Pomoc oko pesme

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Zlo

Re: Pomoc oko pesme

Post by Zlo » 28 Apr 2008, 08:58

Ja nisam protiv tabova kao smernice .Tabove vidim kao mnogo prostiji , nama neobrazovanim muzikantima namenjen i blizak notni zapis.
Problem je u koriscenju tabova.

Sviruckamo jedne veceri u parku.Dolazi klinac i pita da on odsvira nesto.OK! :lol:
Onda juri a-mol iz Californication po celom vratu. :grummel_2: Na moju opasku da to i ne ide bas tako on odgovara da nemam pojma i da je skinuo pesmu iz ORIGINALNIH tablatura. :grummel_2:
Oduzeo sam mu gitaru i pivo !!

Drugi primer. Klinac mi objasnjava kako ide neka pesma:,,Onda sviras 5/7 pa 4/9........." To mu je ona fora iz tablatura 5 zica 7. prag ................Sinko nauci imena i pozicije tonova na vratu gitare BRE!!!

Na zalost nikad muzicari od njih.Ne znaju.Misle da znaju.Ne zele da saslusaju .

S' druge strane kad skidam neku pesmu i zapne kod nekog dela gde ne mogu da "izdvojim" zvuk gitare(nemamo svi 99% sluh ) tabovi dosta pomognu.

I ova fora s ausporavanjem zvuka je meni OK.Samo sto imam ogroman problem da to posle odsviram u originalnom tempu.Ruka je "naucila" da svira brzinom koja je bila na usporenom snimku.

Eto mog skromnog doprinosa raspravi iz ugla polugitariste/amatera :D

I jos nesto.Skinuti nesto 100% u originalu je po meni trcenje vremena(osim ako covek nema 100% sluh pa skine pesmu za 5 minuta).Pa ni Baja koji je napisao tu pesmu je ne izvodi uvek u studijskoj verziji.Ako on improvizuje na svoju stvar zasto ne bi i mi,kopiranti :lol:

Critical
PedoBear

Re: Pomoc oko pesme

Post by Critical » 28 Apr 2008, 09:19

Sviruckamo jedne veceri u parku.Dolazi klinac i pita da on odsvira nesto.OK!
Onda juri a-mol iz Californication po celom vratu. Na moju opasku da to i ne ide bas tako on odgovara da nemam pojma i da je skinuo pesmu iz ORIGINALNIH tablatura.
Oduzeo sam mu gitaru i pivo !!

Drugi primer. Klinac mi objasnjava kako ide neka pesma:,,Onda sviras 5/7 pa 4/9........." To mu je ona fora iz tablatura 5 zica 7. prag ................Sinko nauci imena i pozicije tonova na vratu gitare BRE!!!
Da da ovog sam se i ja nagledao ,uf uf ,mnooogo ih je takvih i to je upravo ono lose sto ovo "sve na tacni" donosi ,e sad znas sta je jos gore,kad lik zna da svira i to bas lepo zna onako i da raspali ali ..... ja kad mu objasnjavam nesto u rifovima ili solazama moram da mu objasnim na tu foru kao 7. prag g zica bla bla,to je meni mnoogo vise zalosno nego ovi sto ne znaju.

Skinuti nesto 100% u originalu je po meni trcenje vremena
Jeste i nije ,ako skidas u pocetku u orginalu (kad pocinjes da sviras,) dosta ces nauciti iz tih pesama (ovde mislim i na solaze ,posebno na solaze).
Opet ko je lood da svira solo isto kao u pesmi,express yourself!
Nekad imas i onih tripova kad se bas zainatis da skinis celo i kako treba po svaku cenu ,posebno ako je neka zajebaniji stvar u pitanju :D

Post Reply