upravo tako! evo baš gledam na ebay...cena te orange glave dostiže veoma velike cifre, ali kod nas nema šanse da se proda kao sto +Hopkins rece iznad 600-700eur! Drugar je imao istu glavu i prodao je pre par god za neku smešnu cifru...Takođe bi se slozio sa +Hopkinsom oko toga da nekom vredi više a nekom ni toliko...ja sam od onih kojima ne vredi toliko...za 700jura bi uvek pre uzeo nekog fender super reverba...to je čisto stvar ukusa...+Hopkins+ wrote:Ako je u skroz originalnom stanju, možeš da je prodaš za 600-700e u zavisnosti od stanja, a vredi mnogo više, nekome, nekome ne vredi ni toliko. Sve je to relativno.
Bass glave koja predlazete...
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Re: Bass glave koja predlazete...
Evo ja ti dam 100 evra za njudedinorodjeno wrote:imam glavu orange org 120 iz ...73 ocuvana interesuje me kolko vredi

Tako je kako je, ipak je ovo Srbija, gde je ta čuvena prosečna plata 300e. Pa sada, da li bi ti hteo da radiš 3 meseca za pojačalo staro 35 godina? Ok, za to pojačalo bi mnogi radili, verovatno i ja, ali to što smo mi ludi, to je naš problem. Po meni najtrezveniji stav o ovome je izneo Dersu Uzala u ne znam sada kojoj više temi, gde ga je neko pitao za neku gitaru zašto je nije kupio i on kaže nešto u fazonu "Ko je lud da da toliki DEO plate za instrument." Tako ljudi razmišljaju na zapadu, da li bi ili ne bi dali deo svoje plate za nešto, a mi ovde razmišljamo o broju celih plata koje bi dali za nešto.
Poenta te priče je bila da kod nas apsolutno nema smisla izjednačavati cene stare opreme sa onim na zapadu, a ljudi su to opako počeli da rade, zinulo je dupe a i uvodi se internet diljem Srbije pa svi mogu da vide šta im to stoji u sobi.
Kada smo već kod bas pojačala, ja imam Ampeg V2 iz '72, i prezadovoljan sam, ne bi ga menjao ni za šta. Platio sam ga 500e sa originalnom kutijom u super očuvanom stanju. Mislio sam da sam pošteno platio. A sada kada gledam one V4 glave po oglasima za po 900-1000e, dobijem napad smeha. Pa toliko ne košta nigde. Isto su užasno precenjeni Bassman silverface-i koji su do skoro išli za mnogo manje pare.
Naš drugar sa foruma je kupio Orange OR120 za 700e, u neverovatnom stanju, kao da je stajao u hermetičkoj kapsuli, nije mi jasno kako je tako dobro očuvano. Jedan drugi drugar mi je pričao da mu je nuđena ta ista glava pre 4 godine za 350e i on je odbio ponudu.
Izvinjavam se na offtopicu. Neću više.
Poenta te priče je bila da kod nas apsolutno nema smisla izjednačavati cene stare opreme sa onim na zapadu, a ljudi su to opako počeli da rade, zinulo je dupe a i uvodi se internet diljem Srbije pa svi mogu da vide šta im to stoji u sobi.
Kada smo već kod bas pojačala, ja imam Ampeg V2 iz '72, i prezadovoljan sam, ne bi ga menjao ni za šta. Platio sam ga 500e sa originalnom kutijom u super očuvanom stanju. Mislio sam da sam pošteno platio. A sada kada gledam one V4 glave po oglasima za po 900-1000e, dobijem napad smeha. Pa toliko ne košta nigde. Isto su užasno precenjeni Bassman silverface-i koji su do skoro išli za mnogo manje pare.
Naš drugar sa foruma je kupio Orange OR120 za 700e, u neverovatnom stanju, kao da je stajao u hermetičkoj kapsuli, nije mi jasno kako je tako dobro očuvano. Jedan drugi drugar mi je pričao da mu je nuđena ta ista glava pre 4 godine za 350e i on je odbio ponudu.
Izvinjavam se na offtopicu. Neću više.
Dobar ti oftopik.
http://www.artistsystems.net/mex/artikal.php?art=6343
pazi ovo, pise da je novi proizvod mozda ga i imaju u prodavnici

pazi ovo, pise da je novi proizvod mozda ga i imaju u prodavnici

berindzer sux. znas to i sam, imas nji'ov bassSolomon wrote:http://www.artistsystems.net/mex/artikal.php?art=6343
pazi ovo, pise da je novi proizvod mozda ga i imaju u prodavnici![]()

Previše je dobro da bi bilo istina...
4x12AX7 550W.... 300eura novo u radnji??? ----- aj važi...
4x12AX7 550W.... 300eura novo u radnji??? ----- aj važi...
behringer za otpad.
- Tiki the Boyler
- Urednik
Sa Peavey Tour serijom ne možeš da fulaš!
Može da radi neutralno i ladno ko vještičja sisa, a može fino da se zamasti i namuda. Ne kao na Ampegu definitivno
ali za uloženi novac i više nego dovoljno.
Što se tiče pouzdanosti, sve više vjerujem da je Hartley Peavey nekada radio na konstruisanju tenkova i to u Slavonskom Brodu! Jebiga... šta god mu radiš - on radi! Pouzdano znam da Tour-u ni 40 litara kiše po kvadratnom metru ne može ništa!
Jedino ostaje sporan izbor modela... a to ti prvenstveno određuje box koji ćeš da guraš. Budući da ja imam box od 800W snage, meni je realno i ova 700-tka malo (ali svakako predstavlja prelazno rješenje do Pro serije). Imaj u vidu da se označena snaga (450 ili 700) ostvaruje na 4Ω, tako da ako planiraš uzimati kabinet preko 200-300W na 8Ω onda ti je Tour 450 malo preslaba glava. (problem enormnog povećanja radne snage zvučnika koji se ugrađuju u nove kabinete je zaista evidentan i ko zna gdje će to završiti) Dobra stvar je što je cijena 700-tke neznatno veća!
Toliko od mene...
Može da radi neutralno i ladno ko vještičja sisa, a može fino da se zamasti i namuda. Ne kao na Ampegu definitivno

Što se tiče pouzdanosti, sve više vjerujem da je Hartley Peavey nekada radio na konstruisanju tenkova i to u Slavonskom Brodu! Jebiga... šta god mu radiš - on radi! Pouzdano znam da Tour-u ni 40 litara kiše po kvadratnom metru ne može ništa!

Jedino ostaje sporan izbor modela... a to ti prvenstveno određuje box koji ćeš da guraš. Budući da ja imam box od 800W snage, meni je realno i ova 700-tka malo (ali svakako predstavlja prelazno rješenje do Pro serije). Imaj u vidu da se označena snaga (450 ili 700) ostvaruje na 4Ω, tako da ako planiraš uzimati kabinet preko 200-300W na 8Ω onda ti je Tour 450 malo preslaba glava. (problem enormnog povećanja radne snage zvučnika koji se ugrađuju u nove kabinete je zaista evidentan i ko zna gdje će to završiti) Dobra stvar je što je cijena 700-tke neznatno veća!
Toliko od mene...
e to je bila moja glavna nedoumica, a uzimam warwickov pro cab 400W(mozda cu ipak uzeti i njihovu glavu), ali sve u svemu, hvala na pomoci 

A jel mozes da preporucis neki box za 450?Tiki the Boyler wrote:Sa Peavey Tour serijom ne možeš da fulaš!
Može da radi neutralno i ladno ko vještičja sisa, a može fino da se zamasti i namuda. Ne kao na Ampegu definitivnoali za uloženi novac i više nego dovoljno.
Što se tiče pouzdanosti, sve više vjerujem da je Hartley Peavey nekada radio na konstruisanju tenkova i to u Slavonskom Brodu! Jebiga... šta god mu radiš - on radi! Pouzdano znam da Tour-u ni 40 litara kiše po kvadratnom metru ne može ništa!![]()
Toliko od mene...

- Tiki the Boyler
- Urednik
Pa recimo ovaj mali Nemesis u verziji od 4Ω.
Stari Peavey Pro 210, takođe u verziji od 4Ω radi (provjereno) fantastično sa tom glavom.
Ali... realno problem je što većina današnjih boxova ide sa nenormalnom snagom, pa stalno rade u leru, bez prevelikog uticaja na krajnji sound.
Stari Peavey Pro 210, takođe u verziji od 4Ω radi (provjereno) fantastično sa tom glavom.
Ali... realno problem je što većina današnjih boxova ide sa nenormalnom snagom, pa stalno rade u leru, bez prevelikog uticaja na krajnji sound.
- Tiki the Boyler
- Urednik
Taj!
Jako ga je teško pronaći, jer su i njega prestali proizvoditi, ali mali radi brootalno!!!
Jako ga je teško pronaći, jer su i njega prestali proizvoditi, ali mali radi brootalno!!!
Ok,hvala na informaciji!