POTREBNA POMOC!!!

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
Kristijan
Uvaženi član

Re: POTREBNA POMOC!!!

Post by Kristijan » 04 Sep 2009, 07:34

Čekaj, nisam skapirao... Misliš da u Lyra Style nemaju pojačalo za probu, ili nemaju pojačalo koje bi želeo da kupiš? Koliko ja znam, apsolutno nema šanse da u Lyra Style nemaju nikakvo pojačalo u koje možeš da bocneš gitaru i isprobaš je. Mislim, bio sam tamo toliko puta, i uvek su imali pojačalo za probu, pa sam se sada zbunio...

Nisam isprobavao Cort električne, ali ako se oko njih trude isto koliko i oko akustičnih, siguran sam da je to solidan izbor. Po onome što čitam na netu, G250 bi mogla da bude prilično univerzalna, ima push-pull pot za splitovanje bridge magneta, pa što se tiše magneta - skoro kao da imaš Strata, a trup je od lipe, pa verujem da bi i za neku tvrđu svirku mogao da izvučeš ton po meri. Ima Wilkinson kobilicu, to je lepo. I Mighty Mite magnete, nije neka sega mega popularna firma, ali je lepo kad znaš da se neka firma potpisala na magnetima, nije zanemarljivo. I u krajnjoj liniji, ti magneti imaju solidnu reputaciju. G254 je u suštini ista gitara, samo nema pickguard, i ja bih verovatno od ove 2 odabrao ovu, jer ova ima drugačiji položaj prekidača, 250 ga ima na poziciji vrlo sličnoj kao pravi Strat, i uvek me je to malerisalo, meni se dosta lako desi da u sviranju zakačim prekidač i promenim mu položaj i kad nisam to hteo, a na 254 je malo niže i malo je pod drugačijim uglom, rekao bih da tu ne bih imao taj problem. Ima ljudi koji se na to ne žale, ali znam mnooooogo ljudi koje to prilično iritira. E sad ja sve ovo pričam samo na osnovu onoga što vidim na netu, a to ne mora ništa da ti znači, to su informacije koje su i tebi dostupne, tako da nema druge nego da probaš.

johny13

Post by johny13 » 04 Sep 2009, 12:20

Kristijan wrote:Čekaj, nisam skapirao... Misliš da u Lyra Style nemaju pojačalo za probu, ili nemaju pojačalo koje bi želeo da kupiš?
Ovo drugo...

johny13

Post by johny13 » 04 Sep 2009, 13:57

Kristijan wrote:Nisam isprobavao Cort električne, ali ako se oko njih trude isto koliko i oko akustičnih, siguran sam da je to solidan izbor. Po onome što čitam na netu, G250 bi mogla da bude prilično univerzalna, ima push-pull pot za splitovanje bridge magneta, pa što se tiše magneta - skoro kao da imaš Strata, a trup je od lipe, pa verujem da bi i za neku tvrđu svirku mogao da izvučeš ton po meri. Ima Wilkinson kobilicu, to je lepo. I Mighty Mite magnete, nije neka sega mega popularna firma, ali je lepo kad znaš da se neka firma potpisala na magnetima, nije zanemarljivo. I u krajnjoj liniji, ti magneti imaju solidnu reputaciju. G254 je u suštini ista gitara, samo nema pickguard, i ja bih verovatno od ove 2 odabrao ovu, jer ova ima drugačiji položaj prekidača, 250 ga ima na poziciji vrlo sličnoj kao pravi Strat, i uvek me je to malerisalo, meni se dosta lako desi da u sviranju zakačim prekidač i promenim mu položaj i kad nisam to hteo, a na 254 je malo niže i malo je pod drugačijim uglom, rekao bih da tu ne bih imao taj problem. Ima ljudi koji se na to ne žale, ali znam mnooooogo ljudi koje to prilično iritira. E sad ja sve ovo pričam samo na osnovu onoga što vidim na netu, a to ne mora ništa da ti znači, to su informacije koje su i tebi dostupne, tako da nema druge nego da probaš.
Mogao bi da prodje i ovaj Cort G254,svidja mi se,ali rekao bih da ima malo deblji vrat od pacifike sto mi ne bi odgovaralo,ali u svakom slucaju probacu ga pa cu da vidim.

mislim_stvarno

Post by mislim_stvarno » 04 Sep 2009, 14:06

Otkud znas da ima deblji vrat?

JBT, IDI U RADNJU I PROBAJ SVE STO MOZES DA KUPIS!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ovaj je gori od makijavelija...

Enterprise

Post by Enterprise » 04 Sep 2009, 15:43

mislim_stvarno wrote:ovaj je gori od makijavelija...
:XD: :XD: :XD:

bokicasa

Post by bokicasa » 04 Sep 2009, 15:45

makijaveli,moj dobar drug..jel me neko zvao?? :XD: :XD:

johny13

Post by johny13 » 04 Sep 2009, 23:03

E,u redu je,covece :!: :!: :!:

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 04 Sep 2009, 23:11

johny13 wrote:

E,u redu je,covece :!: :!: :!:
mislim_stvarno je potpuno u pravu.
Idi probaj vise te gitare.

Izmedju ostalog, cak i da ima deblji vrat... otkud ti znas da tebi to ne odgovara? Koliko sam ja shvatio iz cele price, a i sam si rekao, ne razumes se u gitare, pocetnik si i sve ostalo.
Probaj sve sto mozes, odaberi, kupi i cao.

johny13

Post by johny13 » 06 Sep 2009, 17:44

Kupio Cort-a G254, i Vox AC4TV i prezadovoljan...(probao i Pacificu ali u odnosu na ovu gitaru...)

sl0e

Post by sl0e » 06 Sep 2009, 23:37

Kada saberes utiske, napisi rec - dve o pojacalu. :)

Blingo

Post by Blingo » 06 Sep 2009, 23:55

Zdravo da te služi, bolje da promeniš! :D

Čestitam!

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 07 Sep 2009, 02:34

Cestitam.
I mene bi zanimao neki review.

johny13

Post by johny13 » 07 Sep 2009, 16:31

HVALA! Pojacalo je odlicno,bar ja misim da je odlicno,mada ne mogu da donesem zakljucak jer nemam iskustva, a da bih mogao da napravim poredjenje morao bih da imam jos neko ovde,pa da ih uporedim :) . Sta da vam kazem, ima na panelu, TONE Control,VOLUME Control i Output Level Control (4W,1W,1/4W). Moze da se poveze sa bilo kojim 16ohm kabinetom. Usput da vas pitam zasto,kad startujem pojacalo,ne startuje odmah nego mora da se saceka par sekundi pa tek onda. Da li to ima veze sa lampama (prvi put sam pomislio da je gotovo,i istraumirao se,tek kasnije sam provalio o cemu se radi :D )?

Enterprise

Post by Enterprise » 07 Sep 2009, 19:47

johny13 wrote:Da li to ima veze sa lampama
Aye.Sacekas malo da se zagreju(ili vec sta),i pici.

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 07 Sep 2009, 20:21

johny13 wrote: Usput da vas pitam zasto,kad startujem pojacalo,ne startuje odmah nego mora da se saceka par sekundi pa tek onda. Da li to ima veze sa lampama (prvi put sam pomislio da je gotovo,i istraumirao se,tek kasnije sam provalio o cemu se radi :D )?
Da, to je do lampe. Moras da sacekas jedno 20-30 sec da se zagreje.

Post Reply