Bugera 333, Peavey Windsor, Peavey Valve King - koju glavu?

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
nenadnenad

Re: Bugera 333, Peavey Windsor, Peavey Valve King - koju glavu?

Post by nenadnenad » 19 Jun 2009, 01:26

ma ko fol oce da vezba...preprodaje on te kablove i skuplja za bugeru onu od 150w :mrgreen:

pax404

Post by pax404 » 28 Jun 2009, 03:55

Funkomat wrote:Mislim da nije.
Ognjen je onaj sto baca stalke po studiu kad klavijaturista nece da se smanji.
:rlol:

To je taj mali znaci :)

Ovu temu je vredelo citati do ovog posta, dok ne ukapiras o kome se radi :)

@ogisa
Nemoj da pustis da te nerviraju ovi momci sto ne znaju nista o muzici. Pomocicu ti ja. Evo imam neke kutije od 120 Wati, ja sam zavrsio za elektronicara, imam neke lampe iz stare Sinfonije (znas, to su oni drveni radio aparati sto ih pravio EI Nis tamo 60tih ako se ne varam), pa cemo da ih zbudzimo unutra, i mesto ovog dzeka male banane stavicemo veliku, da mozes iz procesora direktno u njih, bez onog velika - mala banana konvertora. Za ove lampe se ne brini, taj radio aparat se drao kao lud dok ga baba nije pretvorila u stolicu, pa sam bio prinudjen da svu tehniku povadim iz njega. Evo i slike kutija, videces da su lake za prenos:

Image

Razumem ja tebe, znam sta je kada naviknes na veliku snagu, i meni ce biti tesko da se odviknem od ovih gromada, ali sve u visem cilju!

Sto se placanja tice, nema problema, odradi par svirki pa ces mi platiti, a te novce stekaj na stranu, ili ulozi u neki fond za razvoj metal muzike u Srbiji, ili za unistavanje hip - hopa i elektro muzike. Ustvari pokupuj sva mesta gde se pusta elektro pa ih zatvori!

Mozemo jos jedan biznis da napravimo. Ja cu da registrujem nalog ognjen_93 ovde na forumu, pa cu da nabijem 5000 postova, pa ti ga prodam za 300 jura? Znas, kao sto prodaju likove u WoWu?

Uzivaj!

@admins
sry za :off-topic:

Dushan S

Post by Dushan S » 28 Jun 2009, 07:33

Eeee, vi se zajebavate zato što ne znate. Ja uvek kad me neko pita, samo mu kažem da kupi sve najskuplje. Kad bi svi kupovali samo ono što je dovoljno, i ono što im treba, i kad bi poslušali savet da ne kupe pojačalo od 1500 eura koje im nije potrebno, u radnji, gde bih ja kupio i od koga sve ono što sam jeftino uzeo u oglasima tokom života? I kome bih zalivadio sve ono što mi nije trebalo? :mrgreen: Umesto da ohrabrite momka da kupi neku ozbiljnu glavu i kutiju pa da posle pazarite polovno, eeeeee... :) :bravo: :metal:

Rax13
MF veteran

Post by Rax13 » 28 Jun 2009, 11:21

Dushan S wrote:Eeee, vi se zajebavate zato što ne znate. Ja uvek kad me neko pita, samo mu kažem da kupi sve najskuplje. Kad bi svi kupovali samo ono što je dovoljno, i ono što im treba, i kad bi poslušali savet da ne kupe pojačalo od 1500 eura koje im nije potrebno, u radnji, gde bih ja kupio i od koga sve ono što sam jeftino uzeo u oglasima tokom života? I kome bih zalivadio sve ono što mi nije trebalo? :mrgreen: Umesto da ohrabrite momka da kupi neku ozbiljnu glavu i kutiju pa da posle pazarite polovno, eeeeee... :) :bravo: :metal:
Ma ovde su svi fini, ne razmishljaju o takvim stvarima... :D

Gud dzab za post, baj d vej... :ziveli:

mislim_stvarno

Post by mislim_stvarno » 28 Jun 2009, 17:54

Image
Evo i ja prilazem iste ovakve zvucnike, vrlo povoljno. :mrgreen:

Bice to makina ipo... lampas sa 4 zvucnika :homer: :homer: :homer:
Dushan S wrote:Eeee, vi se zajebavate zato što ne znate. Ja uvek kad me neko pita, samo mu kažem da kupi sve najskuplje. Kad bi svi kupovali samo ono što je dovoljno, i ono što im treba, i kad bi poslušali savet da ne kupe pojačalo od 1500 eura koje im nije potrebno, u radnji, gde bih ja kupio i od koga sve ono što sam jeftino uzeo u oglasima tokom života? I kome bih zalivadio sve ono što mi nije trebalo? :mrgreen: Umesto da ohrabrite momka da kupi neku ozbiljnu glavu i kutiju pa da posle pazarite polovno, eeeeee... :) :bravo: :metal:
Ovo ima logike jbt... :shock:
:bravo: :bravo:

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 28 Jun 2009, 17:57

:lol:
Tacno.

nenadnenad

Post by nenadnenad » 28 Jun 2009, 18:58

sto se tice ovih belih stack-ova , ja prodajem povoljno 6 komada, na nekima je malo prljav tolex od turiranja po evropskim arenama al zvuce ko tri p**** m*****

bokicasa

Post by bokicasa » 29 Jun 2009, 10:25

grozni ste..SVI! :XD:

sinisake
The original one

Post by sinisake » 29 Jun 2009, 10:54

E, da ne zajebavamo (u stvari, ja i nisam zajebavao) vise decka... Vec sam napisao, ponovicu opet, samo malo drugacije...

Ako sviras mjetal, imas jos jednu gitaru i glasnog, vrlo zivahnog bubnjara, megalomana basistu koji pici na najmanje 200 u vatima, 50 W (lampaskih) jeste neki minimum.

Jbg, kad sviras sam u sobi 5 w jeste pakao, kad si jedina gitara u latino bendu 18 w je vise nego dovoljno, kad si jedina gitara u alt-pop-rok-grok bendu 30 w je onako bas fina stvar, kad si druga gitara u takvom bendu (moj slucaj) treba se nadgornjavati sa drugim lampasom, sto znaci: panjenje pojacala, volume na efektima oko ''1,2 sata''...
Tvoja zelja da imas sto jace pojacalo potpuno je ok.

Jako/glasno pojacalo se moze stisati, tiho se moze pojacati, ali to nije to.
Poz!

Rocket Roll

Post by Rocket Roll » 29 Jun 2009, 11:37

sinisake wrote:50 W (lampaskih) jeste neki minimum.
Možeš li to da potvrdiš fizikom - da mi predočiš neko akustičko merenje ili neku jednačinu po kojem je, ne znam, 15 ili 30W čujno slabije od 50W - ili samo pričaš "onako"?

sinisake
The original one

Post by sinisake » 29 Jun 2009, 11:42

Pricam onako.
Zapravo, 100 w je prava stvar. To su moja dugogodisnja vansobna i vaninternetska istrazivanja potvrdila. Za 50 W nisam siguran, to samo slutim...
:ziveli:

bokicasa

Post by bokicasa » 29 Jun 2009, 12:03

slutim da me ne voliiiisss...slutiiiim kako noci provodiss

muki17
Urednik

Post by muki17 » 29 Jun 2009, 12:05

bokicasa wrote:slutim da me ne voliiiisss...slutiiiim kako noci provodiss
:O.o: :?: :lol:

xspaceman

Post by xspaceman » 29 Jun 2009, 12:06

sinisake wrote:Pricam onako.
Zapravo, 100 w je prava stvar. To su moja dugogodisnja vansobna i vaninternetska istrazivanja potvrdila. Za 50 W nisam siguran, to samo slutim...
:ziveli:
Prava stvar za sta??? :?

sinisake
The original one

Post by sinisake » 29 Jun 2009, 14:56

Za sviranje s bendom, malo glasnijim, da drzis pojacalo na 2-3, na vecim svirkama i na 4, i stedis ga, usput, a imas MAAAAAAAAAST. :metal: :ziveli:

@bokicasa, ma volimo te, ne sikiraj se. :)

Post Reply