Fender ‘50s Stratocaster® SFG
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
-
Re: Fender ‘50s Stratocaster® SFG
Haha.Ne kontam sta smo dobili sa ovim youtube linkom s`obzirom na ocajan kvalitet i na pricu u onoj temi sa poredjenjem od 100 do 1000eu. 

-
i što na snimku nije strat 50's nego classic player 60's..
poenta cele ove price bi trebalo da bude da drugar zaboaravi na vintage reizdanja i da pređe na neki moderniji model strata sa nabudženijim magnetima...greota je kupovati taj 50 strat i onda ga prerađivati i stavljati druge magnete! 

Da, znam sta sam postavio. Sta ce ti taj classic player 50's, kad imade tanak zvuk?Boogie Woogie wrote:i što na snimku nije strat 50's nego classic player 60's..
Ovo nisam skapirao, zašto je greota?xspaceman wrote:greota je kupovati taj 50 strat i onda ga prerađivati i stavljati druge magnete!
pa zasto bi kupovao repliku 50 strata ako mi se ne dopada kako zvuči i kako mi leži u ruci??? zar nije logicnije da kupim neku moderniju varijantu strata koji ima jace i masnije magnete?? kupovanje nove gitre , pa odma budženje!? jebga...mozda je to ok...vintage 50 strat koji je evoluirao i nije više vintage!guv'nor wrote:Ovo nisam skapirao, zašto je greota?xspaceman wrote:greota je kupovati taj 50 strat i onda ga prerađivati i stavljati druge magnete!

Pa ako nekoga to loži, samo napred.xspaceman wrote: a mozda da kupuje komad po komad od svakog strata koji mu se dopadne, pa da sastavi jednog frankenstrata?? to je fino rešenje!

Nego -
Ako mu se ne dopada kako leži u ruci, naravno da ne treba da je kupi, ali treba odvojiti nedopadanje uzrokovano sranje gitarom i nedopadanje uzrokovano lošim setup-om.
Drugo, za 500 evra može da uzme strata sa masnijim i jačim magnetima, ali nema šanse da nađe strata sa dobrim magnetima.
Nema nikakve veze da li se strat zove vintage 50 ili new age 2050 - ako nađe komad na kome su se potrefili vrat i telo i koji dobro zvuči u svim unplugged aspektima - može da ga ispazari za manje od 500 evra (uz stalne popuste na Fendere u pomenutoj kući) i da potroši dodatnih 100-150 evra na odlične magnete.
Napade me k'o da sam pominjao sakaćenje Burstbucker magneta na VOS Gibsonu.

-
e ok, ti u stvari predlažeš ovog drugog, kapiram..sinisake wrote:Boogie Woogie wrote:
Da, znam sta sam postavio. Sta ce ti taj classic player 50's, kad imade tanak zvuk?
Ja sam se u početku nešto bio zareko da strat mora da ima maple vrat, dakle od nekuda mi se javljala ideja da bi strat trebao ceo da izgleda što svetlije

Ne znam otkud mi to..ali, to me je u startu prilično ograničilo, jer kod nas ipak nema toliko modela, nego si srećan ako naletiš na nešto što ti je udobno, a izgled ako bi da biraš, prodavci te gledaju kao retarda u fazonu "misim..nije mi jasno.."
možda ja treba češće da idem dole i probavam sve to (možda čak svaki dan?), ne znam..
Sad mi se javila ideja da sačekam ovaj Guitar Art Expo u Februaru, kapiram da će tamo naši prodavci da se isprse sa svojom (novom?) robom, pa i da će izbot biti veći, šta znam..
Malo me vata neuroza jer umesto da sviram, ja još uvek biram, ali..kao što znate i to je posebna draž.
I koliko shvatam, taj nekakav "upgrade" stratova je izgleda uobičajena i čak preporučiva stvar, ukoliko je neko zadovoljan sa telom gitare, pa joj onda samo promeni "softver" (što li tako ne može i sa ženama..) ali, to bi onda značilo da neko kupuje set magneta, čisto eksperimenta radi i ne znajući šta će da dobije? Ili znajući? Mislim, šta se desi, kad ujmesto fabričkih ubaciš TexMex manete, pa se ispostavi da ni oni nisu "to"? Bacio si pare? Ili svi ti magneti imaju prilično profilisane razlike pa tako i nema neke velike mačke u džaku?
Eto.. da skratim, SFG 50's mi izgleda "leeeepo" ali..pfft..
(čak sam planiro da mu picnem i beli kabal, spiralni..)
(nikad od mene bluzer, znam..)
da ali na akustican i suv sound gitare u velikoj meri utichu i magneti, 50s Stratocaster je tanushan i zbog magneta, kao sto Strat sa Texas Specialima zvuci mutnije i masnije vec na suvo, interakcija izmedju magneta i tela gitare tj. drveta i hardvera je ono sto daje celokupan sound jedne gitare.guv'nor wrote:Nema nikakve veze da li se strat zove vintage 50 ili new age 2050 - ako nađe komad na kome su se potrefili vrat i telo i koji dobro zvuči u svim unplugged aspektima - može da ga ispazari za manje od 500 evra (uz stalne popuste na Fendere u pomenutoj kući) i da potroši dodatnih 100-150 evra na odlične magnete.
ono neam pojma

Boogie, šmekerE stari!Boogie Woogie wrote:(čak sam planiro da mu picnem i beli kabal, spiralni..)

Ja nikako da se nakanim i ponovim za nekog kovrdžavka.
Pa u principu i nije, ali kada naiđeš na živu gitaru sa takvim magnetima, naravno da ćeš staviti bolje magnete i za malo para dobiti mnogo bolji instrument. Opet, neko se slaže sa tim, a neko ne.Boogie Woogie wrote: taj nekakav "upgrade" stratova je izgleda uobičajena i čak preporučiva stvar
Posle, sa magnetima, je stvar veoma lagana. Ono što im je u opisu (reklami) to i rade. Mada, uvek možeš, ako nisi siguran šta želiš od magneta i od gitare, da zemaš Fender Original 57/62 i u svakom trenutku da imaš onaj Strat© zvuk.

[youtube]1pnvjBrt4N8&feature=channel[/youtube]
Pa slažem se ja sa tim, to skroz stoji - aksiom.dweezil wrote:da ali na akustican i suv sound gitare u velikoj meri utichu i magneti, 50s Stratocaster je tanushan i zbog magneta, kao sto Strat sa Texas Specialima zvuci mutnije i masnije vec na suvo, interakcija izmedju magneta i tela gitare tj. drveta i hardvera je ono sto daje celokupan sound jedne gitare.guv'nor wrote:Nema nikakve veze da li se strat zove vintage 50 ili new age 2050 - ako nađe komad na kome su se potrefili vrat i telo i koji dobro zvuči u svim unplugged aspektima - može da ga ispazari za manje od 500 evra (uz stalne popuste na Fendere u pomenutoj kući) i da potroši dodatnih 100-150 evra na odlične magnete.
ono neam pojmabar mislim da je tako

Suština ovog gore što si citirao je bila da ako nađeš dobro drvo, vrat i telo koji se dobro "kapiraju" - samom promenom magneta možeš da se šetkaš od Buddy Holly-ja do Yngwie J Malmsteen-a.

-
e, a ova dva snimka..to su isti magneti na dva pojačala?
šta god da je, ovaj drugi snimak gde piše Vox mi zvučno mnogo više leži..ili ja nešto utripovah samo zato jer je onaj prvi snimak skoro crno-beli..
(inače ima baš ovakav strat MIM classic player 60's da se pazari u Mitrosu)
šta god da je, ovaj drugi snimak gde piše Vox mi zvučno mnogo više leži..ili ja nešto utripovah samo zato jer je onaj prvi snimak skoro crno-beli..

(inače ima baš ovakav strat MIM classic player 60's da se pazari u Mitrosu)
Da, isti magneti, ista gitara i ista , ako smem da primetim, bljutava ruka na Fender Champ-u i Vox AC15 CC.Boogie Woogie wrote:e, a ova dva snimka..to su isti magneti na dva pojačala?
Što me podseti na ovnaj vic:Boogie Woogie wrote:inače ima baš ovakav strat MIM classic player 60's da se pazari u Mitrosu
Idu dva pajtaša ulicom i jedan će drugom:"E vidiš ovog belog Juga? Ja ću da kupim istu takvu Ladu, samo žutu."

Jbga, ja se trudio da nađem klip sa Classic 50-kom, a ti tako.

-
e vala, ja ga od sada zovem klasik pedesetka.. a oni neka tamo pričaju šta oće

Reci ti to gos'n Stanoševiću.cccira wrote:Ali Bugi, srb men kent plej bluz... batali ti te statokastere

Čini mi se da čovek ne zna.