b-Looser: Izrada PRSa (Sa Slikama)
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
- tyler durden
- MF veteran
Re: b-Looser: Izrada PRSa (Sa Slikama)
@ B-Loser
Na ovoj sada je petopolni, iliti kako ja volim da ga zovem, sporet prekidac....ali mnogo je bolja varijanta tropolni + p-p...
A nemam kako adekvatno da snimim, a iskreno nemam nesto ni previse vremena. Ali zato sviram dosta, sad smo u zadnje vreme bas dosta svirali, tako da se moze cuti svugde....ali ako uspem da snimim nekako, okacicu....problem je sto nemam mikrofon....
Na ovoj sada je petopolni, iliti kako ja volim da ga zovem, sporet prekidac....ali mnogo je bolja varijanta tropolni + p-p...
A nemam kako adekvatno da snimim, a iskreno nemam nesto ni previse vremena. Ali zato sviram dosta, sad smo u zadnje vreme bas dosta svirali, tako da se moze cuti svugde....ali ako uspem da snimim nekako, okacicu....problem je sto nemam mikrofon....
E hvala ti tyler.
Ja jos vagam izmedju te dve varijante, ali mislim da cu na kraju ipak da izbacim petopolni, i uradim tropolni sa pp.
Hvala ti jos jednom, kad je zavrsim nadam se da ce biti vremena da ih spojimo u mix
Ja jos vagam izmedju te dve varijante, ali mislim da cu na kraju ipak da izbacim petopolni, i uradim tropolni sa pp.
Hvala ti jos jednom, kad je zavrsim nadam se da ce biti vremena da ih spojimo u mix

Malo je teško dati preciznu cifru jer sve zavisi kakav hardware kupuješ. Ako juriš da svi delovi budu markirani trebaće ti dosta para, a ako si nešto skromniji možeš proći sa manje para. Možda bi ti najjednostavnije bilo da posetiš neki od sajtova koji se bave prodajem delova za gitaru (http://www.stewmac.com i http://www.guitarfetish.com) pa da sam vidiš šta bi ti ugrađivao od delova i sve lepo sabereš. Moraš preko toga da dodaš i novac potreban za pronalaženje kvalitetnog i suvog drveta. Alat neću da pominjem, to je vrlo individualno kako ćeš se snaći za to, a možda već nešto i imaš.Stanko wrote:Svi ocemo da cujemo kako zvuci, tako da cim bude snimaka kojim si zadovoljan - kachi
Inace posto je ovo i jedna od aktivnijih tema, jel mozes da mi kazes (a i ostali koji su pravili svoje gitarice), koliko te izasao hardware?
znaci - magneti, poklopci, potovi i kapice, bridge, nut, civije, finger board i ostale zezaliceonako okvirno
znacilo bi mi prilicno, jer planiram nesto, kad bude vise informacija javicu se
P.S. Ocekujem i NikolaNis da odgovori
- tyler durden
- MF veteran
nije to tesko uvezati. Taj tropolni sa pp ti treba samo ako ces imati opciju da splitujes hamove na single. Ali mozes kao na nekim PRS modelima, da ostavis obican 3-polozajni, i da imas samo posebno hamove, ili oba zajedno. ....a ako nabavis te sto se splituju, onda ih bolje uvezi pp varijantom, imas cak i na prs-ovom sajtu semu za to koliko mi se cini, i taj sistem zovu mccartny ili tako nekako, jer su to prvo na njegovom modelu valjda napravili......
Verovatno si propustio, ali nema veze, vec sam negde prethodno napisao koji su magneti, i oni se naravno splituju.
Puno mi je jednostavnija varijanta sa pp jer za petopolni moram da budzim bridge magnet, a to mi je sad prava gnjavaza.
Potrazicu tu semu na PRS site-u, hvala ti.
Pozdrav.
Puno mi je jednostavnija varijanta sa pp jer za petopolni moram da budzim bridge magnet, a to mi je sad prava gnjavaza.
Potrazicu tu semu na PRS site-u, hvala ti.
Pozdrav.
Remember me?

(mnogo mi se svidja ovaj smajli)

Zlo

edit: finish je savrsen, kako si ga radio?

edit: finish je savrsen, kako si ga radio?
- sirac-šunka
- vragolan
Veoma zlo! 

naajjzliije!
fenomenalno izgleda... prosto fenomenalno!

fenomenalno izgleda... prosto fenomenalno!
opa!!!
kako ovo dobro izgleda nemam reci...

Oh, you do remember me?!?
Hvala

Hvala

апсолутна перверзија
Auuuu... Izgleda fenomenalno, svaka cast!

igleda brutalno, ali reci kako se sve na kraju uklopilo, kakav ti je ono podmetac ispod kobilice, i kakva je generalno svirljivost gitare.