravna plata testera, neko je zove i ugaona . moze se kupiti u beogradu u "uradi sam" i "merkuru" a kod stewmaca sam video perfektne primerke. ova testerica koju si video ma mojoj slici je neka kineska i ja je koristim za grublje radove . imas kod b-loosera u temi odlicno prikazan metod urezivanja tom ugaonom pilom koja ti trebaNikolaNis wrote:Vidim pominjete ove testerice pa mi reci, ako znaš, koja je testerica odgovarajuća za rezanje slotova za pragove i gde je naći...
e super da znas da mi je od pomoci. po ovome izgleda da necu morati koristiti nikakav bajc za krusku jer je dovoljmo tamna da ima kontrast sa svetlim javorom .b-Looser wrote:Ovo je samo lakirana kruska možda ti bude od neke pomoći
hvala, u prvi mah sam pomislio da nekoristim listic jer si ti na svom vratu to bas dobro odradio pa reko da te ne kopiram ali posto koristim drugu tehniku i drugu vrstu drvetab-Looser wrote:BTW, dobri ti inlaysi
evo posto je odobren dizajn to bi bilo ovako.

i dalje cekam fingerboard

i dalje cekam fingerboard
prelepo!!!
jel si to radio onom masinicom za graviranje?
jel si to radio onom masinicom za graviranje?
- Cilal Najed
nisam sa tom masinicom mada onaj set za graviranje planiram da kupim. radio sam sa onom skolskom pilicom za tehnicko obrazovanje i sa par turpijica. malo je sporije i pipkavije ali uspeo sam.djoksi wrote:jel si to radio onom masinicom za graviranje?
- sirac-šunka
- vragolan
+1Cilal Najed wrote:
E tako se to radi, kratko ali jebitačno... 
super je ispalo.oboss wrote:nisam sa tom masinicom mada onaj set za graviranje planiram da kupim. radio sam sa onom skolskom pilicom za tehnicko obrazovanje i sa par turpijica. malo je sporije i pipkavije ali uspeo sam.djoksi wrote:jel si to radio onom masinicom za graviranje?
eto,pokazalo se da ima vajde i od tehnickog obrazovanja
kako planiras da kopas fingerboard?
pa sada cu ovo da skeniram , dovedem u razmer i napravim pripremu u corelu, a jedan drugar koji ima cnc mi je obecao da ce sa nekim tankim glodalom iskopati fingerboard po mojoj pripremi. ako on enbude imao dovoljno tanak alat onda cu ja nesto da smislim, mozda me to natera da uzmem onaj komplet za graviranje koji vec odavno merkam.( oko 4000 u pevecu ) sada samo da stigne fingerboarddjoksi wrote:kako planiras da kopas fingerboard?
- Rocket Roll
Ja sam plavi Einhellov dremel (sa trista čuda, montažnim stalkom i sajlom) uzeo za 3600 u EuroSalonu.oboss wrote:...da uzmem onaj komplet za graviranje koji vec odavno merkam.( oko 4000 u pevecu )...
Plavi, ne žuti. Ovaj:
http://www.einhell.com/scripts/products ... |4067|3440
e taj sam i ja video ali u pevcu. taj cu da pazarim , nije neki kvalitet ali koliko ga koristim bolji mi i netreba. ja sam odusevl,en sa onim malim sekacem (cirkularcicem)koji se dobije u kompletu. ja to trazim kao nastavak na busilicu .Rocket Roll wrote:Ja sam plavi Einhellov dremel (sa trista čuda, montažnim stalkom i sajlom) uzeo za 3600 u EuroSalonu.
Ako sam lepo ukapirao razmišljaš o onoj takozvanoj dremelici (valjda je tako). Ja skoro sav alat kupujem u wobyhaus-u i tamo imaš od onih jeftinijih do baš profi alatki (Metabo na primer). Baci pogled na ovo, ne znam da li bi zadovoljlio tvoje potrebe ali je cena bolja od ovih koje si ti naveo http://www.wobyshop.com/ProizvodDetaljn ... =120600050 Imaš tu u kompletu i razne nastavke. Inače viđao sam tamo i dodatne nastavke da se kupe za neke male pare, brdo njih u nekom plastičnom koferčetu. Ako tebi nisam pomogao možda će nekom drugom da znači informacija...