Oprema Koju Imate

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
Guitar_thrill
MF veteran

Re: Oprema Koju Imate

Post by Guitar_thrill » 28 Sep 2010, 17:20

sl0e wrote: @Guitar_thrill
Cestitke na akviziciji, lepo izgleda 'vako na oko, verujem da zvuci fino sa tom kombinacijom magneta. Meni doduse nedostaje po malo rouzvud :hide:
Hvala, ja od silne opreme zaboravio tebi da cestitam! :mrgreen:
Pa kontam da ono sto nemamo, to nam uvek fali, ja kada sam kupovao gitaru hteo sam rosewood, valjda sam se zato uzeleo maple-a :) :ziveli:

Cortex
The Necromancer

Post by Cortex » 28 Sep 2010, 18:28

nebojsak wrote:Došo bassman.
Svaka chast :ziveli:
A shta mislite o Bassman 70-ici, tu negde izmedju 79-e, 81-e proizvedeno, ima jedan u oglasimo kao shto svi znaaaamo jel? :)

Naravno chestitke i ostalima! :ziveli: :ziveli:

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 28 Sep 2010, 19:10

Bassman je to. To je doboljno. :)
Ja bih pre uzeo 50ku bez master volume-a. Ako svaki silverfejs bassman zvucni bar slicno kao 135ica, mislim da nema potrebe za master kontrolom.

nebojsak

Post by nebojsak » 28 Sep 2010, 19:15

Cortex wrote:
nebojsak wrote:Došo bassman.
Svaka chast :ziveli:
A shta mislite o Bassman 70-ici, tu negde izmedju 79-e, 81-e proizvedeno, ima jedan u oglasimo kao shto svi znaaaamo jel? :)
Daj link, gde?

Btw, sad imaš još jedan razlog da doneseš esdžijca u bizg :)

Cortex
The Necromancer

Post by Cortex » 28 Sep 2010, 19:36

Ma donecu ga...nego me jebu zhice, nikako da nadjem one koje mi se sa njim svidjaju. Ernie Ball, od njih sam definitivno odustao uopshte mi se ne svidjaju iako sam ranije samo njih koristio..DAddario su mi najbolje, i to 9-ke, sa njima zvuchi najbolje po mom mishljenju, a to se tebi nece svideti nikako rekao bih, ali tad je bash kao neki zajebani telac. Vec sa desetkama se gubi twang, ne mnogo ali primetno, pa mi se to ne svidja iako su Daddario...a pre dan-dva sam stavio Gibson zhice 10-ke i to su apsolutno uzhasne zhice. Tenzija je nenormalna mada je osecaj zhica pod kozhom i vrhovima prstiju fin, malo vuche na EB, i odlichno kotiraju. Ali je tenzija tolika i ton je nekako toliko izjednacheno nezanimljiv da jedva chekam da ih skinem.

kupujem prodajem/elektrichne gitare oprema i delovi/fender bassman 70 USA

znam lika, dobar i pouzdan, od njega sam bio kupio onog prethodnog mog plavog ibaneza, chekam da mi poshalje slike kao i slike utrobe pojachala, jer razmishljam da ga uzmem. ako me neko pretekne, bozhe moj, bice josh bassman-a, i raznih drugih lepota.

nebojsak

Post by nebojsak » 28 Sep 2010, 19:42

Pa kaži mu da ti rezerviše bar do slanja slika.

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 28 Sep 2010, 19:46

Cortex wrote: ako me neko pretekne, bozhe moj, bice josh bassman-a, i raznih drugih lepota.
Njih ima puno po oglasima. Gotovo uvek ima bar jedan na KP.

nebojsak

Post by nebojsak » 28 Sep 2010, 19:56

Ima, ali treba naći fin i po finoj ceni, plus dodatno drkanje (ako ne znaš lika i nisi detaljno verziran, kao ja što nisam) oko čekiranja unutrašnjosti i eventualnih budževina.

guv'nor

Post by guv'nor » 28 Sep 2010, 20:55

sl0e wrote:@Guv'nor
BKB Drajver je otisao odavno :). Lepo on radi i sve, ali sam ga pozeleo napamet, bez nekog informisanja (citaj: guglanja)
tako da sam na kraju bio blago razocaran akvizicijom. Pedala jes' odlicna, ali ne po mom ukusu; fale srednji, i to prilicno, i vise je nekako napucan drajv à la Eric Johnson - oseti se da fali masti®™ (u nedostatku prave reci - univerzalni forumski izraz :mrgreen: ). Zato sam se odlucio za TS ili varijaciju na temu, a FD2 je uleteo u pravo vreme i sa pravom cenom. A i kompatibilan je sa pikap busterom kao budala i samaranje (PB prvi u lancu ispred svega). Sto se drajvera tice, legla je konacno kinta i pasce opasna kupovina, imam odlicne lampe za DIY, samo da iscimam Savu :D
Neeeeeeeee!!! :cry: Pa trebao si da gi metneš negde sa strane da sačeka bolje dane. :)

Nema veze, pričaćemo kada se budemo videli. :palica: ....... :mrgreen:

P.S. Nemoj dobre&stare laNpe da arčiš na pedale, to čuvaj za neko pojačalo koje će da ih zasluži, a u pedalu ide šta god je pri ruci, lampom samo biraš količinu gaina. :ziveli:

Guitar_thrill
MF veteran

Post by Guitar_thrill » 28 Sep 2010, 23:01

evo jos nekih utisaka, veceras sam probao malo glasnije na pojacalu....
fender je cist, jako cist, bas vintage zvuk...kao da su druge gitare u pitanju....
squier ima strat zvuk, ali mnogo topliji i glasniji, sto kontam naravno da je i do toga, sto su na fendru max. spusteni magneti a ovde dosta podignuti....
druga stvar je, koliko sustaina ima na squieru :O.o: da li je do tog brass nuta, ili do cega, ali ton traje jako, jako dugo....
i ovaj lil' screamin' deamon je pun pogodak....ja sam se bojao da ce zvucati kao hot rail, ali Guvnor je kao i uvek bio upravu, zvuci kao low output humbucker, jako lepo mu sedne drive, a opet nema neke razlike u odnosu na dva singla, da bode usi, kao kod nekih drugih hss i sl. stratova...cak vrlo lepo zvuci i kada se splituje :)

ssmc
Floyd

Post by ssmc » 29 Sep 2010, 00:51

sl0e wrote:@Guv'nor
Sto se drajvera tice, legla je konacno kinta i pasce opasna kupovina, imam odlicne lampe za DIY, samo da iscimam Savu :D
guv'nor wrote: P.S. Nemoj dobre&stare laNpe da arčiš na pedale, to čuvaj za neko pojačalo koje će da ih zasluži, a u pedalu ide šta god je pri ruci, lampom samo biraš količinu gaina. :ziveli:
Sovtek FTW!! Inače mislim da izbor lampe utiče na zvuk,ali se isto slažem da ne bi trebalo lepe i stare lampe stavljati u pedalu koja pri tome i ne radi na punoj voltaži, već zajedno sa čipom pravi taj čaroban zvuk,tako da treba odabrati neku sredinu tu i videti šta valja od nove serije (kod mene je recimo Sovtek,a terao sam Ei pre toga i ima razlike u zvuku).

sl0e

Post by sl0e » 29 Sep 2010, 15:49

guv'nor wrote: Nema veze, pričaćemo kada se budemo videli. :palica: ....... :mrgreen:

:hide: vazi :kiss:
guv'nor wrote: P.S. Nemoj dobre&stare laNpe da arčiš na pedale, to čuvaj za neko pojačalo koje će da ih zasluži, a u pedalu ide šta god je pri ruci, lampom samo biraš količinu gaina. :ziveli:
Pa, stvar je u tome sto imam neke stare lampe od kojih neke nisu koriscene, a neke jesu dugo godina, ali su ostale u ok stanju. Imam gomilu novih (nekoriscenih tj.) ecc83, ali i ~6 koriscenih, razlicitih proizvodjaca. Kontam da bih u pedalu stavio tu koriscenu lampu (late 50's telefunken). Ostale ljubomorno cuvam za DIY amp, mada Sava spomenu lepe novce, should ebay ever come to the brdoviti balkan. Za ove stare mi stvarno nije zao.

Btw, tu telefunken lampu sam izvukao iz ovoga:

Image

Sto je najjace, imam i ostale telefunken lampe iz ovog radija, sve rade kako valja, ali nisam siguran da li mogu da se upotrebe u amp svrhe. A imam i gomilu rezervnih. Novih :mrgreen: One su '60-ies doduse.

Shixml

Post by Shixml » 30 Sep 2010, 10:41

moja oprema

Image

Image

Image

sinisake
The original one

Post by sinisake » 30 Sep 2010, 10:49

Lepo. :ziveli:

guv'nor

Post by guv'nor » 30 Sep 2010, 14:38

sl0e wrote: Pa, stvar je u tome sto imam neke stare lampe od kojih neke nisu koriscene, a neke jesu dugo godina, ali su ostale u ok stanju. Imam gomilu novih (nekoriscenih tj.) ecc83, ali i ~6 koriscenih, razlicitih proizvodjaca. Kontam da bih u pedalu stavio tu koriscenu lampu (late 50's telefunken). Ostale ljubomorno cuvam za DIY amp, mada Sava spomenu lepe novce, should ebay ever come to the brdoviti balkan. Za ove stare mi stvarno nije zao.

Btw, tu telefunken lampu sam izvukao iz ovoga:

Image

Sto je najjace, imam i ostale telefunken lampe iz ovog radija, sve rade kako valja, ali nisam siguran da li mogu da se upotrebe u amp svrhe. A imam i gomilu rezervnih. Novih :mrgreen: One su '60-ies doduse.
Haha, šipu za te "nove". :lol: :kiss: :ziveli:
Reče mi Sava za to blago gusara što si iskopao i naravno da ti najbolje znaš i koliko ih imaš i šta možeš gde da iskoristiš, ali ja sam i dalje u fazonu - ili ih čuvaš za prave stvari ili ih dobro udaš preko grane, kao što si i sam rekao. :wink:
Inače, kako sam na par mesta pročitao, kada lampe završe svoj radni HiFi vek tek tada su zrele za gitarske ampove. :ziveli:

Post Reply