i opet proc vs pedal board.

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Z*Z*Z

Re: i opet proc vs pedal board.

Post by Z*Z*Z » 17 Feb 2009, 21:27

dejankuki wrote:
Z*Z*Z wrote: Mala ispravka, Vamp2 ima footswitch za setanje po presetima po principu prethodni-naredn
Jesi u pravu, ali nisam siguran da footswitch ide UZ V-amp2.. rekoh nisam siguran, sto bi u tom slucaju znacilo davanje dodatnih para.. zar ne? i taman mu ceh izadje kolko za G.2.1 ili RP250 otprilike...

Z*Z*Z wrote:A kombinacija analogni drive/dist + proc za efekte - low cost dobitna kombinacija

A ovo te molim da pojasnis, odobravas ili ne, ne vidim znak = ili izvodjenje nekog zakljucka. tako da .. samo kazi.. odobravas il' ne.

da ne treba da stoji mozda ovako?

A kombinacija analogni drive/dist + proc za efekte = low cost dobitna kombinacija
Uz Vamp2 procesor ide footswitch, adapter i torba, i mislim da za te pare ima i boljih izbora...
Sto se tice drive/proc kombinacije => slazem se i podrzavam :metal1:

ac10

Post by ac10 » 17 Feb 2009, 21:35

svaka cast dejankuki :wink:
iako se svuda vrse prepucavanja ti opet stajes izmedju i pokusavas mirno da resis problem i bez "buke i galame"
stvarno treba da se ugledaju na tebe :wink:

tyler durden
MF veteran

Post by tyler durden » 18 Feb 2009, 03:16

Rocket Roll wrote:
tyler durden wrote:...razmeru tvoje gluposti...
tyler durden wrote:IMAS PRIVATE POBOGU!!!!!
tyler durden wrote:CIsto govno...
tyler durden wrote:Napisao sam to jedno 5 puta, i ti opet pitas!
tyler durden wrote:Sta pricas bre??
tyler durden wrote:...nemoj da glumis ludilo...
...stariji i zaslužniji članovi Foruma ne moraju da se nosaju sa takvim glupostima.

A zasto ne napises ceo post. Jer koliko se secam, kad su se nasa misljenja prvi put suprostavila, ti si me optuzio da sam lazov, i da ne posedujem mesa boogie pojacalo. Vec da idem okolo i pricam gluposti, i da ga u stvari nemam...... Budi malo fer. I ne vidim zasto ti sad treba neki ovakav komentar. Ako ne vidis, ja sam na pola ovih stvari stavio smile-i. I ti sad uleces, i kao pricas ljudima da me ignorisu.

rock action

Post by rock action » 18 Feb 2009, 04:04

meni je uvek bilo lakse sa pedalama, sto ne mora da znaci i za druge...

po meni je procesor zgodniji ako je u pitanju neka "tezga" svirka... u smislu da se svira repertoar koji ima potpuno razlicite farbe (tipa rock 70-ih, pa nesto iz 80-ih, pa moderno blatruc), pa onda na procu mogu da se presetuju razlicite farbe za svaku pesmu zasebno.

ako se, sa druge strane, farbe ne menjaju mnogo (motorhead, sabbath, led zep npr.), to moze da se odradi sa 2-3 pedale (dist, wah i jos nesto)... ili cak sa overdrajvom i distom odvojeno (2 razlicite pedale) i wahom...

sto se prakticne strane tice, procesor je zgodniji za namestanje na bini (ako se ima malo vremena, vise bendova i sl.)...
ako imas 3-4 pedale, to opet nije toliko tesko i zahtevno za namestanje... ako imas 6-7 pedala a nemas pedalboard (kao sto se meni desilo jedno vreme) to ume da smori zbog nosenja (u nekom rancu najverovatnije) i namestanja dvaput u toku veceri (spoji na tonskoj-rasklopi-spoji pred svirku-rasklopi posle svirke)

ako nemas svoje pojacalo vec na svirku nosis samo gitaru i pedale, tu si sigurniji jer znas kako ti pedale rade. lakse ces da editujes pedale ako se ne snadjes dobro sa EQom na pojacalu.

ako nosis proc na svirku i ne znas koje pojacalo ce te docekati, tj. nisi siguran kako radi, tu mozes biti u problemu jer si ti navikao da proc namestas prema nekom svom pojacalu na koje si navikao. na nekom drugom pojacalu mozes dobiti potpuno drugaciju sliku a bice ti mnogo teze da onda editujes sve te farbe/presete na licu mesta (obicno se pomeranjem EQ-a na pojacalu ne menja mnogo farba iz procesora i to im je po meni glavna mana). i tako svaku sledecu svirku sa novim i nepoznatim pojacalima...

proc je ok za kucnu varijantu i te neke pocetne varijante, ali mislim da su pedale mnogo zahvalnije za svirku...

jos nesto: wah na procu je obicno prilicno uzasan i ne moze uopste da zameni regularni wah...

JloveGuitar

Post by JloveGuitar » 19 Feb 2009, 00:05

wah na procu je obicno prilicno uzasan i ne moze uopste da zameni regularni wah...
da to je tacno slazem se. I ne samo wah nego i distorzije i overdrajv emulacije. Zvuk je nekako vestacki i bez dusu. Kao kad slusas sintisajzer. Onako sterilan i plastican. Ja imam digitech rp 350 :cekic: i od sadasnoj perspektivi zalim sta nisam krenuo putem pedala.
ako nosis proc na svirku i ne znas koje pojacalo ce te docekati, tj. nisi siguran kako radi, tu mozes biti u problemu jer si ti navikao da proc namestas prema nekom svom pojacalu na koje si navikao.
Da i tu se slazem. Procesor ne zvuci ni priblizno isto preko pojacalo. I da isklucis emulacije pojacala i kabineta na njemu nije to to. Istotako ne vidim kako bi kontrolirao promene boje ako imas live svirku jer ako zadrzis za sekun vise nogu na footswitch letne broj za 10-15 boja vise nego zeljeno. I svaku emulaciju na pedalu koju ces imati sa procesor bu zvucila priblizno ali ne i kao original a u stvarnosti. Volume pedala t.e. pedala sa kojom kontrolises wah su isti tako da ako malo jace pretisnes na nju isklucice se wah na sred solazu. Ta pedala konkretno na RP350 je previse plitka da bi mogao precizno kontrolirati sound......
Procesori su digitalni uredzaji tako da promena napona struje moze da ih poremeti u toku svirke. Na ovom forumu sam citao pre godinu dana da neki tip se zalio da u toku svirke zbog promene napona proc. mu se resetirao i izgubio boje :hide: .
Znaci ukratko: previse komplikacije toku sviranja, komplikovano setiranje preseta(boja), plastican digitalan zvuk i nepouzdan uredzaj. I jos nesto. Cena procesora pada mnogo brze. Za godinu dana vec ima novi model pa proc. najcesto prodas za mnogo manju cenu nego sto si ga kupio.

Imas lepa suma na pare na raspolaganju. Ako neznas kakav sound zelis da imas, kupi one pedale koji su najcesto koriscenje i tako ces da pokrijes najveci dijapazon zanrova. :obrve:

tyler durden
MF veteran

Post by tyler durden » 19 Feb 2009, 00:18

Totalno je glupo raspravljati sta je bolje.
Zna se. Drive se vuce sa pojacala, i dobru lampu, nista ne moze da zameni. Ima ok procesora, ali to tipa da se koristi samo za efekte, i to prostorne, i neke modulacije, noise supresore, i compresore. Tipa T.C. Electronics G-System.....
I npr taj moze da se nosi sa nekom kombinacijom pedali. A opet, ima ljudi koji kao i ja, ne zele da sviraju ni jedan drugi phaser do MXR Phase 90......
Bottom line, pedale su sigurno kvalitetnije.
A procesori su dobri za neku kucnu varijantu, da vezbas, nakacis se na sluske...... Ili ako mnogo tezgaris, kad vecina ljudi pijanih tu, ne zna da prepozna razliku u tonu, a ti sviras 4 veceri nedeljno.....E onda procesor dobro dodje.....Neki bolji naravno, tipa Boss-a GT10, i slicno.....

I jos ona stvar za wah-ove na procesorima. Jedino na Vox tonelabu SE wah radi super. Jer u stvari u sklopu procesora, ima originalni Vox- ov, wah, 848......I taj proc nije los, ima lampicu u sebi, i prilicno prijatan ton.....Ali sto se tice efekata, mogucnosti, i "line in " svirke, tj, direkt u razglas, mislim da Boss GT 10 vodi.....

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 19 Feb 2009, 00:50

tyler durden wrote:Totalno je glupo raspravljati sta je bolje.
Zna se. Drive se vuce sa pojacala, i dobru lampu, nista ne moze da zameni.
A sta ako pojacalo nema drajv i mora da se "pogura" pedalom?
tyler durden wrote:A opet, ima ljudi koji kao i ja, ne zele da sviraju ni jedan drugi phaser do MXR Phase 90.
Ja koristim phase 90 i odlican je ali reci, na primer, da je on najbolji i da je o takvim stvarima glupo raspravljati je jos veca glupost. Totalno subjektivno misljenje koje ne mozes nikome da nametnes.

Treba raspravljati o ovakvim stvarima jer ce bas kroz raspravu ljudi shvatiti da li je NJIMA bolja opcija procesor ili pedala ali treba raspravljati normalno a ne stavnom, "ja sam u pravu, ostalo je glupost".

Ps... ne sumnjam da ces odgovoriti psovkama i slicnim napadanjima, to uradis svaki put, ali pokusaj da shvatis sta ti ljudi govore. :wink:

Rocket Roll

Post by Rocket Roll » 19 Feb 2009, 10:56

Šta da se radi, ti koji su ispili svu mudrost ovog sveta ne diskutuju, samo recituju otkrovenja - "zna se da..." Ko to zna? Otkud to zna? Posete takvih transcendentalnih oćitovanja nisu za muzičare nego za Mesije.

Pitanja bejahu:
1) Shta ima kvalitetniji zvuk.. delay reverb sa procesora ili kombinacija Behringer Delay/Reverb pedale?
Behringerovi algoritmi su najverovatnije (95%) prekopirani Bossovi algoritmi kada pričamo o pedal-reverbima i prekopirani Line 6 algoritmi kada pričamo o V-Ampu. Da li su "bolji" ili "gori"? Od čega? Zoomovi algoritmi su OK, DigiTechovi zavise od serije - GNX procesori imaju originalne Lexicone, RP serija ima neke škrabotine koje su verovatno sastavljali u Juti dok su projektovali DNA čipove.

Ili pitaš "koliko je zvuk Behringerovih reverba dobar u svetskom reverb kontekstu"? Ni bolji ni gori od drugih jeftinih digitalnih rešenja (Line 6, Boss, Zoom, DigiTech).
2) Koliko su bolje odvojene delay rev. pedale od comboa kakav je ->Behringer DR400<- npr.
Tehnički bolje? Bolja konstrukcija, bolji kvalitet zvuka? Nimalo bolje. Praktično bolje? Više parametara za kontrolu na dve odvojene pedale, veći dijapazon zvukova? Svakako bolje.
3) Kakva su vasha iskustva sa Behringer delay reverbovima.. ili josh bolje konkretno DR400
Sava je imao jedan. Zvučao je OK. Ni da priđe pravoj žičanoj opruzi, naravno. Prodao ga je jer mu je bio suvišan.

nenadnenad

Post by nenadnenad » 19 Feb 2009, 13:19

Cini mi se da se u Opethu dosta koriste procesori.

rock action

Post by rock action » 19 Feb 2009, 14:39

?

Mikael je dosta puta izjavljivao da se slabo razume u opremu, zato mu se i svidela Laney GH100L glava jer je jako jednostavna za uporabu. procesore koriste verovatno samo zbog FX petlje...

friedman

Post by friedman » 19 Feb 2009, 15:01

nenadnenad wrote:Cini mi se da se u Opethu dosta koriste procesori.
Da, koriste se. Mikael-ov "pedalboard" se sastoji samo od Boss GT8 procesora (ranije od GT3). Cak i gain vuce sa njega. I eto, sta fali njihovom zvuku? :D

nenadnenad

Post by nenadnenad » 19 Feb 2009, 15:46

Hvala friedman...Nisam se setio detalja price koje sam cuo od jednog okorelog fana opetha , inace i prijatelja consecration-a :mrgreen:
Mislim da Opeth nemaju problema sa zvukom jer koriste kvalitetna lampaska pojacala i kvalitetne gitare.
Ja kad sam isprobavao ds1 na ariji od 100eu i na nekom homemade pojacalu nisam nista mogao da uradim sa pedalom, sve je bilo shnjzhnjmrshlj muljavo i gadno.

Najbolje da covek isproba sve kombinacije ako je u mogucnosti...

Rocket je dao jedan od najboljih saveta na temu.

tyler durden
MF veteran

Post by tyler durden » 19 Feb 2009, 16:15

Funkomat wrote:
tyler durden wrote:Totalno je glupo raspravljati sta je bolje.
Zna se. Drive se vuce sa pojacala, i dobru lampu, nista ne moze da zameni.
A sta ako pojacalo nema drajv i mora da se "pogura" pedalom?
tyler durden wrote:A opet, ima ljudi koji kao i ja, ne zele da sviraju ni jedan drugi phaser do MXR Phase 90.
Ja koristim phase 90 i odlican je ali reci, na primer, da je on najbolji i da je o takvim stvarima glupo raspravljati je jos veca glupost. Totalno subjektivno misljenje koje ne mozes nikome da nametnes.

Treba raspravljati o ovakvim stvarima jer ce bas kroz raspravu ljudi shvatiti da li je NJIMA bolja opcija procesor ili pedala ali treba raspravljati normalno a ne stavnom, "ja sam u pravu, ostalo je glupost".

Ps... ne sumnjam da ces odgovoriti psovkama i slicnim napadanjima, to uradis svaki put, ali pokusaj da shvatis sta ti ljudi govore. :wink:

Ljudi koji je vama djavo????? Ja sam upravo i rekao istu stvar kao i ti. Rekao sam, ima ljudi, koji kao ja, ne zele da koriste ni jedan drugi do pomenutog phasera. Nisam ni rekao da je najbolji. Poenta da je svako subjektivan i ima svoj ukus.
Koji je bre vrag sa tobom i rocketom?? Ajde lepo me iskulirajte i prestanite da me napadate. Stvarno ne znam kakav problem imate sa mnom.

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 19 Feb 2009, 16:24

Sasvim sam ti lepo rekao, imas svoje misljenje, ok je da ga kazes (i ocekuje se) ali ako se necije misljenje ne slaze s tvojim, nemoj da pises stvari "...kakvu si glupost odvalio" i sta ja znam...
Vbracino ili bilo cije misljenje, nije nista losije ili manje vredno od tvog, zbog cega ljudi logicno reaguju na takve izjave.
Kao sto si rekao, svako ima svoj ukus i postuj to.
Niko te ne napada, lepo razgovaramo. :wink:

sub_zer0
MF veteran

Post by sub_zer0 » 19 Feb 2009, 19:05

I eto, sta fali njihovom zvuku?
Lampa :P :wink:

Ne mislis valjda stvarno da su na pr. na DVD-u vukli dist sa bossa? :) Kapiram da im je cim da vuku glavudze i boksove na turnejama. A i ne sviraju po stadionima. Lakse je staviti proc u torbu.

Post Reply