Sto se cene i nabavljivosti kod nas tice, u principu uzeo bih neki Celestion. Takodje zamenio bih za pocetak jedan zvucnik u 2x12 boxu da vidim kako ce popraviti utisak.
Elem, prva pomisao mi je bila da uzmem Vintage 30 zvucnik (hvaljeni high gain-metal dobrog low end-a zvucnik, svi ga sviraju itd.). Medjutim potrazim i pogledam malo detaljnije, i dolazim do zakljucka da bi za moj ukus i prilike mozda bio bolji Classic Lead 80. Po onome sto sam uspeo da saznam i pocujem po netu (a nema toga previse korisnog o ovom zvucniku) on bi mozda bio bolja kombinacija uz moje pojacalo, box i za ton kakav zelim. Zelim malo vise topline, ali i da ne izgubim previse u definiciji visokih, takodje zelim da se sve dobro 'razaznaje' u srednjem opsegu i dobar 'tight' low end, takodje mi ne prija 'nazalni' ton koji sada dobijam uz basswood mjetalsku gitaru i voleo bih bolje 'mesnatije' srednje nego sto ih sada dobijam.
Da li je neko od vas imao iskustva sa ovim zvucnikom i sta mislite kako bi mi se ukombinovao uz pojacalo i box (za sada zajedno sa jednom G12T-75)?
Znam da je V30 dobar izbor za high gain, ali istrazujem alternative, mislim da bi mi u ovom setapu mozda bilo previse srednjih, a i cini mi se da low end na V30 malo previse 'prdi' da se tako izrazim, a srednji su mozda i prejako izrazeni u odnosu na ono sto sam uspeo da cujem od Classic Lead. Uzdravlje