Line6 Dr.Distorto

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
ocelot

Line6 Dr.Distorto

Post by ocelot » 22 Jan 2010, 22:24

dosta dugo tražim distorziju/drive koji bi mi odgovarao i prilično imam problema s tim..

dr.distorto mi je nekako privukao pažnju sa opcijama za feedback podešavanja pogotovu zbog toga što sam ljubitelj sustain-a ,ali još uvek nisam imao prilike da probam pedalu
Image

da li neko ima iskustva sa ovom pedalom ili možda neku preporuku? hvala

Boogie Woogie

Re: Line6 Dr.Distorto

Post by Boogie Woogie » 18 Oct 2012, 23:34

i mene interesuje

komil

Post by komil » 26 Oct 2012, 08:54

Ne znam ništa o dotičnoj pedali, ali sam dobro isprobao Boss FB-2 (Feedbacker / Booster). To radi mnogo dobro za feedback. Po onome što se da pročitati to je jedina pedala koja ne simulira feedback, nego ga bukvalno proizvodi, feedback je pravi, sa pojačala, a može se dobiti i na sobnoj glasnoći.

bancika

Post by bancika » 26 Oct 2012, 10:37

hmm, ne vidim kako moze da interaguje sa pojacalom, jel valjda feedback moze da radi i kad sviras na sluske. Feedback sa pojacala radi tako sto sound wave koji dolazi od zvucnika interaguje sa oscilacijom zica.
Pre ce biti da ima interni positive feedback loop gde se pojacan signal kontrolisano vraca u izvorni signal iste faze. To provereno dovodi do pistanja :)

mada bilo bi cool da gresim, nova stvar za nauciti :)

komil

Post by komil » 26 Oct 2012, 11:41

bancika wrote:hmm, ne vidim kako moze da interaguje sa pojacalom, jel valjda feedback moze da radi i kad sviras na sluske. Feedback sa pojacala radi tako sto sound wave koji dolazi od zvucnika interaguje sa oscilacijom zica.
Pre ce biti da ima interni positive feedback loop gde se pojacan signal kontrolisano vraca u izvorni signal iste faze. To provereno dovodi do pistanja :)

mada bilo bi cool da gresim, nova stvar za nauciti :)
Ne znam kako, ne pišu nigde detalji, ali tvoj opis kontrolisani "positive feedback loop" je dosta dobar i slaže sa nekom mojom predstavom :) To je "sa pojačala" po mom razumevanju zato što kad krene to "veštačko" izazivanje feedbacka onda (posle par sekundi) dođe i do prave interakcije žica gitare i pojačala, pravog loopa gde "veštačko" feedovanje više nije potrebno pa se to feedovanje povlači. Ovo je samo moja teorija doduše, i to sam lupio, nisam ni razmislio o tome, to je neko moje interno objašnjenje za njihov marketinški slogan koji glasi u smislu da je feedback zaista pravi.

A vidiš, probaću na sluške, pa ako pedala radi i tako - oborio si mi teoriju :)

Ako si mi oborio teoriju onda je marketiški slogan bio u smislu da pedala ne proizvodi sama nijedan ton nego samo feedback-uje i filteriše nešto postojeće, pa je feedback u tom smislu "pravi", nije sintetizovano ništa.

bancika

Post by bancika » 26 Oct 2012, 12:06

to za positive loop sam greskom naucio posto sam izvrnuo fazu jednom kad sam pravio negative feedback loop na pojacalu i pistalo je kao ludo. Negative loop smanjuje distorziju i povecava bandwidth, positive pisti :) Za positive loop ti ne treba zvucnik jer pravis u sustini zatvoren krug u samoj pedali/pojacalu. Signal se pojaca pa se vrati na pocetak, pa se pojaca opet i onda krene da pisti. Onda ti treba neki auto-gain control koji ce to da koliko toliko unormali

jedina prava simulacija feedbacka je sustainer ugradjen u gitaru jer on simulira zvucne talase u vazduhu magnetnim talasima koji dolaze iz sustainer drivera. Sve ostalo moze da ima lokalni positive feedback loop unutar same pedale. Ocigledno i to radi u ovom slucaju, ali recimo endless sustain je najbolje dobiti sustainerom jer stvarno dobijes beskonacno vibriranje zice. Nema bolje :)

Kill surf city

Post by Kill surf city » 26 Oct 2012, 12:31

Probao sam davno ovu pedalu, i secam se da je gazda spomenuo da je digitalna. :nixweiss:

Post Reply