GALLIEN KRUEGER

Moderators: Trooper, Tiki the Boyler

Post Reply
parker

Re: GALLIEN KRUEGER

Post by parker » 01 Mar 2010, 21:35

e pa sirac, ziv bio veliki porasto :ziveli:
zbog ovako nekog pametnog razgovora sam pokrenuo ovu temu i to koji mesec pre nego sto ce i doci do kupovine... realno kapiram da mi treba
glava od nekih recimo 300w na 8 oma. a ako to naleti povoljno i ako ima gde da se odnese da se sredi i da bude (verovatno ?) u nekom boljem
i pouzdanijem stanju nego neko sumnjivo novo onda ok, ne bezim od toga :cao:
e sad, sta ima da valja, kako idu cene za ovo sto kazem (trace i sl. pa i ampeg :D )? i naravno neki zvucnik pride.
jesam u fazonu da uzmem glavu posebno, neki kabinet (koji?) posebno, da li 115 ili 21x. i tako.

svaka ti cast za odgovor, kad te nije mrzelo da pises ovoliko. :bow:
samo, kad sam proguglao ono pojacalo koje ti se svidja, tras! 1300e :shock:

parker

Post by parker » 02 Mar 2010, 01:46

kad smo kod toga, evo i ovo... donekle se razlikuje izgledom ali valjda je to to
razlikuje se i u ceni, malo je pribliznije :D
http://www.amazon.com/Ampeg-Micro-VR-Ba ... B001DNHJ70

MrMoT
MF veteran

Post by MrMoT » 02 Mar 2010, 14:28

http://www.talkbass.com/forum/showthread.php?t=528864
Evo jedan opshiran thread o ovim pojacalima (ima 42 strane). Uglavnom su pozitivna iskustva, barem po onome shto sam ja procitao. 200W ce ti biti sasvim dovoljno za manje klubove.... Ja imam Fender rumble 115 koji ima 100w i da kucam u drvo koristim ga u zdravlju i sreci po raznim svirkama vec par godina i nikad me nije izneverio (a isto su mi govorili da je g***o), i uvek je bio sasvim dovoljno glasan. Nije da vucem na svoju stranu, ali probaj i njega, necesh se razocarati.
Licno sam probao samo jedno GK pojacalo i to je bila glava i box 4x10 i zvuk je bio odlican.

sirac-šunka
vragolan

Post by sirac-šunka » 02 Mar 2010, 17:52

parker wrote: svaka ti cast za odgovor, kad te nije mrzelo da pises ovoliko. :bow:
Nije problem i drugi put! :)
parker wrote:...realno kapiram da mi treba
glava od nekih recimo 300w na 8 oma...
Ne mora da znači, velikom snagom od 100-150w pa naviše ne dobijaš toliko na jačini tona koliko na famoznom "headroom-u", a uz to budi siguran da svi lažu oko snage (i oduvek su lagali) tako da može da se desi da pojačalo deklarisano na 100w bude na kraju glasnije od drugog koje je deklarisano na 250w (baš tako i bez nekog preterivanja).
parker wrote:e sad, sta ima da valja, kako idu cene za ovo sto kazem (trace i sl. pa i ampeg :D )? i naravno neki zvucnik pride.
Vrlo je nezahvalno davati konkretne preporuke, vidim da su se ovi naši oglašavači i nešto izbezobrazili (pojavio se neki Filip iz inostranstva koji je to isto primetio u nekom svom oglasu :)) ali treba dosta probati, dosta dosađivati telefonom za sve na šta naiđeš... ima dosta toga i dosta može da se nađe ako dovoljno strpljivo tražiš.
Na ovo nisam do sada naišao. Pročitao sam par stranica i deluje prilično impresivno... Sad još samo kada bi moglo to da se proba... eh... :|

parker

Post by parker » 03 Mar 2010, 00:00

sportski pozdrav :D
@MrMoT - ovo sam citao jos i pre nego sam ovde postavio pitanje... da kazem, tu sam i dobio inspiraciju za to...
evo par slicica, da malo zasarenimo... 8)

evo ga gk... ovo je doduse malo pismenija glava, GALLIEN KRUEGER GT700RB-II + 115 RBX - II + 210 RBX

Image

a evo i ampega... lepo, nema sta
AMPEG SVT MICRO VR HEAD + AMPEG SVT-210AV (i koji kicoski kabal 8) )

Image

Solomon
Dimension 7

Post by Solomon » 03 Mar 2010, 07:57

Image
ovo je masina :mrgreen:

i uvijek ih ima polovnih po oglasima. :ziveli:

MrMoT
MF veteran

Post by MrMoT » 03 Mar 2010, 09:23

E da, zaboravih ovo juce. Ja da sada sebi kupujem pojacalo (a razmishljam i da zamenim mog vernog rubmle-a za ovo) 99% bih uzeo ovo
ampeg BA115
Image
Evo ima ga u artistu za 350e (barem na sajtu):
http://www.artistsystems.net/mex/artika ... 0&art=4099
@Solomon: taj rig je :bow: :bow: :bow: :D

KirilStipsa

Post by KirilStipsa » 03 Mar 2010, 10:32

Ok, malo sam sebicno uleteo na temu sa mojim zeljama, al' meni je onaj mali SVT prelep :ziveli:

Moras probavati pojacala da bi im spoznao karakteristike... samo tako ces znati sta trazis. Ako neko pouzdan prodaje neki proveren polovnjak za dobru cenu - to je najbolja opcija :idea: :bambi:
Preko neta moras znati sta kupujes!!!

Ja mislim da su i GK sjajna pojacala... al' meni se ne svidjaju... nekad sam se lozio...
Meni se sada svidjaju kombo pojacala, sto manja i sto laksa, koja zvuce kako zelim i nisu upadljiva - easy money :mrgreen: Svidjaju mi se i velika... al' mi nisu bas prakticna :idea: i sveo sam sebe na dva komba, koji za sada SVE odradjuju bez problema.

Razmisljaj na temu mobilnosti i pakovanja u gepek :1: cesto se to nosi u rukama i po 30-40 metara, osim ako ne planiras roudie-a.
Danas je sve macka u dzaku... ne zaleci se ako nije hitno.

P.S. Taj BA115 je super... svirao sam na njemu par puta... probaj njega.

the bassman

Post by the bassman » 03 Mar 2010, 10:59

Solomon wrote:Image
ovo je masina :mrgreen:

i uvijek ih ima polovnih po oglasima. :ziveli:
Slazem se, i to odlicna masina, licno sam ovakvu neku kombinaciju isprobavao.
Reci mi jel TRACE ponovo sljaka u Engleskoj? Jedno vreme se firma bila totalno ugasila, ili sam ja tu nesto precuo(rekao mi jedan prodavac pre par godina)?!

parker

Post by parker » 03 Mar 2010, 11:22

evo da se ukljucim i ja u pricu :)
ja sam prvo i poceo razmisljanje sa idejom da kupim neki kombo... iz razloga prakticnosti koje su ljudi ovde vec i pobrojali... malo, zgodno i sl.
ovaj ampeg 115, video sam ga i pre al sam ga nekako bio otpisao racunajuci malo mi je 100w. a ne znam da li se za njega moze prikaciti dodatni kabinet, to bi resilo sve probleme...
ali, verovatno ne moze... cena mi je sasvim ok, uklapam se... to je i u tomanu toliko, cak malo vise. da kazem i ovo, nasao sam na amazonu AMPEG SVT MICRO VR HEAD za 300$, to bi mi isporuceno u beograd kostalo 400e samo za glavu. malo previse racunajuci da bi i kabinet dodatno kostao slicno, par hiljada manje. a moja karijera jos nije ni pocela.
zakljucak:
dosao sam na ideju da kad stignem obidjem par majstora za pojacala, objasnim sta bi zeleo i zamolim da mi jave kad naleti nesto tako. i kad to naidje da kod tog majstora to i servisiram i dovedem maksimalno u red. i da imam nesto kvalitetno i trajno... tu spada neki trace, marshall, ampeg, sta naleti. kad smo kod toga, kazite koja bi bila neka normalna cena za ovaj trace sa slike iznad, i za nesto slicno a preporucljivo, da znam gde sam u toj prici.
druga varijanta bi bila verovatno ovaj kombo ampeg, vidim da ga svi hvalite, zvuk je sigurno dobar a cena je solidna. samo, zaista nisam pametan jel dovoljno tih 100w, ako moze neko nek ovo prokomentarise. kazem, kad bi moglo da primi dodatni kabinet ne bi bilo dileme. mozda neko moze da predlozi neki dobar kombo koji moze da primi dodatni kabinet, onda nema zime sto se tice snage a i ne moram odmah to da dokupim, vec kad se skupi jos koja parica.
:ziveli:

groove

Post by groove » 03 Mar 2010, 11:28

samo, zaista nisam pametan jel dovoljno tih 100w
da ponovim opet..imam kombo pojacalo od 75w, sviram iz nedelje u nedleju po raznim klubovima, imam bubnjara koji udara kao mamlaz i nikad nisam pojacao preko 7/10 pojacalo...toliko o tome da li ti je dovoljna ta snaga na bini...koje su inace po srpskim klubovima ne vece od 10 kvadrata.

nenadnenad

Post by nenadnenad » 03 Mar 2010, 12:04

Gleda neko efikasnost zvucnika tj deklaraciju sto se tice decibela? Ne znam kolko je slicno zbog drugacijih frekvencija i kutije al st ose tice gitarskih kabineta, razlika izmed90koji i 100db je dosta velika.

sirac-šunka
vragolan

Post by sirac-šunka » 03 Mar 2010, 12:10

parker wrote:zaista nisam pametan jel dovoljno tih 100w
sirac-šunka wrote:velikom snagom od 100-150w pa naviše, ne dobijaš toliko na jačini tona koliko na famoznom "headroom-u"
100w može da bude sasvim dovoljno ako je pojačalo dobro i kvalitetno.
parker wrote:kazite koja bi bila neka normalna cena za ovaj trace sa slike iznad
Cenu ovog konkretno Trace-a sa slike možeš lako da pronađeš na netu. Što se tiče starim i sličnih Trace-a, ja sam imao prilike da pozarim od druga Series 6 AH200 + box sa četiri desetke za 400evra. To je nešto bilo malkice budženo isl. pa sam odustao, ali realno smatram da takva matora kombinacija pod uslovom da je sve tip top ne sme da košta više od 500-600 evra! Imaš gro budala i idiJota koji po oglasima traže preko iljadu evra za tako nešto, ne nasedaj, to ne vredi niti sme da košta toliko! Znači bilo bi lepo (i ima na oglasima nešto slično) da nađeš glavu + 210 ili 115 box za nekih 500 evra. Probaj, guglaj, zovi telefonom pa ćeš naći sigurno.
Svojevremeno su se Acoustic pojačala, npr. prodavala za presmešne pare, ljudi nisu ovde toliko ni čuli za ista, mora se priznati da dizajn Acoustic-u i nije bio jača strana, ali sa raširenjem intrerneta kada su svi čuli da je isto pojačalo svirao niko drugi do sam Pastorius lično, krenulo se sa nekim nerazumnim ponudama, tipa glava za 500 isl... Tako nešto ne bi trebalo da košta više od 250-300 evra.

Dakle, po mom skromnom mišljenju, stara bas glava 200-300w nebi smela da prelazi 300-350 Evra u zavisnosti od brenda očuvanosti i ispravnosti, a za box je tu posebna priča. Mnogo ih malo ima u ponudi. Vidim ima sad tu neki Hartke noviji box za 300-nak evra, neki stari i pomalo sumnjivi Trace-ovi za 200 i to par... ko će ga znati...

parker

Post by parker » 03 Mar 2010, 12:11

nenadnenad wrote:Gleda neko efikasnost zvucnika tj deklaraciju sto se tice decibela? Ne znam kolko je slicno zbog drugacijih frekvencija i kutije al st ose tice gitarskih kabineta, razlika izmed90koji i 100db je dosta velika.
aj malo rasvetli to za neupucene... sta to znaci, sta je bolje i tako to

parker

Post by parker » 03 Mar 2010, 12:47

evo jedan dodatak... radio sam malo domaci, ispada da ovaj kombo nije bog zna sta kad na red dodje ozbiljniji rad...
http://www.talkbass.com/reviews/showpro ... 303/cat/28

Post Reply