Ibanez... again!

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

DarkStarMember

Re: Ibanez... again!

Post by DarkStarMember » 09 Jul 2008, 15:39

XtrmntR wrote:Nema bas svrhe pricati na slepo(tj. gluvo) dok se ne cuje i dok ne uzmes gitaru u ruke, ali recimo da iz mog iskustva bi vrat na tom rg-u trebao biti dosta bolji u odnosu na grg, a i floyd na grgu je prilicno los, no da sacekamo sample. :) Definitivno mislim da si trebao pristedeti za rg370 ili 350. Ali dobro, nije ni taj grg toliko losa gitara, i to je jako pozitivno sto te inspirise. Samo udri. :D
Evo Sample svirao je moj brat mene mrzelo,ovde je gain na 10 znaci previse distorzije ali moj brat je insistirao na tome.Pa kako vam se cini?http://www.4shared.com/file/54491557/26 ... fied=9786a

mislim_stvarno

Post by mislim_stvarno » 09 Jul 2008, 18:17

Ne bi trebalo sad nesto da ti pricam, sta god tebi da odgovara, ali samo mislim da su Jacksoni JS serije dosta bolji od grg-a... a RG je mnogo bolja gitara od grg.
Apsolutno se slazem sa XtrmntR da ako RG321 nije bila gitara za tebe trebao da pristedis za RG ili da potrazis nesto polovno gde mozes jako dobro da prodjes...

XtrmntR

Post by XtrmntR » 09 Jul 2008, 21:46

Pa da..

To bi trebalo da je symphony of destruction? Ako tebi valja, samo pici kao sto sam ti vec rekao.

friedman

Post by friedman » 10 Jul 2008, 00:34

mislim_stvarno wrote:Ne bi trebalo sad nesto da ti pricam, sta god tebi da odgovara, ali samo mislim da su Jacksoni JS serije dosta bolji od grg-a...
Mogu samo da potvrdim da su dobri, bas dobri za te pare. Mnogo ljudi koji su (koliko toliko) profesionalni muzicari su probali moj JS30DKT i odusevili se kvalitetom gitare za te pare (oko 300 evra) :)
XtrmntR wrote:To bi trebalo da je symphony of destruction? Ako tebi valja, samo pici kao sto sam ti vec rekao.
Vid' jbt stvarno... A ja lomim glavu, kako ja kao veliki fan ove grupe nisam cuo za ovu pesmu :lol: E jesi je odsvirao za medalju, no offense :)

DarkStarMember

Post by DarkStarMember » 10 Jul 2008, 17:12

friedman wrote:
mislim_stvarno wrote:Ne bi trebalo sad nesto da ti pricam, sta god tebi da odgovara, ali samo mislim da su Jacksoni JS serije dosta bolji od grg-a...
Mogu samo da potvrdim da su dobri, bas dobri za te pare. Mnogo ljudi koji su (koliko toliko) profesionalni muzicari su probali moj JS30DKT i odusevili se kvalitetom gitare za te pare (oko 300 evra) :)
XtrmntR wrote:To bi trebalo da je symphony of destruction? Ako tebi valja, samo pici kao sto sam ti vec rekao.
Vid' jbt stvarno... A ja lomim glavu, kako ja kao veliki fan ove grupe nisam cuo za ovu pesmu :lol: E jesi je odsvirao za medalju, no offense :)
Pa dobro nisam ja svirao :roll: Nego sta mislite o zvuku gitare :?:

Santana

Post by Santana » 31 Jul 2008, 16:18

ja imam rg370dx crni koji prodajem i ta gitara ima fenomenalan zvuk i izradu ali nije za classic rock tipa zeppelin,dire straits,queen,hendrix...

mislim_stvarno

Post by mislim_stvarno » 31 Jul 2008, 19:44

Santana wrote:ja imam rg370dx crni koji prodajem i ta gitara ima fenomenalan zvuk i izradu ali nije za classic rock tipa zeppelin,dire straits,queen,hendrix...
Ovo mogu samo da potvrdim, magneti su previse hot i zvuce sinteticki. Za highGain metal ipak dusu dalo....

Enterprise

Post by Enterprise » 31 Jul 2008, 21:55

[/quote] Za highGain metal ipak dusu dalo....[/quote]

Pa za to je i pravljena :lol: :lol: :lol: :lol: .A da nije tako,sad bi Knopfler przio na njoj Sultans of Swing i Setting me up.......

mislim_stvarno

Post by mislim_stvarno » 01 Aug 2008, 23:25

Ne razumem sta si hteo da kazes time? Da li sam ja rekao bilo sta sto nije tacno?
LesPaul nije pravljen za highGain metal, pa Knopfler njega ne svira na sultans of swing, a Page ga prasi i sa 60 i kusur godina...

Mozda bi mogla da izvuce neki zepp ako se smanje tone i volume pot...Mada, uz jednu malu prepravku koju sam nasao na ovom forumu moze cak da izvuce nesto u drugoj poziciji pickup selector-a, znaci sa neck+middle. To zvuci mnogo slicno nekoj pitomijoj gitari sa singlovima (chitaj strat). Ovaj singl je apsolutno beskoristan za bilo sta drugo, a mozda ja samo trazim nesto drugacije...
Na rg550 ili rg450, ne znam koji je bio, koji sam probao u mitrosu sa v7 s1 i v8 setom magneta zvuci mnogo prirodnije, a i singl je mnogo korisniji...
Ne znam zasto sam se ovoliko raspricao na mrtvoj temi...

Post Reply