Fender Super Sonic

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Rocket Roll

Re: Fender Super Sonic

Post by Rocket Roll » 18 Feb 2009, 18:08

Još jedno dobro rešenje za manje para: Ceriatone klon TW Expressa je €1000 u Sloveniji, potpuno sklopljen - http://www.trm-audio.si/kit_izvedbe.htm - a €600 kao kit (sve sem head kabineta).

Slovenci su pritom pljačkaši (pogledajte im cene zvučnika - http://www.trm-audio.si/zvocniki.htm - to je za trećinu više nego kod nas) i verovatno bi naručivanje direktno od Ceriatone sa sve porezom izašlo iste te pare.

sinisake
The original one

Post by sinisake » 18 Feb 2009, 19:30

Ma ja bih, da nije kao sto jeste, na osnovu mog Amplitube setupa, voleo da imam jednog Bassmana za clean i VOX AC30 za drive deonice. :mrgreen:
Zvuci sasavo, ali meni se to ponajvise svidja.
(Verovatno laze Amplitube)
I da, to sto je Super Sonic svestrano pojacalo, ne cini ga ''beskarakternim'', al' dobro, ova zrenjaninska alternativa mnogo zanoveta. :P

A trainwreck express je jedna od mogucnosti, dakako...

Rocket Roll

Post by Rocket Roll » 18 Feb 2009, 20:27

sinisake wrote:Verovatno laze Amplitube
Laže... treba ti samo VOX AC30. :D
sinisake wrote:A trainwreck express je jedna od mogucnosti, dakako...
Da trafoi nisu tako teško nabavljivi... Šta kaže Borislav, može li da ga napravi?

sinisake
The original one

Post by sinisake » 18 Feb 2009, 20:47

Da trafoi nisu tako teško nabavljivi... Šta kaže Borislav, može li da ga napravi?
Pa moze, shemu je nasao (skontao je sta pojacalo cini posebnim:)). Naravno, neki delovi bi morali da se narucuju iz inostranstva...
Laže... treba ti samo VOX AC30. :D
Ma ne, DOBRO zvuci i clean na VOX AC30 simulacijom, da se razumemo, a i inace sam bio vrlo zadovoljan cleanom, kad sam imao priliku da sviram PRAVI VOX AC30 :) , ali, jednostavno, Bassman simulacija mi je nekako lepsa...
Sta ja znam, volim taj topao, zaobljen ton, bez ''ostrih'' ivica, ako razumes na sta mislim, jasni visoki, al' ne prenaglaseni, nema onog preteranog skrip-skrip efekta na visokima (kontam da ZZZ to zove karakterom pojacala), zato mi se i supersonic svidja... :D

Rocket Roll

Post by Rocket Roll » 18 Feb 2009, 21:39

sinisake wrote:...volim taj topao, zaobljen ton, bez ''ostrih'' ivica, ako razumes na sta mislim...
Razumem, Bassman je i moj favorit što se tiče Fendera. Što ne pogledaš ovo - http://www.kupujemprodajem.com/Fender-b ... -oglas.htm. Da imam te pare, odmah bi ga uzeo, čisto da bih ga imao, taj model je redak. Pa još idealan kabinet, četiri desetke - "bright, yet fat".

sinisake
The original one

Post by sinisake » 18 Feb 2009, 22:44

U, hvala.
Eh, nemam ni ja te pare jos uvek. :)

Rocket Roll

Post by Rocket Roll » 18 Feb 2009, 22:50

Samo opušteno. Bassmani uvek nalete po vrlo normalnim cenama, naročito ako su glave u pitanju.

Ako možeš da biraš, juri blackface ili rani silverface. Ja volim ultralinearni, kasniji silverface - on se ponaša kao Hiwatt, ne distorzira sam od sebe. Mnogi to ne vole, ali i ti modeli mogu da se modifikuju (prežiči se izlazni trafo) za više overdrajva.

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 18 Feb 2009, 23:08

Rocket Roll wrote: Bassman je i moj favorit što se tiče Fendera.
I moj. :mrgreen:

Z*Z*Z

Post by Z*Z*Z » 18 Feb 2009, 23:29

Bassman 10 je dobra, doduse malo "teza" opcija... Ovo je Bassman koji bi ja izabrao/posedovao 8)

Image

Image

Rocket Roll

Post by Rocket Roll » 18 Feb 2009, 23:37

Prefinjen ukus, kao i uvek. :D

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 18 Feb 2009, 23:39

Rocket Roll wrote:
sinisake wrote:...volim taj topao, zaobljen ton, bez ''ostrih'' ivica, ako razumes na sta mislim...
Razumem, Bassman je i moj favorit što se tiče Fendera. Što ne pogledaš ovo - http://www.kupujemprodajem.com/Fender-b ... -oglas.htm. Da imam te pare, odmah bi ga uzeo, čisto da bih ga imao, taj model je redak. Pa još idealan kabinet, četiri desetke - "bright, yet fat".
Pazi na sta sam slucajno naleteo:
http://images.google.com/imgres?imgurl= ... n%26sa%3DG
Uporedi slike. :D

Valjda bi trebao covek da naglasi da to nije slika pojacala o kom je rec... Bar kad je u pitanju ovakva slika a ne neka od onih slika pojacala/gitara/pedala bez pozadine i bilo cega.

xspaceman

Post by xspaceman » 18 Feb 2009, 23:44

ZZZ jel to bassman koji sam i ja imao prilike da ugostim u svojoj sobi??? :)

sinisake
The original one

Post by sinisake » 19 Feb 2009, 00:04

Ma ja u stvari hocu ''hardversku'' verziju ovoga:

http://www.box.net/shared/ld2vs7zii6

:D

Ako je to Bassman (a ovi iz IK Mlatimudije kazu da jeste), onda super...
Meni je Super Sonic klin najblizi ovome... (Nazalost svi moji utisci se svode na youtube i silcne izvore) :D

Rocket Roll

Post by Rocket Roll » 19 Feb 2009, 00:09

Funkomat wrote: Valjda bi trebao covek da naglasi da to nije slika pojacala o kom je rec...
Ah, ovdašnji muzičari i njihova oglasna etika... Dobro da je makar naveo "Izgrebana prednja zaštita i skaj".
sinisake wrote:Ako je to Bassman... Meni je Super Sonic klin najblizi ovome...
To je to. Taj bluz ton. SuperSonic ima dva "Vintage" kanala, jedan je kopija bright kanala Vibroverba a drugi je Bassman - taj drugi verovatno zvuči vrlo slično onom što si odsvirao. Rani Maršali i klonovi ranih Maršala takođe imaju dosta tog zvuka.

Kill surf city

Post by Kill surf city » 19 Feb 2009, 00:57

Z*Z*Z wrote:Bassman 10 je dobra, doduse malo "teza" opcija... Ovo je Bassman koji bi ja izabrao/posedovao 8)

Image

Image
Bas taj,blackface/skarface?Spavam sa macetom,drugar :jedi_fight: :lol:

Post Reply