DD400 Behringer
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
-
Re: DD400 Behringer
@Umart - Hvala najlepse, rekao si manje vise sve sto me je interesovalo da znam. Kakvi su Behringeri je do onoga ko ih slusa, pa kako mu legne. Meni je bitnija ta osnovna stvar u kojoj se razlikuju. Behringerov digitalni dil. jako lepo radi, ali sam primetio to sto si rekao, sterilan je bola. Analogni nisu imali cini mi se, pa nisam mogao ni da probam. Mada, sad se razmisljam da vratim ovaj DD jer usisava ton previse, ali provericu to opet. Hvala jos jednom na iscrpnom odgovoru.
-
umart wrote: edit:izvini,kako sam uspio da procitam da si mislio na globalnu razliku izmedju digital i analog delay-ja nemam pojma.za konkretno te behringere nemam pojma,i izvinjavam se na upadu.sam ovaj tekst koji iskucah mozda nekom bude od koristi,pa ne bih da ga brisem.
I treba da se izvinjavas, pises na temi o dileju, o dileju, i ometas druge da se vredjaju i svadjaju...

Ja imam DD400 vise od 5 godina. Ne jede ton uopste i radi isto ispravno kao i prvi dan 

istiqrac wrote:Ja imam DD400 vise od 5 godina. Ne jede ton uopste i radi isto ispravno kao i prvi dan

Imam VD400 cetvrta godina, perfektan rad. Uz VD400 sam kupio i DD400 koji nije lepo radio.DD400 sam zamenio za ispravan koji kao i VD400 sada perfektno radi.
Tvrdim da Behringer ima bolji active bypass od Boss-a i da ne jede ton!
Ipak je to nemacka medicina.

Ima nekih pedala iz prve serije koje su strasno stisavale signal gitare i jele visoke. Ja sam probao oktaver oc100 koj je bio uzasan, a uz DD400 imam i OD800 koj radi fantasticno...
-
E pa evo ovako, opet mene. Prvo.. pedala je DD600 a ne DD400
Znam znam, ali jbg, izjurio sam sa posla, probao 20 minuta jer je to bio jedini koji su imali, odjurio kuci, probao 20 minuta i seo da zavrsavam privatne poslove. Danas sam tek imao vremena da se pozabavim naukom..
Utisci su;
1) Cim ukacim jedan kabl upali se sama (ovo mozda i nije feler ali drugi behringer se pali kada ubodem oba kabla a ne jedan)
2) Ugasena/pa i upaljena/ pedala mi stisava ton za jedno 30-40 posto.
3) Posle nekog vremena pot kojim biram presete pocinje da baguje i kad mu promenim poziciju pedala se zabaguje, izgubi kontakt i stoji mrtva dok ja ne napravim neki zvuk na gitari. Onda pucne ponovo, dobije kontakt i tek onda prebaci na drugi preset. To se desava posle nekih 10tak minuta. U prvih 10 minuta radi sve kako Bog zapovjeda.
4) U sred sviranja se ugasi pa se opet upali sama
5) Lampica svetli svoje regularno plavo i onda se nicim izazvano ugasi a pedala radi. Kao nastavak toga,
6) U tim momentima ne mogu ni da je ugasim.
7) Pojela mi je bateriju za cca 30 minuta sviranja.
Ja mislim da sa ovom pedalom nesto bas nije u redu.. A vi?

Utisci su;
1) Cim ukacim jedan kabl upali se sama (ovo mozda i nije feler ali drugi behringer se pali kada ubodem oba kabla a ne jedan)
2) Ugasena/pa i upaljena/ pedala mi stisava ton za jedno 30-40 posto.
3) Posle nekog vremena pot kojim biram presete pocinje da baguje i kad mu promenim poziciju pedala se zabaguje, izgubi kontakt i stoji mrtva dok ja ne napravim neki zvuk na gitari. Onda pucne ponovo, dobije kontakt i tek onda prebaci na drugi preset. To se desava posle nekih 10tak minuta. U prvih 10 minuta radi sve kako Bog zapovjeda.
4) U sred sviranja se ugasi pa se opet upali sama
5) Lampica svetli svoje regularno plavo i onda se nicim izazvano ugasi a pedala radi. Kao nastavak toga,
6) U tim momentima ne mogu ni da je ugasim.
7) Pojela mi je bateriju za cca 30 minuta sviranja.

Definitivno nesto nije ok. Samo sto ti je stisala signal 30-40% znaci da nije upotrebljiva, ovo ostalo i da ne komentarisem...
Ovo pod 7) je vrlo normalno! Proveri kako se ponaša na adapteru, jer postoji mogućnost da su nuspojave 1-6 zbog baterije koja nije bila dovoljno jaka! Niko ne koristi digitalni delay na baterije.Frostensen wrote: 7) Pojela mi je bateriju za cca 30 minuta sviranja.
-
@Komil hvala na savetu. Medjutim, baterija je bila ganz nova, tek izvadjena i kupljena specijalno za tu priliku. Da li je moguce da i sa takvom baterijom cela stvar trokira?
Koliko mi se samo puta desilo da izmerim novu bateriju, i vidim da je više nego poluprazna.... Probaj na adapter.
Da. Delay i bakterije se ne volu. Samo adapter.Frostensen wrote:@Komil hvala na savetu. Medjutim, baterija je bila ganz nova, tek izvadjena i kupljena specijalno za tu priliku. Da li je moguce da i sa takvom baterijom cela stvar trokira?
Niko ne koristi digitalni delay na baterije.

bravo komile,sad kad pogledas baterija najlogicnije rjesenje,samo nikako nikom da padne na pamet.ja se kladim da je do baterije,jer kaze da prvih 10 min radi sasvim ok.
dobijes tacno onoliko koliko si platio, jbg 

Upravo to. Baterija se "odmori" kad se ne koristi neko vreme i onda izdrži 10 minuta. Tako da je najverovatnije delay potpuno ispravan. Čak i kad je delay isključen, koristi bateriju pa ni bypass ne radi kako treba..umart wrote:bravo komile,sad kad pogledas baterija najlogicnije rjesenje,samo nikako nikom da padne na pamet.ja se kladim da je do baterije,jer kaze da prvih 10 min radi sasvim ok.
Svakako, nema nikakvog smisla koristiti digitalni delay na baterije, nije do Behringera, svaka ovakva pedala bi pojela bateriju. Obavezno, ali obavezno probaj sa adapterom, po mogućnosti nekim krštenim. I izvini se Behringeru što si ga tukaoFrostensen wrote:@Komil hvala na savetu. Medjutim, baterija je bila ganz nova, tek izvadjena i kupljena specijalno za tu priliku. Da li je moguce da i sa takvom baterijom cela stvar trokira?

Last edited by komil on 17 Apr 2012, 15:51, edited 1 time in total.
-
Hocem hocem, samo da iskopam neki!