Koliko bi trebalo da platim Fender Precision MIM?
Moderators: Trooper, Tiki the Boyler
- Rocket Roll
Re: Koliko bi trebalo da platim Fender Precision MIM?
Koliko vredi ili za koliko bi mogao da ga prodaš, ako ti dosadi?
Ne znam kako se kreću cene bas gitara (javiće se neki basista, ne brini), ali cene polovnog instrumenta u Srbiji više "bućkaju" nego kurs evra... Sve je moguće.
Ne znam kako se kreću cene bas gitara (javiće se neki basista, ne brini), ali cene polovnog instrumenta u Srbiji više "bućkaju" nego kurs evra... Sve je moguće.
Re: Koliko bi trebalo da platim Fender Precision MIJ?
Koliko bi bio red da platim prijatelju, da budemo zadovoljni obojica.Rocket Roll wrote:Koliko vredi ili za koliko bi mogao da ga prodaš, ako ti dosadi?
- sirac-šunka
- vragolan
Pa Japanac i iz tog perioda trebalo bi da vredi malo vise nego bass gitara o kojoj smo mislili da je rec.
Ali, nije mi jasno, je l ti to sam treba da odredis cenu i da je platis, ili kako? Pa ako jeste, kreni od tih 300-400 evra pa vidi. Cena na kraju uvek zavisi od zelje kupca da kupi i prodavca da proda i od njihove pregovaracke moci.
Ah da (sad si postovao novi post), rec je o prijatelju... Uh... nezgodno...
Ja ako bih se bash zagrejao za tu gitaru, maksimalno koliko bih izdvojio bilo bi 750-800 evra (pod pretpostavkom da mogu da zbudzim/pozajmim te pare u trazenom momentu). Da li bih to mogao da prodam za iste pare ili ne, uvek je pitanje. Pre ili kasnije, verovatno da.
Koliko sam propratio oglase, ljudi uglavnom prodaju ne toliko stare meksikance za negde izmedju 400 do 500 evra, ako ti to nesto znaci. Na to treba dodati neki plus u ceni zato sto je ovo ipak Japanac i zato sto je vec vintage.
S druge strane, npr. skoro je jedan jazz bass, Amerikanac iz 70-tih prodat za 1150 evra i to za manje od 24 casa! Znaci sve sto se priblizava toj sumi postaje nerealno.
A covek stvarno fenomenalno koristi sve zvuke basa. Za istu svirku je koristio i jazz bass i to je lepo kombinovao i zvuk neck i zvuk bridge magneta.
Inace, i ja kad pomislim na bas, pomislim na jazz bass, a odma potom na zvuk neck magneta. Ali posle Paul-a, mislim da treba stvarno iskoristiti sve potencijale koje bass gitara moze da pruzi.
Ali, nije mi jasno, je l ti to sam treba da odredis cenu i da je platis, ili kako? Pa ako jeste, kreni od tih 300-400 evra pa vidi. Cena na kraju uvek zavisi od zelje kupca da kupi i prodavca da proda i od njihove pregovaracke moci.

Ah da (sad si postovao novi post), rec je o prijatelju... Uh... nezgodno...
Ja ako bih se bash zagrejao za tu gitaru, maksimalno koliko bih izdvojio bilo bi 750-800 evra (pod pretpostavkom da mogu da zbudzim/pozajmim te pare u trazenom momentu). Da li bih to mogao da prodam za iste pare ili ne, uvek je pitanje. Pre ili kasnije, verovatno da.
Koliko sam propratio oglase, ljudi uglavnom prodaju ne toliko stare meksikance za negde izmedju 400 do 500 evra, ako ti to nesto znaci. Na to treba dodati neki plus u ceni zato sto je ovo ipak Japanac i zato sto je vec vintage.
S druge strane, npr. skoro je jedan jazz bass, Amerikanac iz 70-tih prodat za 1150 evra i to za manje od 24 casa! Znaci sve sto se priblizava toj sumi postaje nerealno.
I ja bi da okusam ovaj zvuk i jes mnogo je jaka linija. Znaci, najezio sam se kad je upao sa tim basom i to sam prvi put cuo u nesto boljem kvalitetu od You tube-a.delakroA wrote:sirac svaka cast za video..znaci jos jedan koji je čuo to "prduckanje" bassa kod Paula...definitno bi zelio da okusham taj zvuk...
inače Runaway...po meni najjači bassline
A covek stvarno fenomenalno koristi sve zvuke basa. Za istu svirku je koristio i jazz bass i to je lepo kombinovao i zvuk neck i zvuk bridge magneta.
Inace, i ja kad pomislim na bas, pomislim na jazz bass, a odma potom na zvuk neck magneta. Ali posle Paul-a, mislim da treba stvarno iskoristiti sve potencijale koje bass gitara moze da pruzi.
- Rocket Roll
I pored svega toga što treba popravljati na njemu? Čivije za bas su skupe... Mrzi li nekog da sračuna koliki bi bili troškovi restauracije tog basa?sirac-šunka wrote:...maksimalno koliko bih izdvojio bilo bi 750-800 evra...
Ne, čivije su u redu, nego oni sitni mehanizmi na kobilici nisu baš slavni.
- sirac-šunka
- vragolan
Ti losi srafovi ne mogu da kostaju vise od 300-400 dinara pa sve i da su DiMazio, potovi mogu da se zategnu i ociste, ako bi se i menjali to je jos nekih 500-600 din (toliko u mojoj radnji u Nisu kostaju DiMarzio potovi), jedino nisam razumeo ovo za kobilicu, ali opet neverujem da sve moze da ode u vise od 50evra. Nije u pitanju neka puna restauracija.Rocket Roll wrote:I pored svega toga što treba popravljati na njemu? Čivije za bas su skupe... Mrzi li nekog da sračuna koliki bi bili troškovi restauracije tog basa?sirac-šunka wrote:...maksimalno koliko bih izdvojio bilo bi 750-800 evra...
A i rekoh, ako se bash-bash zagrejem za takav bass i potpuno zaljubim u njegov zvuk... Ajd, ako treba ulagati nek bude 700 evra plafon.
Ma ti, Lazo ponudi prijatelju 400-500 evra, ja bih rekao da je to fer. Napravices bolju kupovinu nego da si kupio novijeg polovnog Meksikanca, a i gitara bi trebalo da je bolja od njega. Ali googlaj jos malo. mora da negde jos nesto pise o Japancima s kraja 80-ih, neki review, nesto...
Na kraju krajeva, ako nekad das oglas za ovu sumu, naicice neko ko trazi polovnog Meksikanca i reci ce - evo meni Japanca za iste pare.

Nadam se da sam bar od neke pomoci, bas se trudim koliko mogu, ali priznajem da ne znam napamet sve review-e i karakteristike svih modela jazz i prec bas gitara od pre 50 godina. Pronadji to na netu i uporedjuj.
takodje batice...sirac-šunka wrote: Znaci, najezio sam se kad je upao sa tim basom i to sam prvi put cuo u nesto boljem kvalitetu od You tube-a.
usput vjerujem da si odgledao ali evo ostalim pristunim u ovoj temi...jos jednu pjesmu Travelling Without Moving...isto maximalno izvuceno iz bassa...pa eto...uvjerite se u precision kad je u pravim rukama

[youtube]<object width="425" height="344"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/pKO8rnKg94o&hl ... ram><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/pKO8rnKg94o&hl=en&fs=1" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="425" height="344"></embed></object>[/youtube]
sorry za mali offtopic...necu vishe

aaa zeznuo sam se...gore je svirao sa jazzom...nisam vidio...bas kad kaze sirac prshuta da je ostale svirao sa jazzom..i sad pogledah kad stwarno jaz...ja kontao precision citavo vrijeme pa nisam ni obracao paznu xD
-
Nemoj da te neko lozi da dajes preko 500 evra za japanski fender bass... pogotovo sto preca ovde bas nije popularan i tesko se prodaje (pogotovo ako je skup)! E sad, ako ti se bas svidja...
@delakroA
Ja najvise volim Fender bass gitare... OBOZAVAM precu... ali isto tako OBOZAVAM i jazzbass... i svirao sam u zivotu TOOONE i jednih i drugih, i posedovao vise komada, i nigde nisam video da se preklapaju, tj. da su konkurencija... potpuno dva razlicita pristupa, ali na ISTU foru... sviraju i jazzbassisti precu, i obrnuto... Jaco-ov fretted neck (onaj maple) je sa precision bass-a... nije mi jasno - jazz Vs prec, strat Vs tele, beatles Vs stones...
Sve ostalo mi je jasno
@sixstring
Nemo' se nadjes prozvanim, molim te, nista licno... mozda ti nisi u tom fazonu, al mi je lezao kamen na srcu
P.S. Cisto da se izbegne nesporazum, ne navijam za precu, obozavam i jazzbass, i jazz, i ove pomenute jazzere... samo mi nije jasno kako se toliko ljudi sa 15 godina odluci (skoro iskljucivo) za jazz... i to odma za neke POWER varijante, zar niko vise ne slusa rokic/popic/bluzic?
Izvinjavam se za OGROMAN off... al dodje coveku ponekad
@delakroA
Dobro to, samo... rekao je BASH ih ne volim, a voli ovog drugog fendera (jazzbass)?! To mi nije jasno... a i nije mi jasan ceo taj NOVI VAL ultra-fanova jazzbassa i marcus millera i jaco-a i Victor Bailey... Kao prvo, razni jazz pravci ovih ljudi se dosta razlikuju, znaci da nije zanr ono sto slusas, nego playa? Znaci, nije muzika ono sto te privlaci gitari, nego idolopoklonstvo?! I svi su jazzeri, je*te, nemozes vise rocknroll bassistu da nadjes!!! Jos aj' da se svira taj jazz... nego svi po kucama... I TO JE SVE PRIKOPCANO ZA JAZZBASS...pa ne voli lik tip Precision Fender bassa...ne znam sta nije jasno
Ja najvise volim Fender bass gitare... OBOZAVAM precu... ali isto tako OBOZAVAM i jazzbass... i svirao sam u zivotu TOOONE i jednih i drugih, i posedovao vise komada, i nigde nisam video da se preklapaju, tj. da su konkurencija... potpuno dva razlicita pristupa, ali na ISTU foru... sviraju i jazzbassisti precu, i obrnuto... Jaco-ov fretted neck (onaj maple) je sa precision bass-a... nije mi jasno - jazz Vs prec, strat Vs tele, beatles Vs stones...
Sve ostalo mi je jasno

@sixstring
Nemo' se nadjes prozvanim, molim te, nista licno... mozda ti nisi u tom fazonu, al mi je lezao kamen na srcu

P.S. Cisto da se izbegne nesporazum, ne navijam za precu, obozavam i jazzbass, i jazz, i ove pomenute jazzere... samo mi nije jasno kako se toliko ljudi sa 15 godina odluci (skoro iskljucivo) za jazz... i to odma za neke POWER varijante, zar niko vise ne slusa rokic/popic/bluzic?
Izvinjavam se za OGROMAN off... al dodje coveku ponekad

ma kontam šta reče,eto ljudi ja kad rekoh ne volim baš,kao ne bi birao kada bi mogao da biram,ne kao ne podnosim,ima stavki koje mi se ne sviđaju u odnosu na tom jazz-prec pa eto,.ee kada bi jazz imao prec vrat...nije lud Jaco što je to uradio onda...)
ma moze jazz i za rockanje da posluzi,eno ga Gedy Lee,pa pola engleske alternativne scene przi jazz bass
+1BaticaBG wrote:ma moze jazz i za rockanje da posluzi,eno ga Gedy Lee,pa pola engleske alternativne scene przi jazz bass
-
Ko je rekao da ne moze? Ja sam pricao o nedostatku rokenrol duha, a ne rokenrol gitara... i sam sam peglao jazzbass u rockbenduod BaticaBG na 14 Dec 2008, 00:37
ma moze jazz i za rockanje da posluzi,eno ga Gedy Lee,pa pola engleske alternativne scene przi jazz bass

BACK TO TOPIC
Nisam se bas nagledao japanskih fendera, ali, iskreno, nisam video nijednog loseg, siguran sam da vredi vise od mnogih "japanskih" kolega. Kvalitet izrade nije sporan, elektronika je takodje dobra... jedino sto nikada nisam video neki "fancy finish" kakav imaju malo bolji americki modeli, mada to ne mora nista da znaci. Jedino sto mislim da ne treba dati vise od 400 evra za njega... osim ako nije BASH BASH dojaja!
- sirac-šunka
- vragolan
I sta bi na kraju?
Dovoljno je vremena proslo, ste nasli kompromis ti i prijatelj, vlasnik MIJ Preca...?

Dovoljno je vremena proslo, ste nasli kompromis ti i prijatelj, vlasnik MIJ Preca...?
- sirac-šunka
- vragolan
Samo da javim, ako nekog još uvek zanima ova problematika, skoro je bio na oglasima neki japanski prec iz osamdesetih za 350evra.
Zvuči kao solidna ponuda...
Zvuči kao solidna ponuda...