Koju gitaru kupiti?

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

sagittarius

Koju gitaru kupiti?

Post by sagittarius » 24 Nov 2010, 20:36

Pozdrav svima, neko vreme sviram akusticnu gitaru i zeleo bi da sebi kupim elektricnu gitaru, raspitao sam se za dosta gitara, cene, kvalitet, sve za neki pocetak, uglavnom dvoumim se izmedju 2 gitare (NEMOJTE me pitati sto te 2 i sto nisi uzeo neku trecu...) samo zelim da cujem koja je vama bolja od navedene 2 gitare:

- Squire Bullet Strat by Fender:
3 single-coil pickups

Image

ILI

- Cort g110:
2 Powersound Single Coil i 1 Humbucker Pickup

Image

razlika u ceni je oko 15 evra (Cort g110 je skuplji) sto je nista, ali momci me ubedjuju u shopu da je Cort bolji cisto radi humbucker-a (mogu dobijati cistiji zvuk nego na squier-u, dok mi kolega kaze da cort ima bolju distorziju, a fender cistije akorde )

nerazumem se bas toliko u elektronke pa me interesuju vasa misljenja SAMO izmedju ove 2 gitare. Svirao bi pretezno ROCK, hard rock i nesto malo metala (znaci najvise bazirano prema rocku).

Hvala vam svima unapred.

Guitar_thrill
MF veteran

Re: Koju gitaru kupiti?

Post by Guitar_thrill » 24 Nov 2010, 20:38

cort

sagittarius

Post by sagittarius » 24 Nov 2010, 20:41

mozes li mi reci svoje misljenje zasto mislis da je cort bolji, ako imas malo vremena? Hvala ti na preporukama

Dimo

Post by Dimo » 24 Nov 2010, 20:56

Da li si ti probao ove 2 gitare ? Ako nisi,probaj ih,i vidi koja ti bolje lezi u ruci,i sve to... :)

cccira
MF veteran

Post by cccira » 24 Nov 2010, 20:57

cort, zato sto je crna.

nemanjavelimirovic
u zemlji telecastera

Post by nemanjavelimirovic » 24 Nov 2010, 20:58

Bullet strat je shit, ako mozes kupi standard ili affinity ili cak ako nadjes polovan classic vibe, onda imash prichu

A ako je bash izedju ove dve gitare, uzmi cort, a ako hoces u tom cenovnom rangu uzmi Ibanez GAX30, to je po meni bolje od ove dve gitare :ziveli:

Dimo

Post by Dimo » 24 Nov 2010, 21:00

nemanjavelimirovic wrote:Bullet strat je shit, ako mozes kupi standard ili affinity ili cak ako nadjes polovan classic vibe, onda imash prichu

A ako je bash izedju ove dve gitare, uzmi cort, a ako hoces u tom cenovnom rangu uzmi Ibanez GAX30, to je po meni bolje od ove dve gitare :ziveli:
:1:

Guitar_thrill
MF veteran

Post by Guitar_thrill » 24 Nov 2010, 21:41

sagittarius wrote:mozes li mi reci svoje misljenje zasto mislis da je cort bolji, ako imas malo vremena? Hvala ti na preporukama
zato sto ni jedna ni druga nemaju neki kvalitetan zvuk, ali cort ima hambaker to je jedini razlog, u hard rocku i heavy metalu se neces 'leba najesti, ako nemas jos neku pedalu uz single coil magnete, sa hambakerom se ipak to lakse sredi...

rockozaurus

Post by rockozaurus » 25 Nov 2010, 13:47

Moj ti je savet da uzmes Cort...a moze i Squire :lol: :mrgreen:

Salu na stranu; neces se zajebati koju god da uzmes (a Boga mi neces ni puno ucariti), za prvu su sasvim o.k. i onako ces ih promeniti posle par meseci...Ali. recimo da i ja potkrepljujem ovu pricu sa humbuckerom u bridzu, to ti ipak daje kakvu-takvu mogucnost da menjas stilove sviranja i muzike(koliko-toliko).Cepaj! :ziveli:

P.S. Ne znam zasto, ovaj Cort mi izgleda kao da je napravljen za zene, da ne kazem feminizirano, ne znam zasto!? :( :O.o:

nebojsak

Post by nebojsak » 25 Nov 2010, 14:16

nemanjavelimirovic wrote: A ako je bash izedju ove dve gitare, uzmi cort, a ako hoces u tom cenovnom rangu uzmi Ibanez GAX30, to je po meni bolje od ove dve gitare :ziveli:
Offtopic, ali taj GAX30 me je sasvim prijatno iznenadio. Uzeo sam ga skoro u nekoj menjaži za pojačalo, pošto mi je bio vrlo fin pod rukom, a i deluje sasvim solidno izrađen (ne znam da li sam već pisao o ovome, starim :D ). Osim čivija koje ću menjati (kao i nuta, al to je sića), eventualno eksperimentalnih magneta koje će drugar da pravi, sve deluje vrlo solidno. Sad ide stavljanje 12-56 i spuštanje u C, služiće mi kao glavna za drugi bend koji kreće ovih dana. Skroz svirljivo parčence za vrlo male pare.

MUzzY

Post by MUzzY » 27 Nov 2010, 16:45

Mislim da je crna lepsa.

Vaske023

Post by Vaske023 » 27 Nov 2010, 18:25

nemanjavelimirovic wrote:Bullet strat je shit, ako mozes kupi standard ili affinity ili cak ako nadjes polovan classic vibe, onda imash prichu

:1: za cort,a sto se tice gax30,imao sam tog ibaneza i za te pare je bila fina gitara.

nebojsak

Post by nebojsak » 27 Nov 2010, 19:41

Ništa specijalno niti snimano namenski, samo isečak iz kompleta snimljenog sinoć u bigzu. Snimano sa dva overheada u prostoru (da uhvati i bubanj), ne direkt u box.

Ibanez GAX30 > RR Roger Mayer Mongoose klon > Bassman 135 + Peavey XXX 4x12

Mrav

Post by Mrav » 28 Nov 2010, 08:15

Vaske023 wrote:

:1: za cort,a sto se tice gax30,imao sam tog ibaneza i za te pare je bila fina gitara.
Vise puta preporucivah ovde da se pogleda GAX za pocetnike, tako da :1:

Post Reply