Oprema Koju Nemate
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Re: Oprema Koju Nemate
EB MM je vrlo ,vrlo ozbiljna firma,i spreman sam da zamenim CS strata,upravo za perjanice te firme.Apsolutno svaki komad koji sam imao prilike da drzim u rukama,odisao je kvalitetom.Prvi susret sa Jp6-com,i to je to bilo to.
Sjajan posao su uradili sa Luke iii,od profila vrata,do najbitnijeg aspekta:pasivne elektronike. Mislim da je cena kod naseg oficijalnog distributera,da ne reklamiram,za nov komad-najbolja ponuda u tom cenovnom rangu.
Jos uvek se dvoumim izmedju JP/luke iii,i nikako da prevagnem.Razlicite gitare u svim kontekstima,pri sviranju sasvim drugi "feel",ali obe tako lepo legnu.Axis je vec druga prica,isto sjajna gitara,ali skroz drugacija koncepcija.
Sjajan posao su uradili sa Luke iii,od profila vrata,do najbitnijeg aspekta:pasivne elektronike. Mislim da je cena kod naseg oficijalnog distributera,da ne reklamiram,za nov komad-najbolja ponuda u tom cenovnom rangu.
Jos uvek se dvoumim izmedju JP/luke iii,i nikako da prevagnem.Razlicite gitare u svim kontekstima,pri sviranju sasvim drugi "feel",ali obe tako lepo legnu.Axis je vec druga prica,isto sjajna gitara,ali skroz drugacija koncepcija.
- tommytigh77
Takodje po mom mišljenju Luke III razbija gitara, i odabirom struje i bojom mali throwback i omaž Lukatherovim počecima kad je svirao gold LP... Čuje se na njegovim snimcima u zadnjih par godina koliko se NJEMU popravio ton otkako je prešao na ovaj novi model, tu bi sve trebalo da bude jasno. Mene od te gitare odvlače samo prenapucani humbuckeri, inače da su u nekoj normalnoj PAF teritoriji, ozbiljno bih razmišljao o njoj.
stavis mu ove hamove iz Majkovog novog CS strata.tommytigh77 wrote: ↑27 Mar 2017, 05:23Takodje po mom mišljenju Luke III razbija gitara, i odabirom struje i bojom mali throwback i omaž Lukatherovim počecima kad je svirao gold LP... Čuje se na njegovim snimcima u zadnjih par godina koliko se NJEMU popravio ton otkako je prešao na ovaj novi model, tu bi sve trebalo da bude jasno. Mene od te gitare odvlače samo prenapucani humbuckeri, inače da su u nekoj normalnoj PAF teritoriji, ozbiljno bih razmišljao o njoj.

MM JP vs Luke...slatke muke 
Luke ima mozda najzgodniji profil vrata koji sam ikad probao. Mozda nije bas za shred posto je uzi vrat, ali kako lepo lezi u ruci, sve je nekako effortless sa tim vratom...a JP je azdaha. Ono, najbolje uzmi obe

Luke ima mozda najzgodniji profil vrata koji sam ikad probao. Mozda nije bas za shred posto je uzi vrat, ali kako lepo lezi u ruci, sve je nekako effortless sa tim vratom...a JP je azdaha. Ono, najbolje uzmi obe

-
Tu kod EBMM po meni preovladava drukciji vajb u firmi u odnosu na ove kakobirekli standardne lavove u igri od davnina. Iako je svima profit na prvom mestu, kako i dolikuje, pristup je drukciji, kako ga ja vidim. Zaposleni u ovim firmama korporativnog stila nemaju taj identitet kao ovi iz EBMM. Dok se recimo ovi prvi osecaju kao da rade u nekoj velikoj automenahicarskoj hali Zastava auta i stancuju jedno te isto generacijama, ovi drugi su vise u fazonu 'mi smo hot-rod radionica, sve custom bato, sve sami pravimo i kontamo ne toliko da ustedimo vec brate jedino mi to tako pravimo i tako treba drugovi!
Proizvod i nije bitno drugaciji, nema tu sad gitare da sama svira, al ljudi stoje iza svog rada. Ono kao kad su se legitimisali na proizvodima, citko, prvo stampanim slovima a ispod potpis. Drugim recima, nikad nisam cuo da je neko rekao 'e dobri su ti EBMM samo treba da probas pe'ses' dok ne naletis na komad'. Pa mi burazeru pogibosmo ovde da napravimo svaki komad kako bog zapoveda.
Proizvod i nije bitno drugaciji, nema tu sad gitare da sama svira, al ljudi stoje iza svog rada. Ono kao kad su se legitimisali na proizvodima, citko, prvo stampanim slovima a ispod potpis. Drugim recima, nikad nisam cuo da je neko rekao 'e dobri su ti EBMM samo treba da probas pe'ses' dok ne naletis na komad'. Pa mi burazeru pogibosmo ovde da napravimo svaki komad kako bog zapoveda.

Nesto kod tog soft V vrata(Luke) toliko lepo lezi,da nikada nisam cuo negativan komentar u vezi neudobnosti nekog MM proizvoda,pogotovo Luka.Drugo,nekako mi je profil vrata najslicniji Fenderu,a navika je cudo.Dok je kod JP veci radijus,flat,veci pragovi,donekle preciznija i direktnija gitara,ali sa manjkom karaktera nego Luke.Pricam o HSS kombinaciji,HH nisam probao,niti bih uzeo u obzir,singl na necku je must.

Ima tu jos jedna (nebitna) dilema: rosewood ili roasted birdseye maple.

-
Malo cudo
meni zvuci kao zujalica
nekako hrapavo i praskavo. Ali dobro, ideja malog pojacala je i meni i puno ljudi dosta privlacna, tako da pozdravljam sto su krenuli da prave.
a i ovaj Ola...bate, na stranu sto ovi bezumni rifovi zvuce isto u sta god da nabodes, jos se u zadnje vreme napravio u pokretnu reklamu za sve i svasta. Min 70% klipova su mu ocigledne placene reklame.

a i ovaj Ola...bate, na stranu sto ovi bezumni rifovi zvuce isto u sta god da nabodes, jos se u zadnje vreme napravio u pokretnu reklamu za sve i svasta. Min 70% klipova su mu ocigledne placene reklame.
rosewood board na roasted birdseye maple, kombinacija za sva vremena

Spoiler:
Jel neko koristio onu Marshall glavu iz 90ih, Valvestate 8100?
Ovo. Poenta i suština svega. EBMM je za mene jedina firma pored PRS (ne mogu da pričam o Suhr ili ostalim firmama tog ranga koje nikad nisam probao uživo) od koje bih bez i trunke bojazni naručio instrument iz kataloga bez probanja konkretnog komada (a recimo probao sam negde željeni model), i dao pare koje traže za to.ProfessorBaltazar wrote: ↑27 Mar 2017, 19:18Drugim recima, nikad nisam cuo da je neko rekao 'e dobri su ti EBMM samo treba da probas pe'ses' dok ne naletis na komad'. Pa mi burazeru pogibosmo ovde da napravimo svaki komad kako bog zapoveda.![]()
Jednom sam probao MM Albert Lee gitaru. Bio sam šokiran kako dobro leži u ruci. Žice su bile skoro zalepljene za pragove a ništa nije zujalo. Ti ljudi znaju posao. 

Meni je taj Albert Lee jedan od retko uspelih re-dizajnerskih poduhvata, telo mu je italic Stratocaster u googie fazonu, prosto vabi da se ušteka u ovako nešto...

pa ovo je perfektno
al fali gejna. de je ovde gejn
al ono
fat boy killer
al ono
fat boy killer