jel mozes da postavis link.ne mogu da nadjemmislim_stvarno wrote:blokiraj floyd ako toliko menjas stimove, pogotovo ako ne koristis pull up na floydu. Pre neki dan sam napisao na nekoj temi kako da uradis, pa pogledaj, vrlo je jednostavno.
Thrash/Death metal gitara do 200e
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Re: Thrash/Death metal gitara do 200e
- mislim_stvarno
cini mi se da sam pisao vise, ali nije vise od ovoga:

ovaj manji stavis ako hoces da mozes da radis dive bombe, samo malo vise zategnes zice da bi tremolo stisnuo taj komad drveta malo jace, a ako hoces da ga potpuno blokiras, znaci da ne moze da mrda, ubacis i ovaj drugi, veci. Moras samo da izdeljes te komade drveta na odgovarajucu debljinu da tremolo stoji paralelno telu, tj onako kako stoji kad ga nastimujes kako treba.
ubaci neki komad drveta izmedju tremolo bloka i tela gitare na strani sa oprugama (ne moras cak ni da ga lepis).

ovaj manji stavis ako hoces da mozes da radis dive bombe, samo malo vise zategnes zice da bi tremolo stisnuo taj komad drveta malo jace, a ako hoces da ga potpuno blokiras, znaci da ne moze da mrda, ubacis i ovaj drugi, veci. Moras samo da izdeljes te komade drveta na odgovarajucu debljinu da tremolo stoji paralelno telu, tj onako kako stoji kad ga nastimujes kako treba.
hvala na objasnjenju.Bozic je pa cu tek od ponedeljka.stavicu na obe strane
napravio sam kao sto je na gornjoj slici.stvarno dobro radi.sad ne mogu da se naviknem bez tremola.stavio bi slike ,al nece da mi ih uploaduje.ako uspem stavicu
- mislim_stvarno
evo da vidite kako izgleda

- mislim_stvarno
cisto zbog mogucnosti boljeg prenosa vibracija (teorijski, nemoj neko da krene raspravu na ovu temu
), zategni ove srafove za opruge, nemoj da preteras da se ne bi iscupali, i sjebali rupe, ali zategni.

sutra cu ,pa cu videti kako ide.hvala na savetima