Bullet for my Valentine (hejteri zaobidjite ovo!)

Moderators: dejankuki, Critical, zolideathmetal, Trooper

Post Reply
Void
kulen zmija

Re: Bullet for my Valentine (hejteri zaobidjite ovo!)

Post by Void » 11 Sep 2012, 17:41

Trooper wrote:koliko god mi voleli/mrzeli larsa i ekipu, oni su ipak uradili nesto monumentalno za metal.
жалосно је ако ово уопште мора да се истиче и појашњава некоме данас. Зна се да је Металика као група једна од најбитнијих ствари које су се догодиле металу.

а да, плус кец за Трупера :)

L4t3r4lu5

Post by L4t3r4lu5 » 11 Sep 2012, 18:24

O čemu vas dvojica? Šta je to moumentalno kod Metalike, ali realno?
Kakav bi gubitak metal osetio kad bi svaka njihova kompozicija sad nestala?
Nije da ih ne volim, daleko od toga da ih ne slušam, al' prosto ne vidim njihovu revolucionarnost (neka je žalosno)
tra la la pesmice... i to je to.

Bojjan96

Post by Bojjan96 » 11 Sep 2012, 18:39

L4t3r4lu5 wrote:O čemu vas dvojica? Šta je to moumentalno kod Metalike, ali realno?
Kakav bi gubitak metal osetio kad bi svaka njihova kompozicija sad nestala?
Neću da serem. Al tu se nismo složili :D

L4t3r4lu5

Post by L4t3r4lu5 » 11 Sep 2012, 18:51

Opušteno djud. :) 'Tis just me. :ziveli:

Trooper
Urednik

Post by Trooper » 11 Sep 2012, 19:05

Auf, izvini ali moram da pitam, koje si godiste?
Ne znam samo odakle da pocnem sa objasnjavanjem toga koliko je talika bitan bend za mjetal kao zanr. Oni su prvi poznati (prvi poznati, ne uopste prvi) bend koji je pogurao tu granicu hevi metala, znaci nema vise superdist u Marshall JCM800 i helanke, nego vrelije namotani pikapovi u Mesu mark2c+, masniji zvuk, pa cak i taj power quartet fazon (ritam gitarista kao pevac, i generalno pevanje sklonjeno na stranu), pa onda tematika pesama (naravno, nisu oni prvi pevali o nasilju, ratu, religiji, daleko od toga, ali su prvi postali poznati po tome). Pitaj BILO koji ozbiljniji metal bend za uticaje. Pa i tvoj cenjeni BFMV. I svako ce reci Metalika. O kvalitetu pesama necu ni da pricam, vec sam nabrojao, nisam neki fan al mogu 20 stvari legendarnih napamet da izrecitujem, sa sve onomatopejom solaza.
A to kad bi nestali... Pitanje je gde bi bio metal. Ogroman uticaj su oni imali, verovatno prvi od velike cetvorke koji su se probili na scenu (i otvorili vrata ostalima). Takodje oni su medju prvim americkim bendovima (racunaj da su se pojavili u vreme kad je NWOBHM harao svetom) i sa sobom su dovukli dosta bluz uticaja u metal (za razliku od 'klasicnih' uticaja u evropi u to vreme). Sad automatski razmisljaj da nema slejera i megadeta, gde bi bio tres metal.
Msm jebiga, potpuno je apstraktno pitanje sad sta bi bilo da ih nema, al racunaj da def ne bi bilo metalkora.
Ispade sad da ih vorsipujem, a daleko je od toga. Jednostavno su bend koji je imao OGROMAN uticaj na svetsku muzicku scenu. Mozda nisu najbolji, najkreativniji, najveci pioniri ili stagod, ali su bitni

Duane
Fenderaš

Post by Duane » 11 Sep 2012, 19:08

a sa druge strane, neko sluša bullet for my valentine i boli ga ***** za metaliku.. što je potpuno legitiman stav, ko što većini današnjih psy rok bendova puca ***** za pink floyd... što je opet skroz ok

interesantno je na koji otpor sredine nailazi ovaj mladić pri slušanju/diskutovanju o tom bendu da je čak u naslovu teme naglasio da ga takva mišljenja ne zanimaju, ako ćemo politički korektno

Trooper
Urednik

Post by Trooper » 11 Sep 2012, 19:13

Kontam i to dvejn, nisam ja njemu rekao 'Jebes bfmv slusaj taliku'. Nego sam samo reagovao na njegovo poredjenje. Jebiga, kao sto je pitanje u kakvom bi stanju bio psihodelic rock da nije bilo Flojda sa Gilmurom. Ono, moze da ti puca k**ac za Pink Floyd, al ne mozes reci da su nebitni :ziveli:

Duane
Fenderaš

Post by Duane » 11 Sep 2012, 19:15

moja filozofija - ako mi puca ***** za nešto, onda mi je to, da, nebitno

a kakav je noumenski poredak stvari, arogantno je tvrditi, iz ove perspektive

edit

jel mi interpunkcija na mestu? eto ja u školu kad sam išao mislio sam neće mi nikad trebati...

L4t3r4lu5

Post by L4t3r4lu5 » 11 Sep 2012, 19:45

Okej djud stoji sve to ali sam si rekao: "Prvi poznatiji, ne prvi"
imali su veći komercijalni uspeh nego što je trebalo, zamisli da je druge tadašnje
(i sam kažeš bolje) treš bendove prosralo kao njih? Pa niko od vas kritika ne bi
mrzeo bulet (nemoj to "moj cenjeni" ja ih uopšte ne volim toliko, samo ne hejtujem).

Ja lično mislim da bi bilo bolje da se umesto Metalike
našao neko drugi ko bi Buletu i ostalima bio uzor. Čak mislim da bi, da si imao ovaj forum
početkom osamdesetih isto zamerao Metalici što sad i Buletu (eto veze), (i ne mislim da su muzički ravnopravni,
nadam se da getuješ šta hoću da kažem).
I daj... legendarne pesme... da je reč o Mejdenu pa da te razumem. Iznad proseka da, legendarno NE.

Možda ovo što pričam i nema smisla, samo ja ne vidim. Molio bih da ne zamerate. Ka'ću da serem i da se pravim pametan
ako ne sad? :)
Spoiler:
Devedeset peto.

Trooper
Urednik

Post by Trooper » 11 Sep 2012, 20:00

Vid', to mejdeni vs metalika. Samo razmisli, dal si vise riba smuvao uz Nothing else matters ili uz Fear of the Dark?
Volim ja mejdene mnogo(videti nick), al ne mozes reci da Master of puppets nije kultna metal stvar. Ili NeM. Ili One. (ili seek and destroy ili battery ili creeping death ili fuel... kontas?)
A jebiga, sad i to, sta bi bilo kad bi bilo. Oni su imali priliku koju su prilicno dobro iskoristili, ne vidim zasto bi ih bilo ko pljuvao povodom tog pocetnog perioda. Meni su oni i tada bolje zvucali nego sto BFMV zvuci sada, a moramo se sloziti da ovi mladji imaju MNOGO vece mogucnosti, od opreme, produkcije, promocije u odnosu na taliku kada je pocinjala.
I povodom prvog dela tvog posta, da bi manje mrzeli bullet da se neko drugi probio? Uopste ne kontam poentu, sta, da li bi popularnost Slejera popravila moje poimanje bulletovih pesama? Ne bih rekao

L4t3r4lu5

Post by L4t3r4lu5 » 11 Sep 2012, 20:19

Hteo sam da kažem da bi (vam) sam Bulet bio bolji da je Metalika bila bolji uzor (čak da je taj uzor bio Slejer),
i mislim da bi Slejer bio taj uzor da je tada bio na mestu Metalike. Get it nao?
Nego to je što ti kažeš Da bi, Kad bi. Dx
Izvini, a što nisi uporedio Strange World i Nothing Else Matters? :)
Iako te kapiram... ne slažem se da legendarne pesme treba porediti
po broju riba koje mi smuvaju.
Meni su oni i tada bolje zvucali nego sto BFMV zvuci sada
-Okej, ali i tome sam se već obratio, neko tad bi ti bolje zvučao od
Metallike kao što ti sad neko (osim Metalike) zvuči bolje od Buleta.
(opet ovo da bi kad bi)
Ispade da te nazivam hipsterom, ne namerno majke mi.x]
Elem više... preimenujte fred u "Metalika vol.2"

Void
kulen zmija

Post by Void » 11 Sep 2012, 20:35

Труперу, не вреди уопште да се упетљаваш у објашњавање бураз, неким људима није јасно да данас не би ђускали уз Валентину да длакави ликови у уском панталонама нису направили Кил Ем Ол или Рајд Д Лајтнинг. Мислим, и њима је то вероватно јасно на неки начин, али битније је да се не предају без вербалне борбе на форуму и да дрве кобас у празно.

Јбг, морало је да дође време када ће неко да каже: "штаааа, каква Металика брате, то су бре фегети са глупавим фризурама који су ложили баладе пре сто година, то је курац жив за Мета и екипу бре, зна се, џепарице, ланац са стране и дупла бас педала брееее, агресија бреееее, џџџџџџџ, а не ове будале, ко је још видео свирати метал из Е?! Пффф позерчине које су се прославиле јер су клинке почеле да купују плоче, срамота за количину популарности коју уживају, апсолутно незаслужено, да има правде на овом свету Булети и Килсвич би милијардери, а не ови лицимУри и јајаре..."

то је тај џајент лип који су направиле млађе генерације, али без освртања на нешто квалитетно што је било пре.

Trooper
Urednik

Post by Trooper » 11 Sep 2012, 20:44

L4t3r4lu5 wrote:Hteo sam da kažem da bi (vam) sam Bulet bio bolji da je Metalika bila bolji uzor (čak da je taj uzor bio Slejer),
i mislim da bi Slejer bio taj uzor da je tada bio na mestu Metalike. Get it nao?
Nego to je što ti kažeš Da bi, Kad bi. Dx
Izvini, a što nisi uporedio Strange World i Nothing Else Matters? :)
Iako te kapiram... ne slažem se da legendarne pesme treba porediti
po broju riba koje mi smuvaju.
Meni su oni i tada bolje zvucali nego sto BFMV zvuci sada
-Okej, ali i tome sam se već obratio, neko tad bi ti bolje zvučao od
Metallike kao što ti sad neko (osim Metalike) zvuči bolje od Buleta.
(opet ovo da bi kad bi)
Ispade da te nazivam hipsterom, ne namerno majke mi.x]
Elem više... preimenujte fred u "Metalika vol.2"
I dalje ne razumem sta pokusavas da dokazes? I slejer je uspeo, doduse u nekom drugom, ekstremnijem domenu. I kakve veze ima to kakva je talika bila uzor? Mislim, WTF. Sta sad, Pantera bi bila bolji bend da nije bilo metalike? Izuzetno glupa izjava.

Strange world i NEM? Opet bih odabrao NEM. O popularnosti pesama necu ni da pricam. A kad se kaze da je nesto legendarno verovatno se i na to misli, koliko je postalo dobro u tome sto radi. A NEM je verovatno (vrlo verovatno) najpoznatija metal balada. Ono, izadji na ulicu i pitaj 50 random ljudi.
A Bullet je IHMO objektivno los sa zvukom, prekompresovane gitare, previse upeglan-hifi bas, bubnjevi mi ne deluju nesto posebno dinamicno... Pevanje mi se jednostavno ne svidja, al ajd recimo da je to subjektivno.
I nema potrebe za menjanjem imena topika, ja sam samo rekao moje misljenje o BFMV i ti si onda uvukao metaliku i sve, a ja samo dzabe pokusavam da ti objasnim zasto se ne slazemo
I veliki :1: za Voidov post

L4t3r4lu5

Post by L4t3r4lu5 » 11 Sep 2012, 21:16

Daj brate, kako me ne kapiraš? (Void na stranu on mi ne da da dišem od kad sam se registrovao)
Tumačiš sve što sam napisao na apsolutno pogrešan način, i ti i on, nikad nisam rekao da je Bulet
bolji od Metalike, ni blizu, čak sam i naglašavao da nije pa je opet ovaj napisao šta je napisao!
Okej napisali Kill 'em All i Ride the Lightning pa šta? Jebote i Slejer je napisao Hell Awaits i Testament
je napisao The Legacy pa su oblikovali treš više nego Metalika!
Zajebi sve što sam pisao posle drugog komentara, evo vam: krš drugih bendova bi uradilo isto što
i oni da su imali priliku pa možda čak i bolje od Metalike (ne možda već NAJverovatnije)! Zar to nije tačno? I zar drugi bendovi
iz tog vremena koji su realno bili bolji i imali više uticaja na tadašnji razvoj metala nisu potcenjeni samo zato što je Metalika bila
svima VRH! Pogledaj moj drugi komentar pa poveži jebote.

I promena imena je bila zajebancija pobogu. - -'

Trooper
Urednik

Post by Trooper » 11 Sep 2012, 22:06

Ali poenta je sto je metalika uticala na metal kao zanr, ne samo na tres, kao slejer/megadet.
I da, metalika ima i ...and justice, i mastera, i blek album...

I iskreno, stvarno si preterao sa pljuvanjem. Talika, kakvi god bili danas, su debelo zaradili svoj status kultnog benda. To sta bi bilo kad bi bilo je apsolutno landaranje ku**em, to kao ja da kazem 'e, jebote, da su dzon vejna poslali na mesec umesto nila armstronga, mi bi svi sad trpali sisate vanzemaljke'. Jel' da da nema logike? I nije metalika sad oterala slejer i sve ostale bendove tog vremena na goli otok pa sama zauzela sve novine/televizije/koncertne dvorane. Imali su svi oni prilike koliko i metalika (svi oni u smislu gorepomenuti bendovi)

A evo ti npr relativno nov bend, mladji od BFMV, koji isto navode slejer i metaliku kao inspiraciju, pa opet krljaju IMHO mnooooogo kvalitetnije
I sve to bez MTV podrske koju BFMV fura

Post Reply