da li je ovo pojacalo u redu?

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

sirac-šunka
vragolan

Re: da li je ovo pojacalo u redu?

Post by sirac-šunka » 15 Jun 2008, 12:46

Pa eto uzmi. I cuce se i pored bubnja, samo budu oprezan u vezi ovoga sto kaze Braca. Svirao sam par razlicitih serija Laney pojacala i ovo pojacala ne smeju da zuje. Ali opet proizvode se u Kini (cini mi se), pa se verovatno potrada neko slabije...

david

Post by david » 18 Jun 2008, 13:42

sad sam gledao pojacala...u mix music-u je to laney richter 30w nesto vise od 12.ooo din,a u pro music-u ima neko za 11.800(sa popusnim listicem 10.500din) ali nisam video marku,ali u sustini glasno je i ok zvuci....koje bi mi bilo pametnije da uzmem?

sirac-šunka
vragolan

Post by sirac-šunka » 18 Jun 2008, 14:01

Tesko da bilo ko moze da ti da savet kada je u pitanju jedno pojacalo i jos jedno "neko" pojacalo... :)

Ako me razumes, trebalo bi da kazes bar koja je firma u pitanju.

david

Post by david » 18 Jun 2008, 14:33

pa nisam video...nije pisalo nista napred...probacu da nadjem

Шмајсер
Хинт-Лорд

Post by Шмајсер » 18 Jun 2008, 19:27

имам ја лени рб1 од 15 вати и чуло се поред бубња. Јес да је било ол мен плеј он тен ал јбга. и да то је било само за пробе, за свирку нема шансе

david

Post by david » 23 Jun 2008, 17:32

evo ga....career bass amp 30w(na slici je 15w,nisam nasao 30)

dakle career bass amp 30w(10.800 din) ili laney richter RB2 bass amp 30w(12.500 din)

Image

ili

Image

sirac-šunka
vragolan

Post by sirac-šunka » 23 Jun 2008, 17:54

Career firma je sa dosta siromasnom istorijom na nasim prostorima, rekao bih, pa ne znam koliko je od nas imalo prilike da se susretne sa njihovim pojacalima.

Da budem iskren, ja sam za ovu firmu cuo tek pre oko 10 dana, kada su se u lokalnoj muzickoj radnji pojavile njihove gitare razlicitih oblika i boja i prilicno su posteno odradjene. Cak i fenomenalno za te pare (a u pitanju su bas smesne pare - 14-15000). Malo sam se zainteresovao za ovu firmu i sto se gitara tice, stvarno ima jako puno modela. Evo ga i sajt:
http://www.careerguitars.de/#
Cudno mi je da na celom sajtu ni ne pominju da proizvode i pojacala. Nadam se da je u pitanju isti proizvodjac, pa da ne ispadne da sirim dezinformacije ovde.

Na kraju, sve sto mogu ja da kazem, na osnovu gitara koje sam probao, Career kao firma zasluzuje paznju, pa vidi isprobaj i jedno i drugo, ponesi obavezno svoj bas i presudi. Kako se meni cini ne mozes mnogo da pogresis.
Zao mi je sto ne mogu vise da pomognem.

david

Post by david » 23 Jun 2008, 20:22

bitno mi je da je glasno,zbog bubnja....a ne znam koliko mogu da verujem nepoznatom proizvodjacu pored proverenog iako mi je cena pristupacnija....jos saveta?

vbraca
vrabac

Post by vbraca » 23 Jun 2008, 20:43

Ja sam ti vec dao savete, a ti radi sta ti je volja.

sinisake
The original one

Post by sinisake » 23 Jun 2008, 20:55

Tesko da ce se kineski Laney od 30W cuti pored bubnja.
Probao sam jedan gitarski kineski Laney (od oko 80W, sa znatno vecom cenom od cene pojacal koje ti zelis) i mogu ti reci da je to tezak shit.

Doduse, mozda prave bolja bas pojacala od gitarskih. :lol:

Za ovo drugo stvarno ne znam.

Kupi radije neko dobro polovno pojacalo. Nazalost, mislim da je to bolja varijanta, mada nosi izvesne rizike, jbg... :(

vbraca
vrabac

Post by vbraca » 23 Jun 2008, 21:35

Ja imam kineskog Rolanda, pa se cuje pored mog drugara koji je metal bubnjar!

sirac-šunka
vragolan

Post by sirac-šunka » 24 Jun 2008, 00:35

vbraca wrote:Ja sam ti vec dao savete, a ti radi sta ti je volja.
Braco, tvoji su saveti na mestu, ali izgleda da je covek iz finansijskih ili nekih drugih razloga sveo izbor na ova dva komada...
sinisake wrote:Tesko da ce se kineski Laney od 30W cuti pored bubnja.
Probao sam jedan gitarski kineski Laney (od oko 80W, sa znatno vecom cenom od cene pojacal koje ti zelis) i mogu ti reci da je to tezak shit.
Pa konstatovali smo da je proizvodnja kineska, da je nizi cenovni rang u pitanju i da kvalitet dosta varira.
Ali ako se naidje na solidan komad (svih nekoliko Laney-a, koje sam ja probao su bili odlicni), to je odlican posao.
Isto tako smo konstatovali da je 30w minimum za probe i ti problemi su reseni.

Ostaje covekova dilema Laney ili Career.
Jedino preostaje uporedni test, u jedno se ustekas, pa u drugo i presudis.
Laney je stara engleska firma i radi i visoko budzetna pojacala, koja koriste i brojni veliki muzicari. Ne bi trebalo da se brukaju i nizim cenovnim rangom, a opet kazem cene su u Srbiji iz nekog razloga manje nego u komsiluku.
Career, kao sto rekoh me je jako prijatno iznenadio svojim gitarama, koje definitivno vrede vise od toga koliko kostaju. Ako su im i pojacala takva i to moze da bude odlican posao, takodje.

Na kraju, ako i dalje ne mozes da se resis, da te bacim na vece muke :D , skoro sam zvao jednu prodavnicu Beogradu (da ne reklamiram sada, posalji mi PP ako te uopste zanima), i tamo su mi rekli (posto naravno nisu imali ono sto je meni trebalo) da mogu sve da naruce sa sajta: www.justmusic.de i da su im cene te sa sajta +10% njihove marze. E sad tamo sam primetio i nesto od Bracinih preporuka i po solidnim cenama. Verovatno da moze to i da se dobije putem City Expressa (odakle si ti ono bese) ili nesto slicno pa ti vidi...

sinisake
The original one

Post by sinisake » 24 Jun 2008, 07:47

Pa konstatovali smo da je proizvodnja kineska, da je nizi cenovni rang u pitanju i da kvalitet dosta varira.
Ali ako se naidje na solidan komad (svih nekoliko Laney-a, koje sam ja probao su bili odlicni), to je odlican posao.
Isto tako smo konstatovali da je 30w minimum za probe i ti problemi su reseni.
Eto sta su ti razlicita iskustva...
Znam i ja da je Laney nekad proizvodio vrhunska pojacala, kao sto je i PRS proizvodio samo vrhunske gitare, ali onda je dosla potreba da se jos vise zaradi, i da se 'pokriju' i trzista poput naseg, i eto... :(
Sad vise nema niti jednog brenda za koji moze da se garantuje, pogotovo ako mu je cena pristupacna.

Kao sto rekoh, nije jedini izbor birati izmedju ova dva pojacala.
Skupi jos malo para, gledaj oglase,kupi neko polovno, a dobro pojacalce.

A, sad vidim da si iz Subotice...
Garantovano da u Subotici, u ovom trenutku mozes naci bar 3 bolja pojacala za istu/slicnu cenu. (Polovna jbg, ali bolja)

Post Reply