stvari u razvoju:)
Moderators: dejankuki, Trooper, muki17
- Rocket Roll
Ok, onda savet za vokal: u čemu ga god usnimavao, snimi ga "suv" - bez reverba ili chorusa na usnimku, maksimalno blizu mikrofonu, prvo snimi par sekundi šuma a posle toga koristi taj šum da "očistiš" traku - Waves X-Noise, recimo, klikneš "Learn" i pustiš ga da prepozna tih par sekundi čistog šuma. Odklikneš "Learn", plagin pamti Noise Profile, skida samo to a ostalo ostavlja.
Neverovatno koliko se šum brzo gomila, čak i sa mnoooogo dobrom opremom. Sve izgleda bezazleno kada je samo jedna traka prisutna i kada je glasnoća zvučnika minimalna, ali ako imaš dve trake sa gitarom i jednu sa glasom, iskompresuješ miks na eksportu i odvrneš ga na većim (ne mora nužno da znači i dobrim) zvučnicima, pesma je kao da se daviš u moru bele buke.
Ratujem sa šumom i lošom postavkom mikrofona u poslednjih par meseci, baš mi ide na živce... Naravno, loši A/D - D/A konvertori, nebalansirani kablovi, neprilagođena impedansa - sve to strašno odmaže u tom ratu.
Kasnije, kada si sve smiksao kako hoćeš, opališ jedan dobar (recimo pojasni) reverb na master outu, i on skine ponešto šuštanja (ako ga lepo podesiš).
Neverovatno koliko se šum brzo gomila, čak i sa mnoooogo dobrom opremom. Sve izgleda bezazleno kada je samo jedna traka prisutna i kada je glasnoća zvučnika minimalna, ali ako imaš dve trake sa gitarom i jednu sa glasom, iskompresuješ miks na eksportu i odvrneš ga na većim (ne mora nužno da znači i dobrim) zvučnicima, pesma je kao da se daviš u moru bele buke.
Ratujem sa šumom i lošom postavkom mikrofona u poslednjih par meseci, baš mi ide na živce... Naravno, loši A/D - D/A konvertori, nebalansirani kablovi, neprilagođena impedansa - sve to strašno odmaže u tom ratu.
Kasnije, kada si sve smiksao kako hoćeš, opališ jedan dobar (recimo pojasni) reverb na master outu, i on skine ponešto šuštanja (ako ga lepo podesiš).
- zolideathmetal
- Urednik
Znaci sta god se snimi, uvek smo mi tu da kazemo "ajde ozbiljnije to, mozes to i znas to, uradi ovo uradi ono"Doolio wrote:ali ti si se postavio ko da je ovo neki projekat, ja sam samo stavio snimak da kazete sta biste dodali, a ne da se radi na njemu,
i stosta naucis, i budes bolji u snimanju

cak ti i kucamo bubanj i radimo stringove i DAIRE!!

ajde cisto iz tripa, snimi tu pesmu malo bolje (ako moze :S ) pa da napravimo HIT!
E, aj stvarno da napravimo ovo dobro. Evo ja sam za, a zoli vidim daajde cisto iz tripa, snimi tu pesmu malo bolje (ako moze :S ) pa da napravimo HIT!
si i ti. Mislim samo da bi ti zoli trebao njemu da poslajes tu ritam liniju da
bi on to mogao bolje da odsvira.
Ajde jos neko sa bas gitarom da se ukljuchi da odsvira bas liniju pa ce
onda pesma biti u full-u (sa kozom i alu felnama

Ajmo bas gitaristi!!!

- Rocket Roll
- KnightOfDoom
- Site Admin
- zolideathmetal
- Urednik
Code: Select all
Dm B
why did you have to become so shallow and violent
..............Gm........F...............Am.....Dm
i stay confused no matter how hard i try
i tako kroz celu strofu, a onaj bridge, refren, sta god je ovako:
.........F..C.................B....................F..C...................B
cause i have never judged you and i have always cared
......F..C.....................B
and you you were the highest peak of my life
......F...........Am............Dm...Am..Dm
and you you threw it all away mhhhm
onaj deo tryyyyyyyyyyyyyyyyyyy je B Dm
svirano na akustari nastimovanoj na D (DGCFAD) na open pozicijama, znaci Dm se svira ko Em, Gm ko Am itd...
eto, ako su nekom trebale i te informacije...
http://www.filefactory.com/file/222d9c/
evo vam pratnja, ima gresaka, ali kontam da ce se pokriti kad vi budete ubacivali vase bolestine:)
trebalo bi da ne ispada iz ritma, zoli vidi jel okej...
fazon je sto sam zagubio trzalicu koja mi ne ispada, tako da sam morao na svakih pola minuta da je izzongliram na mesto:)
ja ne znam bolje da ocistim, ako neko zna, nek proba...
vokal cete da sacekate, pivo, grlo, jebiga:)
e da, morace da se menja struktura posto nema mesta za solo, osim ako ti criticale neces da uletis tamo na tryyyyyyy deo, tu ima mesta da se izivljavas a da ne smeta glasu...
evo vam pratnja, ima gresaka, ali kontam da ce se pokriti kad vi budete ubacivali vase bolestine:)
trebalo bi da ne ispada iz ritma, zoli vidi jel okej...
fazon je sto sam zagubio trzalicu koja mi ne ispada, tako da sam morao na svakih pola minuta da je izzongliram na mesto:)
ja ne znam bolje da ocistim, ako neko zna, nek proba...
vokal cete da sacekate, pivo, grlo, jebiga:)
e da, morace da se menja struktura posto nema mesta za solo, osim ako ti criticale neces da uletis tamo na tryyyyyyy deo, tu ima mesta da se izivljavas a da ne smeta glasu...