Krvava bajka

Muzika, tekstovi, cover art i ostale kreacije.

Moderators: dejankuki, Trooper, muki17

Fibonacci

Re: Krvava bajka

Post by Fibonacci » 15 Mar 2013, 01:25

Ljudi, hvala za pohvale.
No, snimak je doista katastrofa, ali se nadam da ce se jedared izvesti delo, pa ce biti i lepsih snimaka. Danas je jako tesko biti kompozitor za tako velike sastave.
Btw, ja se bavim klasicnom muzikom, tako da cete morati da mi pojasnite sta je "rif" . . .
:)
E, da, sada jedan socijalni eksperiment.
Da li ste i koje parafraze prepoznali na pocetku Molitve?

Posto sam video da vam se prilicno svidja, da napisem koju rec o njoj.
Celo delo je pisan na vec poznati tekst "Krvave bajke". Smatram da je to jedno od nasih najvecih knjizevnih dela, stoga smatram da mu treba dati i muzicku formu. Ideja mi se javila jos davnog 21. oktobra 2007. godine, kada sam ucestvovao na manifestaciji "Skolski cas", u Kragujevcu. Delo sam poceo da pisem tek 2009. godine.
No, delo je koncipirano tako da svaki solista ima fiktivnu ulogu; pa je stoga sopran majka; mezzosopran sestra; tenor otac; a bass nemacki oficir. Kako sam dosta procitao o samom dogadjaju u istorijskim spisima, javila mi se ideja da se mahom zanemaruju osecanja onih koji su morali takva gnusna naredjenja da izvrsuju. Te je tako nastala "Molitva", kao solo nemackog oficira, koji peva (na nemackom) poslednje stihove iz "Oce nas": "- i ostavi nam dolgi nasja jakoze i mi ostavljajem dolznikom nasim, i ne vovedi nas u iskusenije no izbavi nas od lukavago" (nem. Und vergib uns unsere Schuld, wie auch wir vergeben unsern Schuldigern; und führe uns nicht in Versuchung, sondern erlöse uns von dem Bösen.), moleci Boga za spasenje svoje duse od zla koje cini . . .

Duane
Fenderaš

Re: Krvava bajka

Post by Duane » 15 Mar 2013, 10:59

Fibonacci wrote:Oce nas": "- i ostavi nam dolgi nasja jakoze i mi ostavljajem dolznikom nasim, i ne vovedi nas u iskusenije no izbavi nas od lukavago"
censored by satan

Post Reply