Uz Savinu pomoć, već dva i po meseca sviram na humbackerima koje je motao Lesli...
Sa njim sam stupio u kontakt preko GF-a i pošto nisam upoznat sa čitavom paletom njegovih pickupa, usledila je razmena mailova. Napisao sam mu da mi treba zvuk na relaciji Santana-Gary Moore-Sale Veruda (KUD Idijoti), da ću mu poslati originalne Epiphon hamove i naravno, koliko sve to košta...
Čovek je bio jako brz i preporučio mi je da mi premota tzv. "Specijal" (koji je neka vrsta hot paf-a) za bridž poziciju i klasični PAF za nek poziciju, da bi Epiphone pikckupovi trebalo da budu odgovarajući za to (pod ovim "trebalo" mislio je da li su AlNico) i da će me sve to koštati 80E.
Dogovor je pao, hamovi su poslati i na njih se čekalo mesec dana.
"Specijal" je prilično agresivan magnet, našto kao JB od SD-a, s tim što je, čini mi se, sa malo manje srednjih i, na klinu, nije onako oštar kao JB. Na drajvu grize kao besan pit-bul, s lampašem se slaže ko Mercedes i nemački auto-put. Jako dobra osetljivost na jačinu okidanja žice i na otpanjenom pojačalu zvuk je Sale Veruda 1/1.
Srednja pozicija je jako zanimljiva i uz malo igranja sa potenciometrima se može dobiti masa zanimljivih zvukova.
PAF je priča za sebe. IZUZETNA osetljivost na jačinu okidanja žice, smanjivanjem "volume" pota se daa lako isčistiti ako se svirta na nekom srednjem drajvu. Izuzetno baršunast i pun ton, basovi... milina! Iskreno, mislim da sam se zaljubio u ovaj magnet! - Na klin set-up-u isključivo sviram na ovom magnetu!

Neverovatno kako se soba lepo ispuni toplinom kada počnem da sviram nešto od Santane. Zavrtanjem "tone" pota, mislim da se može lepo svirati jazz s ovim pickupom...
Iskreno, za 80e ( a Boga mi, i za mnooogo više) mislim da nema boljeg! Zaista, sjajno odradjeni magneti i potpuno pogodjen moj ukus! - Što sam hteo, to sam i dobio, ništa manje-ništa više!
Moram da napomenem, od kako sam prešao na lampaša, otkrio sam novu dimenziju ovih magneta i eto, euforija se nastavlja!
Na žalost, ostaje da mi verujete na reč, jer nit imam valjan računar nit imam mikrofon, tako da... Ono što mogu da ponudim je dobra volja, te ako neko ima uslove za snimanje, rado ću doterati gitaru , pa da se igramo!

Postoji opcija, koju još treba da utanačim sa Savom, da nas dvojica odemo do Dude Bezuhe, pa da čovek lepo prosvira i usnimi oba Epija - i LP Stvandard fet. leslie humbackers i Valve Senior, ali ništa ne obećavam!