Bas gitare koje sviramo!
Moderators: Trooper, Tiki the Boyler
- HariSHA013
Brate otisao sam na taj sajt... nema ni K od kotrabasa... nego mi otvara neki = Singing Lemur Online = sajt....vbraca wrote:idi na Lemur.com tamo imas sve za kontrabas)Eto toliko

www.lemur.com

Izvini,jest blesav sajt.
Idi ovde http://www.lemur-music.com/
Idi ovde http://www.lemur-music.com/
Hvala! Bas ima sve sto mi treba... i nista sto mi ne treba. Tanji vrat, PJ magnete, prihvatljivog je oblika (prijaju mi Fenderaste bas gitare), i sve to novo, za jako lepu cenu. Imam je par dana vec, i jos uvek sam zacudjen koliko ju je lako svirati. A i zvuk mi prija. Odneo sam ga na probu, i pojela je klavijature, bubnjeve i dve gitare, tj ostala je u mixu, bez nenormalnog pojacavanja. Mogao bih pricati sto godina...HariSHA013 wrote:Malisha, cestitam na BB-ejcu. Dobro ce te sluziti. Jedan od likova koji rade u Mitrosu, jedan od bassista, kada sam kupovao gitru mi je pricao o toj BB seriji jer je on sam svira vec duzi niz godina i odlicno ga je sluzila... BTW Bojler u pravu si nije bitno ko ima bolju opremu... Ko sto cika Victor Wooten kaze: "No matter what equipment you have... Music comes from you, not from your equipment!"
Potpisujem...malisha wrote: zakljucak: gitara je do jaja!!!!! Yamaha zakon!Japanac kad opravi nesto ne moz` da bude lose...
Inace, jako je zanimljivo to sto sam ranije imao totalno neosnovano lose misljenje o Yamahi, zato sto nisam znao za bb seriju, a RBX mi je estetski ruzan. Ali sam onda cuo od svih kako recimo cak i slabiji modeli (recimo RBX 170) sljakaju odlicno u funkciji prve bas gitare. BB414 me je oborio sa nogu.
Trenutno je snizenje u Mitrosu, tako da su cene svega pale totalno... tako ako planirate neku vecu kupovinu, obavezno svratite do mitrosa...
BTW... BB414 imaju jos uvek na lageru...
- Tiki the Boyler
- Urednik
Ti si prvi koji to kaže. Ali ako ti je tako lakše neka tako i bude.HariSHA013 wrote:Kod Yamahe je bas suprotno. Ti za manju cenu dobijes bolji kvalitet po tome je Yamaha i poznata.Tiki the Boyler wrote:Najveći problem Yamahe je previsoka cijena za ono što se dobija!
... RBX-a tako lijepo zasrali) i vrlo su pouzdani, tj. ne kvare se; ali im je zvuk (sve do TRB ili BB Signature serije) uglavnom očajan i poprilično neupotrebljiv!
Pet godina sam svirao Yamahu BB-G5A i ubijao sam se sa raznim pojačalima, procesorima, ekvilajzerima i kompresorima da bih dobio ton iz nje. I nisam uspio! Potom sam kupio Peavey Fury V - ubo se u pojačalo i lagano se nasmiješio!
Koliko si bass gitara svirao prije svog RBX-a?HariSHA013 wrote: RBX seriju nisu zasrali. Ja na primer sa mojom gitrom ne moram da trazim pojacala, procesore i sranja nego dovoljan mi je kabl i pojacalo da dobijem zvuk...
Zvuk možeš dobiti čak i bez kabla i pojačala. (ja vrlo često vježbam na suvo jer tako najbolje čujem sam instrument i žice na njemu)
Ali za dobar zvuk treba mnogo više!
Elektronika kod tog basa je dobra sve dok je držiš na nuli i ništa ne diraš!HariSHA013 wrote:Ima odlicno izbalansirane P/J magnete (kvalitetne) i precizne potenciometre i aktivnu elektroniku (kvalitetnu).
Ja još ni u jednom klubu ne vidjeh na bini te AIR gitare! (a već dvije godine su u prodaji) Nove tehnologije nažalost već dugo vremena mnogo manje doprinose nego što koštaju, ali tako je kako je...HariSHA013 wrote: A kada smo vec kod RBX-a tu seriju sigurno nisu zasrali jer je njihovo najnovije parce RBX A2 dobilo nagradu za najbolji dizajn i najbolje skopljenu gitaru + poseduje novu A.I.R. tehnologiju, tj. prvenac je sa tom tehnologijom...
Vjerujem da će sudbina A2 basa takođe biti maženje i paženje od strane klinaca napaljenih na ratove zvijezda. Teško da će se naći u rukama ozbiljnih muzičara.
Kao što rekoh... i ja sam dugo svirao BB-a!HariSHA013 wrote:Malisha, cestitam na BB-ejcu. Dobro ce te sluziti. Jedan od likova koji rade u Mitrosu, jedan od bassista, kada sam kupovao gitru mi je pricao o toj BB seriji jer je on sam svira vec duzi niz godina i odlicno ga je sluzila...
Nažalost, već čitavu deceniju Yamahe o kojima pričate ni prismrdjele nisu Japanu. Sve do jedne (sem već pomenutih skupih serija) se prave u Taiwanu, Kini, Indoneziji i Vijetnamu!HariSHA013 wrote:Potpisujem...malisha wrote: zakljucak: gitara je do jaja!!!!! Yamaha zakon!Japanac kad opravi nesto ne moz` da bude lose...
- HariSHA013
^
Au brate ti bas imas nesto protiv Yamahi...
1. Nisam prvi koji to kaze... Chekni harmony central i uveri se sam. Pola sveta govori isto sto i ja...
2. Svirao sam mnogo gitara... Od SX custom handmade serije preko Aria, Staggova, Squiera, Yamahi, Ibaneza... Imao sam prilike da svirkam Fendere... Drugim recima imam pozamasnu kolekciju probanih gitara iza sebe... Nisam rekao da ne mogu da se cujem bez pojacala. Kuci uvek i sviram bez icega... Zato sto pojacalo nemam! Na pojacalo se kacim samo na probama!
3. Po cemu si zakljucio to da je dobra elektronika samo ako se drzi na nuli...?
4. Nisam klinac napaljen na Ratove zvezda a zelim da probam tu gitaru...
5. Ako si...
6. Danas se sve pravi u navedenim drzavama... Smatram da to ne utice u velikim kolicinama na sam kvalitet!
Pozdrav!
Au brate ti bas imas nesto protiv Yamahi...
1. Nisam prvi koji to kaze... Chekni harmony central i uveri se sam. Pola sveta govori isto sto i ja...
2. Svirao sam mnogo gitara... Od SX custom handmade serije preko Aria, Staggova, Squiera, Yamahi, Ibaneza... Imao sam prilike da svirkam Fendere... Drugim recima imam pozamasnu kolekciju probanih gitara iza sebe... Nisam rekao da ne mogu da se cujem bez pojacala. Kuci uvek i sviram bez icega... Zato sto pojacalo nemam! Na pojacalo se kacim samo na probama!
3. Po cemu si zakljucio to da je dobra elektronika samo ako se drzi na nuli...?
4. Nisam klinac napaljen na Ratove zvezda a zelim da probam tu gitaru...
5. Ako si...
6. Danas se sve pravi u navedenim drzavama... Smatram da to ne utice u velikim kolicinama na sam kvalitet!
Pozdrav!
- KnightOfDoom
- Site Admin
- Tiki the Boyler
- Urednik
OK
Mada ne mislim da je ovo rasprava nego konstruktivna diskusija...
Evo nove teme viewtopic.php?p=16135#16135
a moderatori mogu tamo da prebace sve što ne spada u ovu temu.
Pozdrav!
Mada ne mislim da je ovo rasprava nego konstruktivna diskusija...
Evo nove teme viewtopic.php?p=16135#16135
a moderatori mogu tamo da prebace sve što ne spada u ovu temu.
Pozdrav!
Cao svima!
Kao velikom zaljubljeniku u bas gitare, jako mi je drago da vidim ovaj forum!Nadam se da ce vremenom biti jos vise nas koji mozemo podeliti iskustva i misljenja u vezi pomenutog instrumenta koji se najvise razvijao u poslednjih 20-ak godina...
Zbog tehnickih nemogucnosti za postavkom slika mojih instrumenata (trenutno 7...) predlazem zainteresovanima da posete myspace.com/cikatrne i u my pics pogledaju gitare koje trenutno posedujem i sviram. Vrlo rado cu pomoci, koliko je to moje mogucnosti nalazu, u savetima i predlozima.
Ne mora uvek da znaci "Koliko para-toliko muzike"...
Kao velikom zaljubljeniku u bas gitare, jako mi je drago da vidim ovaj forum!Nadam se da ce vremenom biti jos vise nas koji mozemo podeliti iskustva i misljenja u vezi pomenutog instrumenta koji se najvise razvijao u poslednjih 20-ak godina...
Zbog tehnickih nemogucnosti za postavkom slika mojih instrumenata (trenutno 7...) predlazem zainteresovanima da posete myspace.com/cikatrne i u my pics pogledaju gitare koje trenutno posedujem i sviram. Vrlo rado cu pomoci, koliko je to moje mogucnosti nalazu, u savetima i predlozima.
Ne mora uvek da znaci "Koliko para-toliko muzike"...
- Tiki the Boyler
- Urednik
- Tiki the Boyler
- Urednik