Koliko se sećam, AnalogBoy je iznervirao mnogo ljudi na ovom forumu, i izrekao dosta uvreda. Neće biti da sam ja tu kriv, ili Džimi?
Dweezil nam se svima, siguran sam, mnogo više dopada.
Uostalom, zato sad i ne žurim sa optužbama. Pokušavam - iako iznerviran & nasekiran - da iznesem samo činjenice, a zaključke da ostavim svakom od vas ponaosob. Ako mi ne uspeva uvek, molim vas za izvinjenje, ovih par dana su mi vrlo teško pali. Išao sam logikom "eto vam dokaznog materijala koji sam do sada prikupio, a vi vidite šta vam je činiti".
Jer, imaće neko para, hteće da možda oproba ručni rad, itd... "Da sam ćutao, bio bih saučesnik" - tako se govorilo i na Nirnberškom procesu, ako se ne varam?
(Nisam mogao da potrefim obe gitare iz baš-baš istog ugla - gitare klize po mermernom podu SkyMusica, prodavcu se žuri, i sve to. A iz dosadašnjeg iskustva znam da uvek ima malih razlika od komada do komada, čak i u masovnoj proizvodnji.)
Možda biste, za završetak večeri, voleli da čujete i par reči o zvuku, svirljivosti i opštem utisku "Viden" Telekastera?
Do sada ju je na kratko sviralo više članova ovog Foruma - ako žele, neka sami iznesu svoje utiske.
Moji utisci odgovaraju mojim ranijim utiscima sa jeftinim Telecasterima - upotrebljivo, ali ništa "da zaklecaju kolena". Na ovoj mi smeta pretanak vrat (moja lična "boljka", šake su mi za dva broja veće nego što je propisano po JUSu), smeta mi "zvonjava" jeftinog cinkanog hardvera (opet lična "boljka" - previše sam osetljiv na taj "boink-boink" na svakoj noti, kao da se udara u šerpu... mnogima to ne smeta, jer se i ne čuje mnogo kroz pojačalo), smeta mi "raspadanje" zvuka na teškom gainu. Znate kako se dobri magneti "bude" pri overdrajvu i "istrčavaju" u prvi plan kao Dejo na centaršut? Jeftini magneti čine da zvuk izgubi veliki deo fokusiranosti. I dalje "reže", jer su u pitanju singl-magneti, ali svirajte uporedo sa nekim ko ima dobru gitaru i rizikujete da zvučite smešno. Pored toga, ova konkretna gitara nije dovoljno rezonantna "na suvo" - note ne možete da osetite telom, što znači da se vibracije kroz nju ne pronose lepo, i note ne "cvetaju" i ne izleću iz gitare kao što je slučaj sa odličnim primercima, recimo, Fendera. Savet: slušajte taj srednji deo note kad procenjujete bilo koju gitaru, taj deo tona posle attacka a pre nego zvuk počne da opada. Po mom utisku, vrhunske gitare upravo tu dodaju "živost", "svetlost" i organski kvalitet noti.
Da li bih je kupio za 120 evra? Da mi vrat odgovara i da me cink ne nervira, da. Taman da imam "travel guitar". Da li bih je kupio za 300 evra? Ne, pa taman da me cink ne nervira i da mi je vrat potaman. Nema tu "živost", i tačka. Otišao juče da overim Fenderove Telekastere u Mitrosu, uzeo Lite Ash Telekaster, okinuo akord... kao da sam se probudio, i sve shvatio.