Hughes & Kettner - Edition blue 30r

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

JloveGuitar

Re: Hughes & Kettner - Edition blue 30r

Post by JloveGuitar » 04 Oct 2008, 20:36

Pa imalo e i drugi ljudi u prodavnici pa ne su bili jako pusteni(slusao se i sound od zice gitare i prodavac je svirao a ne ja), ali i oba su zvucili ok. Mada lx65r na isti setizima kao lv100 imao je pouramnotezeni visoki,sredni i niski tonovi a lv imao je manje niske tonove, mada neznam dali to ne mi moglo da se sredi sa ekvilajzerima na pojacalo i na procesor(kao sto me ubedzivao tip u prodavnici). LV100 je imao i po svetli clean sound, a imao je i bolje distorzije od lx65r. Sa LV100 ide i footswitch.U prodavnici ne daju mnogo da se cacka po pojacalima, a i ja nemam dovolno iskustvo da mogu so sigurnost proceniti koi je model bolji, pa sa rekao ako neko od vas ima testirano ovi dva modela pa da mi pomogne. Kao model na zvucnik , ako znate, koj celestion je bolji seventy 80 ili Celestion Rocket 50 :?:

Rocket Roll

Post by Rocket Roll » 04 Oct 2008, 23:29

Ja mogu samo da ti kažem da sam bio jako zadovoljan zvukom onog malo većeg Laneyja - LV300, sa Celstionovim Seventy 80 i jednom ECC83 lampom u pretpojačanju da "zamasti" stvari - i taj me je prijatno oduševio, kao što je i red. :D Bolji clean od Valvetronixovog, po mom mišljenju. Ne znam da li "prducka" na velikim glasnoćama, ipak. A LV100 nisam svirao...

Rocket 50 se standardno ugrađuje u Line 6 Spider II, a fender ugrađuje Seventy 80 u Princetona i u neke Champove. I jedan i drugi su OK, valjda.

alzo

Post by alzo » 05 Oct 2008, 11:19

Samo licni osecaj za lepotu tona tu moze da presudi......zvucnik u neku ruku daje pecat pojacalu,
pa ako tvom uhu vise prija LV 100 nemoj mnogo da se dvoumis.....
ako malo procitas po netu kritike zvucnika videces da jedni hvale a drugi kude.....
zvuk je subjektivna stvar i radi onako kako se tebi cini da valja.....ako budes
previse slusao savete izgubices se skroz....jedni vole jedno, drugi nesto drugo......
slozio bih se sa Rocketom oko LV 300 ali ako nemas dovoljno novca vidi posto je LV 200.....
i on ima cev u preampu, super 65, tri kanala....... foot.......u BGD-u je negde oko
350 eura.....neka okvirna cena.........sta god da uzmes neces pogresiti........

JloveGuitar

Post by JloveGuitar » 05 Oct 2008, 23:06

ok onda, da dodze plata, idem u kupujem ono ko mi se cini da je bolje. Keep on rocking. :music-smiley4: Fala za savete :D

Jimmy Henderson

Post by Jimmy Henderson » 05 Oct 2008, 23:14

i da ponovim Rocketta
" a sta kazu tvoje usi ?"
i kud si bas zapeo za Laneya ??
priupitaj Alzo-ta , kako je zadovoljan sa narucenim pojacalom ?
lep pozdrav !

JloveGuitar

Post by JloveGuitar » 07 Oct 2008, 11:39

i kud si bas zapeo za Laneya ??
priupitaj Alzo-ta , kako je zadovoljan sa narucenim pojacalom?
Ako dobro te shvatam preporucujes mi pecina pojacala. Oni mi ne odgovaraju jer ja nisam iz Srbije. Pa citav taj prenos , carina i slicno bi kostalo mnogo para i zivaca a ja toliko u ovaj momenat nemam. I ovde u Makedonija preporucavali su mi neki tip iz Skopje koi poprvava rasipanih pojacala vratenih u muzickim prodavnicama,koj kao je veliki majstor i izradziva custom pojacala cija zena je od 450 eura nagore. ALi meni je to nekako nesigurno i nemam toliko novca pa da resim da rizikujem sa takav cekor. Mada isti tip pravi i neki "hvaleni" lampaski preamp koj kosta oko 100 eura sta mozda bi mozda bilo sledni cekor posle laney-ja.

Post Reply