lampaska dilema......

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Jimmy Henderson

Re: lampaska dilema......

Post by Jimmy Henderson » 05 Oct 2008, 00:20

... i kao sta rekoh , pojacalo , tj. top teil je napokon stigao.
trenutno je kod jednog ovdasnjeg gitariste u studiju . koristi box sa Weber zvucnikom.
Taj JIVE KING 20 je sam na sebe. trenutno mogu samo reci da skoro nema slicnosti sa Pecinim standardnim pojacalima.
Marino je isprobao negde oko 12 kabineta - 8 Celestiona i NIJEDAN ne zvuci kako treba .
isprobano 2 Jensena , nesto bolje , ali to nije to. nazalost , nismo imali Jensena alnico za probu.
i po jedan Weber i jedan .... zaboravih . Sa Weberovim zvucnikom pojacalo je zablistalo , zato je u studiju .
No , no , to ipak nije to. pojacalo je VEOMA zahtevno. Pre neki dan sam narucio od jednog majstora iz Istre
box ce odgovarati tom pojacalu.
Dakle, i dalje moram biti strpljiv i cekati .........
o svemu kad bude sve gotovo i kompletirano svakako se javim .
lep pozdrav !

Jimmy Henderson

Post by Jimmy Henderson » 25 Apr 2010, 18:26

...... i napokon je sve sjelo kako treba. ali je bilo i problema .
sad radi da je milina - pravi Fenderov lampas. uskoro ce biti i fotki kako izgleda.
Nema sumnje - svatko moze napraviti pojacalo , ali samo onaj mali vrh ima "zicu" da napravi razliku u klasi. govorim o lemu "u vazduhu"
Peca je za mene najjaci srpski brand za pojacala , uskoro cu to i dokazati sa jednim novitetom.
Ceo moj problem sa nekoliko paralelnih projekata je - vreme . a i kako kad sam na poslu od 7 do 18 sati.
sve u svemu , usprkos vraskom visemesecnom cekanju i transportnih zavrzlama - vredelo je !

lep pozdrav !

Dersu Uzala

Post by Dersu Uzala » 25 Apr 2010, 22:36

Pa ja mu pricam da ga 'izvozimo' a on nista :bambi:.

Hillybilly

Post by Hillybilly » 25 Apr 2010, 22:58

:hide: :oops:

Cekamo slike!!!!!

rock action

Post by rock action » 26 Apr 2010, 13:20

samo napred! :ziveli:

Jimmy Henderson

Post by Jimmy Henderson » 31 May 2010, 00:03

Hillybilly , vec me poznas da uvek drzim svoju rec. fotke ce biti. Trenutno sam pri kraju , jer radim jos nesto paralelno.
Dersu pa Uzala brate......... u onom topiku me satere ........ nemerem se ja s tobom meraciti...... imas veliko znanje.
Sve je ok sta kazes.
Ali opet moram da citiram Savu . pocet cu sa svojim primerom
Nakon silnih muka ( popivsi krv Rockettu zbog posiljke) pojacalo je odmah otislo kod Marina i bilo neko vreme . Njegov prvi komentar je bio da
pojacalo ima "karakter" . Zatim je pojacalo otislo sa njim u studio i bilo skoro mesec dana na snimanju gde su ga koristila jos dvojica gitarista.
Negde pre nego sta cu ga dobiti pocelo je da nesto trkelja i mrkelja. G i D zice su bile preglasne u odnosu na E zicu. Promenio Marino lampe .
Radilo je par dana ok , onda opet. Opet menjaj lampe . jopet isto. opet lampe i narihtaj bias. neko vreme je drzalo. kad sam ukljucio pedalu
a potovi na mojoj gitari bili voll , culo se nesto ko glasni prasak.
Onda Marino odneo jednom specijalisti. covek je trazio peske gde PROBIJA struja .cak mi je i otisao onaj deo sta nema sanse (da me bijes nemogu se setiti
kako se zove) da ode. Na kraju je nasao da su ceo problem stvarala dva riknuta kondenzatora ( nemojte me pitati za detalje , jer me nije zanimalo , samo da mi pojacalo radi kako treba) .
I eto , iako sam potrosio para , vremena i nerava, moje su preporuke za Pecina pojacala i dalje iznimne . Ne bih dao ni za kakve pare.
Sad se vracam na Savu koji je odlicno uocio poantu oko toga da se Peca pocinje baviti serijskom proizvodnjom
Da bi se moglo garantovati za pojacalo , potrebno je da se napravi jedna identicna serija od nekoliko komada .
Zamislite situaciju da je ovo moje pojacalo u americi i dogadjaju se takvi problemi? a tamo su usluge skupe . i sta sad ? kako sa garancijom ?
Cak i auto koji sdolazi iz fabrike , zna imati neke nepredvidjene musice. U americi ima na "milion" pojacala . kako ces ga gurati , osim ako ga licno ne preporuci npr. Gibbons ? Po mom misljenju , radije bih da Peca radi male serije koje se dobro unovce. Ne zaboravi da covek ima dobar posao i porodicu.

Kill surf city

Post by Kill surf city » 31 May 2010, 01:01

:nixweiss:

Jimmy Henderson

Post by Jimmy Henderson » 31 May 2010, 22:29

Kill surf city wrote::nixweiss:

ah da, odnosi se na drugi topik gde ja i Dersu raspravljamo kako da Pecu preveslamo zednog preko vode :XD: :XD: :XD:

Post Reply