kramer gitare
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
- mislim_stvarno
Re: kramer gitare
me bih znao, ni jednu nisam svirao... 

Nema veze idem od nedelje da probam i kramer i tu yamahu pa cu videti,ali cuo sam za tu yamahu da je ton prilicno los...mislim_stvarno wrote:me bih znao, ni jednu nisam svirao...
- mislim_stvarno
neko je napisao na forumu da je taj jamahin floyd los, sad, ko, i dal' je stvarno to napisao, il' sam ja nesto utripovao i pomesao... 

- Joey Sartiani
mislim_stvarno wrote:neko je napisao na forumu da je taj jamahin floyd los, sad, ko, i dal' je stvarno to napisao, il' sam ja nesto utripovao i pomesao...
jAMAHA NEMA FLOYD NEGO TREMOLO !
NikolaNS,
Pazi ovako - obe gitare su ti pocetnicke, dobro ne bas sad one najgore ali sve je to isto veruj mi gore -dole!
Ako vec planiras da menjas gitaru uskoro-kasnije mozda je bolje da uzmes pacifiku jer je ona izvikana pocetnicka gitara i nahvaljena a Krameri i nisu toliko popularni pogotovo ovi jeftini!
Tako da mozda ipak bolje i uzeti pacifiku jer ti je to samo prolazna stanica a lakse ces mnogo i brze da je prodas za neku razumnu cenu!
Mozda i najbolje da uzmes polovnu pacifiku ima dobrih po oglasima, sta ce ti novo, sve je to isto veruj mi, a ostaje ti kinta vise....Pa onda kupis odmah za ostatak kinte dobre dimarcio magnete i odmah promenis (svi stock su sranje veruj mi) i onda furas tako bog da te vidi.....Kad odlucis da prodajes pacifiku skines dimarcije i namesti opet one stock original magnete a di marcio cuvas za sledecu gitaru bolju koju ces da kupis!
Eto tako se to odprilike radi!
Kad ides da ih isprobavas jedino o cemu mozes da doneses tacan objektivni sud je kako ti lezi u ruci i na to najvise obrati paznju - da li ti je ugodno, da li te zamara, da li mozes sve da izvedes na njoj - i taping i sweep picking i bending i hvatanje nekih teskih akorda gde treba da rasiris prste puno itd...
Na zvuk se ne tripuj ja kad sam bio pocetnik meni su sve gitare lepo zvucale

A sada svakoj nadjem po 1000 mana i zakeram nesto...
Tako da skratim pricu - pocetnici se mnoogo tripuju i sikiraju oko prve gitare a u 90% slucajeva kada je kupe PRESRECNI SU I SVE IM JE SUPER NA GITARI!
Nije to zato sto je gitara dobra, gitara je obicno sranje, ali oni ne znaju za bolje i onda ne mogu da ocene objektivno zvuk u odnosu na gitare npr 3000e PA KOJU GOD GITARU DA SU IZABRALI ONI SU BILI ODUSEVLJENI

Prema tome za sada gledaj da ti lezi lepo u ruci onu koju planiras kao i da ti se dopada boja i oblik jer ce to da te vuce da vezbas, nemoj da uzimas nesto sto ti se i ne svidja toliko jer se tripujes da kako ima malo bolji zvuk......Sve je to ito za te cene, uzmi ono na sta te vuce srce....
E da podsetio si me - kod nas u radnjama stoje totalno nesetapovane gitare koje odvratno zvuce a zaprzvo su ok! Uvek pitaj da li je setapovana i uvek im trazi da ti besplatno setapuju gitaru pre nego sto je kupis, ko ih yebe to im je posao i duzni su to! Neki debili cak i to naplacuju 20e a to je posao od pola sata! Mozda i manje....
Pozdrav i nadam se da sam ti ikako pomogao!
- mislim_stvarno
jbg darsu, mi studenti nemamo pojma... sta ces... mi ovo:Joey Sartiani wrote:jAMAHA NEMA FLOYD NEGO TREMOLO !

sto je na ovoj jamahi RGX 220 o kojoj se covek raspituje zovemo floyd rose (da ne ulazimo sad dal' je licenca il' oridjinal)
Jbg, glupi studenti... bar da procitamo sta pise, nego odma' krenemo da se deremo na ljude... iako veze sa zivotom nemamo... a ne, to ste ipak vi koji ste nesto bolji od studenata...
hvala na pomoci! Kada sam pocinajo da sviram pre nekih goinu ipo dana,kupio sam astera(onda bas pojma nisam imao u vezi gitara)sada vec malo vise znam,pre nedelju dana sam ga prodao za 8000(odlicno sam prosao) i sada sam planirao da kupim neku gitaru za 300e pa za jedno godinu dve kada skupim pare i taman pocnem ozbiljnije da se bavim muzikom,planirao sam da uzmem neke dobre magnete(dimarcio) i da cu biti zadovoljan sa gitarom,mnogo ljudi mi je reklo da je sada dovljno staviti neke dobre magnete na gitaru i da ce biti odlicna(tj.sve se vrti oko magneta)...Joey Sartiani wrote:mislim_stvarno wrote:neko je napisao na forumu da je taj jamahin floyd los, sad, ko, i dal' je stvarno to napisao, il' sam ja nesto utripovao i pomesao...
jAMAHA NEMA FLOYD NEGO TREMOLO !
NikolaNS,
Pazi ovako - obe gitare su ti pocetnicke, dobro ne bas sad one najgore ali sve je to isto veruj mi gore -dole!
Ako vec planiras da menjas gitaru uskoro-kasnije mozda je bolje da uzmes pacifiku jer je ona izvikana pocetnicka gitara i nahvaljena a Krameri i nisu toliko popularni pogotovo ovi jeftini!
Tako da mozda ipak bolje i uzeti pacifiku jer ti je to samo prolazna stanica a lakse ces mnogo i brze da je prodas za neku razumnu cenu!
Mozda i najbolje da uzmes polovnu pacifiku ima dobrih po oglasima, sta ce ti novo, sve je to isto veruj mi, a ostaje ti kinta vise....Pa onda kupis odmah za ostatak kinte dobre dimarcio magnete i odmah promenis (svi stock su sranje veruj mi) i onda furas tako bog da te vidi.....Kad odlucis da prodajes pacifiku skines dimarcije i namesti opet one stock original magnete a di marcio cuvas za sledecu gitaru bolju koju ces da kupis!
Eto tako se to odprilike radi!
Kad ides da ih isprobavas jedino o cemu mozes da doneses tacan objektivni sud je kako ti lezi u ruci i na to najvise obrati paznju - da li ti je ugodno, da li te zamara, da li mozes sve da izvedes na njoj - i taping i sweep picking i bending i hvatanje nekih teskih akorda gde treba da rasiris prste puno itd...
Na zvuk se ne tripuj ja kad sam bio pocetnik meni su sve gitare lepo zvucale![]()
![]()
![]()
A sada svakoj nadjem po 1000 mana i zakeram nesto...
Tako da skratim pricu - pocetnici se mnoogo tripuju i sikiraju oko prve gitare a u 90% slucajeva kada je kupe PRESRECNI SU I SVE IM JE SUPER NA GITARI!
Nije to zato sto je gitara dobra, gitara je obicno sranje, ali oni ne znaju za bolje i onda ne mogu da ocene objektivno zvuk u odnosu na gitare npr 3000e PA KOJU GOD GITARU DA SU IZABRALI ONI SU BILI ODUSEVLJENI![]()
Prema tome za sada gledaj da ti lezi lepo u ruci onu koju planiras kao i da ti se dopada boja i oblik jer ce to da te vuce da vezbas, nemoj da uzimas nesto sto ti se i ne svidja toliko jer se tripujes da kako ima malo bolji zvuk......Sve je to ito za te cene, uzmi ono na sta te vuce srce....
E da podsetio si me - kod nas u radnjama stoje totalno nesetapovane gitare koje odvratno zvuce a zaprzvo su ok! Uvek pitaj da li je setapovana i uvek im trazi da ti besplatno setapuju gitaru pre nego sto je kupis, ko ih yebe to im je posao i duzni su to! Neki debili cak i to naplacuju 20e a to je posao od pola sata! Mozda i manje....
Pozdrav i nadam se da sam ti ikako pomogao!
Jos cu da razmisljam malo pa cu videti,u svakom slucaju hvala na pomoci!

- johnny_b_good
Ne vrti se sve oko magneta nego oko para 

Ako ćemo da teramo mak na konac, ni jedna gitara nema tremolo, a budući da se hvališ svojom erudicijom, i voliš da deliš lekcije, ovo bi trebalo da znaš.Joey Sartiani wrote:jAMAHA NEMA FLOYD NEGO TREMOLO !
Ja mislim da je Joey ćale od ognjena93 

- mislim_stvarno
ma izgleda je mislio na yamahu pacificu, i njen "obican tremolo" (ovaj, da bude pravilno, vibratoKristijan wrote:Ako ćemo da teramo mak na konac, ni jedna gitara nema tremolo, a budući da se hvališ svojom erudicijom, i voliš da deliš lekcije, ovo bi trebalo da znaš.Joey Sartiani wrote:jAMAHA NEMA FLOYD NEGO TREMOLO !

Jbg, covek ne cita sta se pise, i onda dodje sa tim "bolji sam od vas studentski misevi" stavom da svima soli pamet...
- Joey Sartiani
Daj prekini vise....Cccc bas protiv tebe nemam nista a ti ga bas trazis....mislim_stvarno wrote:ma izgleda je mislio na yamahu pacificu, i njen "obican tremolo" (ovaj, da bude pravilno, vibratoKristijan wrote:Ako ćemo da teramo mak na konac, ni jedna gitara nema tremolo, a budući da se hvališ svojom erudicijom, i voliš da deliš lekcije, ovo bi trebalo da znaš.Joey Sartiani wrote:jAMAHA NEMA FLOYD NEGO TREMOLO !)
Jbg, covek ne cita sta se pise, i onda dodje sa tim "bolji sam od vas studentski misevi" stavom da svima soli pamet...
Neces dobiti...Necu da se svadjam i ubedjujem....
Necu da hranim trolove....
Uopste nije bitno da li sam ja pogresio,ili ti , nisam cuo lepo ili ti nisi lepo napisao, nebitno je, ja sam se posle ispravio rekavsi da sam mislio da se radi o pacifiki, BITNO JE ONO NEKULTURNO POSLE TOGA I BLA BLA BLA KAO NEKE ZENE + PRENOSENJE PRLJAVOG VESA SA DRUGIH TEMA, TRAZENJE DLAKE U JAJETU, NABEDJIVANJE, SITNICARENJE ITD.....A to sve zbog frustracija kompleksa i sujete.....
Prekini vise....Ne zelim da budem ucesnik u tome, svadjaces se sam sa sobom kao oni iz Laze
Samnom neces!
Pomazite ovde decku na temi, ako ne kao sto sam rekao ne kaljajte mu temu vise, skroz je nebitno ko sam ja i sta sam, da ste vi studenti i slicno!!!!
Kakve veze ima to sa Kramerima i da se pomogne Nikoli.......
Iskulirajte malo, sto ste toliko isfrustrirani, niko ne zeli vama nesto lose, istusirajte se ladnom vodom i brojte do 10 pre nego sto pobenavite i pocnete da pisete nesto!
Pise se sa mnom.
- Joey Sartiani
Prvo ja se ovde izrazavam onim recnikom koji razumeju mladji gitaristi i ljudi uopste a to je TREMOLO I FLOYD !Kristijan wrote:Ako ćemo da teramo mak na konac, ni jedna gitara nema tremolo, a budući da se hvališ svojom erudicijom, i voliš da deliš lekcije, ovo bi trebalo da znaš.Joey Sartiani wrote:jAMAHA NEMA FLOYD NEGO TREMOLO !
Neki ne znaju da naprave razliku ni medju ova 2 sleng termina a kamoli da sad idemo u filozofiju Georga Vilhelma Fridriha Hegela i Fenomenologiju duha floyda i tremola

Kada bih poceo da pisem i objasnjavam i ubedjujem kao Darsu Uzala decko bi se tooootalno zbunio!
To mozemo na nekoj temi Floyd Rose pricati detaljno i ozbiljno sta je sta, sta je sleng sta je originalni naziv a sta je to u praksi...OVDE NE!
Vidim i vi ste svi opasni strucnjaci, ne mozete da date godinu na faksu a ovo kao sve znate

A vidim vi ne volite da delite lekcije?? Malo malo pa neko od vas deli meni lekcije....LICEMERU! Vidis trunku u oku brata svoga a ne vidis brvno u tvome...Pa izvadi prvo brvno iz tvog oka pa tek onda mni vadi trunku
Nista se ja ne hvalim, svojom erudicijom nego sam prozvan od strane nekih klosarcica i bednih studentica, pa cekaj, zar cu dozvoliti oni MENI nesto da pricaju??? A na faksu i uzivo manji od makovog zrna....Kao onaj sto lici na froda iz Gospodara prstenova a facu ima od goluma sto otisao kod Shady-ja i kao pickica sve super sve lepo usro se a kad dosao kuci pljuje ga preko kompa tada se osnazio!
Dovidjenja trolovi!
- Joey Sartiani
Zabole me kako se pise jel znas! Mogu da napisem i mnomsa, ja cu i dalje biti to sto jesam, a ti ces opet biti ispod mene!Funkomat wrote:Pise se sa mnom.

Mozda meni ne radi ni space na tastaturi ali nije bitno, bitno je da si nasao 1 gresku u 1000 recenica koje su otkucane na brzinu, a vi pogresine u 2 ecenice 12 puta!
I nemoj sad da me teras da ti trazim, JA NISAM TOLIKO PRSO DA JURIM CEO TEKST RADI NEKE SITNE GRESKICE I DA POSLE KAO DETE ISPAMUJEM NIKOLI TEMU I NAPISEM MU:
EJ PISE SE "TAKO I TAKO" Aaaaaa utata utata aaaaaa
Odrasti jebote.... STA TEBE BOLI DUPE KAKO CU DA JA PISEM??? TI CES DA MI KAZES??? REKAO SAM NE DIRAJ ME I NE DIRAM TE, PIPNI ME I JEBACU TI MATER RETARDIRANU STO JE RODILA HODAJUCI ABORTUS!
Kada sam otvarao temu nisam mislio da ce doci do ovoga,necu jos nikoga da prijavim ali ako ne mozete da se kontrolisete idite istrcite krug oko zgrade nemojte unistavati temu,Sartiani nije mislio na yamahu rgx vec na pacifiku znaci nesporazum je i nema potreba zbog toga da se dise neka frka a i rekao je da je pogresio...Sartiani javljam sta sam kupio za par dana....hvala na pomoci