Behringer pedal efekti za gitaru
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Behringer pedal efekti za gitaru
Šta mislite o Behringer-ovim efektima za gitaru?Konkretno me (za sada) zanima Behringer TO800,koji bi trebao da bude "odgovor" na Ibanez-ov TS-9 ili Boss-ov BD....Prvo što sam primetio je da je "kućište" pedale plastično,pa kontam da mu to umanjuje cenu.Inače ovi Behringer-ovi efekti koštaju oko 30ak evra.Da li je neko imao (ili ima) iskustvo sa ovim pedalama?Da li ih je neko testirao sa gorepomenutim Ibanezovim,Bossovim ili nekim drugim pedalama?
Re: Behringer pedal efekti za gitaru
Ja imam Behringerovu UM-100 distorziju. Nije losa za te pare. Ima ton koji meni odgovara, a koji nekom mozda ne bi odgovarao. Sve u svemu, za svoju cenu su solidne pedale. Doduse nisam je poredio sa nekim poznatijim dist. pedalama...
Imam VD400 i DD400, jesu plasticne i mozda malo nesrecno uradjene po pitanju On-Off switch-a, sto se lako moze srediti ako otkaze. Obe rade posao kako valja na moju veliku radost i zadovoljstvo.
Kao hobista mIslim da je glupo bacati novce na skuplju opremu ako i ova jeftina moze da zavrsi posao.
Kao hobista mIslim da je glupo bacati novce na skuplju opremu ako i ova jeftina moze da zavrsi posao.
Pa o tome se zapravo i radi...Markony wrote:Imam VD400 i DD400, jesu plasticne i mozda malo nesrecno uradjene po pitanju On-Off switch-a, sto se lako moze srediti ako otkaze. Obe rade posao kako valja na moju veliku radost i zadovoljstvo.

Imam Behringer TO800, VD400 i GDI21 i svak od tih pedala je i više nego dobra. Konkretno:
TO800 sam uporedjivao sa Boss SD -1, razlike posotje ( SD -1 ima oko 10% više gaina i činilo mi se da malo bolje reaguje na "Tone" kontrolu) ali uzevši u obzir da me je TO800 koštao 50% jeftinije i da mi je trebao najobičniji overdrive za klasičnu bluz svirku, sasvim sam zadovoljan.
VD400 mi je prvi analogni dilej,nisam smeo da eksperimentišem sa nekim skupljim jer nisam bio načisto koliko mi je dilej,zapravo,potreban.Pedala ne zuji, ne bruji, fino izlazi iz miksa i sa njim sam zadovoljan.Plaćen je 25 +/- 5 evra, a gde ćeš jeftiniji analogni dilej...
GDI21 je kopija SensAmp 21 koja je petostruko jeftinija... Sjajna pedala, još nisam sreo čoveka koji je kupio i zahebo se. Na forumu se dosta pisalo o njoj, pa pogledaj impresije i drugih. Meni je jednu svirku, usled crkavanja pojačala, iznela i što se mene tiče, potpuno se isplatilo tih 20e koliko sam dao za nju.
Plastično kućište... Iskreno, mislim da to i nije neki veliki problem za nekoga ko je hobista. Čak, mislim da nije problem i za profi ljude koji ne divljaju sa opremom. Moje se sve pedale nalaze u koferu i zaista ne vidim šta bi im falilo. Ljudi se boje jer misle da će pući prilikom gaženja... Pa brate, nije to wah, pa da moraš stalno da ga akaš! Stisneš - ukljičiš, svtiraš,sviraš,sviraš, stisneš - isključiš. E sad ako naskačeš na pedale, to je problem, ali ako naskačeš i treba da ti pukne! - Kad si divlak tako ti i treba!
Na kraju, što bi RR reko: "Ako taj ABS valja Mercedesu koji od toga pravi spojlere, ne vidim šta bi falilo meni i Behringeru."
TO800 sam uporedjivao sa Boss SD -1, razlike posotje ( SD -1 ima oko 10% više gaina i činilo mi se da malo bolje reaguje na "Tone" kontrolu) ali uzevši u obzir da me je TO800 koštao 50% jeftinije i da mi je trebao najobičniji overdrive za klasičnu bluz svirku, sasvim sam zadovoljan.
VD400 mi je prvi analogni dilej,nisam smeo da eksperimentišem sa nekim skupljim jer nisam bio načisto koliko mi je dilej,zapravo,potreban.Pedala ne zuji, ne bruji, fino izlazi iz miksa i sa njim sam zadovoljan.Plaćen je 25 +/- 5 evra, a gde ćeš jeftiniji analogni dilej...
GDI21 je kopija SensAmp 21 koja je petostruko jeftinija... Sjajna pedala, još nisam sreo čoveka koji je kupio i zahebo se. Na forumu se dosta pisalo o njoj, pa pogledaj impresije i drugih. Meni je jednu svirku, usled crkavanja pojačala, iznela i što se mene tiče, potpuno se isplatilo tih 20e koliko sam dao za nju.
Plastično kućište... Iskreno, mislim da to i nije neki veliki problem za nekoga ko je hobista. Čak, mislim da nije problem i za profi ljude koji ne divljaju sa opremom. Moje se sve pedale nalaze u koferu i zaista ne vidim šta bi im falilo. Ljudi se boje jer misle da će pući prilikom gaženja... Pa brate, nije to wah, pa da moraš stalno da ga akaš! Stisneš - ukljičiš, svtiraš,sviraš,sviraš, stisneš - isključiš. E sad ako naskačeš na pedale, to je problem, ali ako naskačeš i treba da ti pukne! - Kad si divlak tako ti i treba!

Na kraju, što bi RR reko: "Ako taj ABS valja Mercedesu koji od toga pravi spojlere, ne vidim šta bi falilo meni i Behringeru."
- mislim_stvarno
Mislim da su u toj prici bili u pitanju branici...Blingo wrote: "Ako taj ABS valja Mercedesu koji od toga pravi spojlere, ne vidim šta bi falilo meni i Behringeru."

To,to! - Dok sam pisao, padoše mi na pamet spojleri koje je jedan moj ortak instalirao na kadetu, pa greškom napisah...mislim_stvarno wrote:Mislim da su u toj prici bili u pitanju branici...Blingo wrote: "Ako taj ABS valja Mercedesu koji od toga pravi spojlere, ne vidim šta bi falilo meni i Behringeru."

-
Ja imam TO800 i odlicno radi. Za ritam i neki blueserski solo, odlican. Za zivu svirku cisto sumnjam da bi neko primetio razliku u poredjenju sa Ibanezovim TS, bilo kojim.