My New Band :-) JIGSAW

Muzika, tekstovi, cover art i ostale kreacije.

Moderators: dejankuki, Trooper, muki17

nemanjavelimirovic
u zemlji telecastera

My New Band :-) JIGSAW

Post by nemanjavelimirovic » 02 Dec 2010, 04:27

Vec neko vreme razmisljam o tome kako bi izgledalo da sednem za bubanj...I eto javila se interesantna prilika, pa sam se pridruzio jednom mladom bendu, iako nemam ni malo iskustva sa sviranjem bubnja (imao sam jedan pokusaj cover benda nekog samnom na bubnju i to mi je celo iskustvo od 4-5 proba, nakon kojih su se ljudi razisli svojim poslovima i gradovima)...Posle par proba sa Jigsaw, tj tacno 4 smo uspeli da sklopimo 3 pesme tj ja da smislim i uvezbam na bubnju, a oni da zavrse aranzmane uz moju pomoc i evo snimka prve od te tri pesmice (link ispod)....Snimali smo u Reaperu, gitara je moj fender deluxe 72, bubnjevi su elektronci trigerovani preko EZ Drummera, set nashville, mikrofon je AT2020, bass je thunderbird (ja sam snimio deonicu jer basista je jos pod znakom pitanja)...bice naravno i remiksovano kad se ceo album zavrshi kroz par meseci. Nadam se da ce vam se svideti, drage kolege, a kolege bubnjari, budite blagi, molicu, ipak sam prvenstveno gitarista i basista, ali mislim da nije loshe, zato sam i imao zelju da okacim snimak i ovu pricicu u vezi benda u najavi... saveti i kritike su dobrodosli... :ziveli:

JIGSAW - TiOnIJa
http://www.box.net/shared/0396ijq3c7
myspace:
http://www.myspace.com/jigsawgrunge

Image Image Image Image

faks
Badmotorfinger

Re: My New Band :-) JIGSAW

Post by faks » 02 Dec 2010, 04:52

BRATE SVAKA TI čAST !!! STVARNO SI ZA PRIMER KAKO SE TREBA TRUDITI !!!

stvar je generalno skroz ok.
nisam kompetentan da komentarisem tvoje sviranje bubnja u kontestu "mogao si bolje" ovo je bez greške i može da se sluša :bravo:

puno sreće u daljem radu.. samo da nam neodeš u dobošare :XD: :XD: :XD: :XD:

DJ_MY_SOUL

Post by DJ_MY_SOUL » 02 Dec 2010, 08:23

Odlicno! Pesma je kvalitetna uopste nije dosadna i smor. Pevacica peva neverovatno. Podseca me na onu iz Oktobar 1864. Moj predlog ubaciti basistu koji svira prstima i klavijaturistu.

Solomon
Dimension 7

Post by Solomon » 02 Dec 2010, 09:59

super stvar :bow:

moj predlog dajte pjevacici bass u ruke :mrgreen:

Duane
Fenderaš

Post by Duane » 02 Dec 2010, 10:12

e ovo je skroz dobro! :D

malo ova cura više da vrišti kad uleti ona spržena distorzirana gitara i bilo bi saundgarden!... super skroz! sve najbolje u daljem zivotu i radu! :ziveli:

nemanjavelimirovic
u zemlji telecastera

Post by nemanjavelimirovic » 02 Dec 2010, 11:56

faks wrote:BRATE SVAKA TI čAST !!! STVARNO SI ZA PRIMER KAKO SE TREBA TRUDITI !!!

stvar je generalno skroz ok.
nisam kompetentan da komentarisem tvoje sviranje bubnja u kontestu "mogao si bolje" ovo je bez greške i može da se sluša :bravo:

puno sreće u daljem radu.. samo da nam neodeš u dobošare :XD: :XD: :XD:
Hvala matori, necu u doboshare, jednim delom samo :mrgreen: :ziveli:

DJ_MY_SOUL wrote:Odlicno! Pesma je kvalitetna uopste nije dosadna i smor. Pevacica peva neverovatno. Podseca me na onu iz Oktobar 1864. Moj predlog ubaciti basistu koji svira prstima i klavijaturistu.
hvala ti! pa Basista koji dodje ce verovatno svirati prstima :D :ziveli:
Solomon wrote:super stvar :bow:

moj predlog dajte pjevacici bass u ruke :mrgreen:
:ziveli:
to sam i ja predlozio, ali ona kaze da bi joj trebalo bar 3-4 meseca da nauci bass (inace svira bubanj) takoda necemo da gubimo vreme. :D mada ko zna..
Duane wrote:e ovo je skroz dobro! :D

malo ova cura više da vrišti kad uleti ona spržena distorzirana gitara i bilo bi saundgarden!... super skroz! sve najbolje u daljem zivotu i radu! :ziveli:
:ziveli: prenecu Ani savet.

RadoslavZ

Post by RadoslavZ » 02 Dec 2010, 14:08

Samo ne menjaj pevaljku i bice sve u redu! :ziveli:

nemanjavelimirovic
u zemlji telecastera

Post by nemanjavelimirovic » 02 Dec 2010, 14:44

RadoslavZ wrote:Samo ne menjaj pevaljku i bice sve u redu! :ziveli:
pa zasto bih...Ana ima 17 godina tek, po meni sasvim dobro peva za svoje godine i tekstovi su njeni...svako radi svoj deo shto je dosta bitno...ja kao najstariji ih fokusiram u formu (refreni i strofe, brejkovi...) zasad je sve super. Samo jos basista da se resi i da ja jos bolje uvezbam bubanj i to je to. Necemo svirati nigde dok ne budemo sigurni da je nama to skroz dobro, tako da tek na prolece ce biti prva svirka, ne ranije sigurno...10 pesama da se uvezba kako treba pa tek onda...a snimamo na svake 3 uradjene da bi znali tacno ko, kako i shta i mogli da jos razradjujemo pesme...nigde ne zurimo. :D
:ziveli:

Stanko

Post by Stanko » 02 Dec 2010, 15:07

Fino fino, a ti si lud :P :D
Jes slozio bi se da ponekad mora malo jace da zapeva, ali za prvesan oTlicno! :)

Dushan S

Post by Dushan S » 02 Dec 2010, 15:31

Interesantan je trip i da, interesantno je da devojka juri neki svoj izraz iako ima malo godina. Neko je gore pomenuo Tanju, meni ne liči niti malo, i to je kod mene plus - užasno mi je kad domaće pevačice pevaju na taj nečin, jedno vreme se takoreći podrazumevalo da "dobra pevačica" treba da peva nešto nalik tome, ili ne daj bože, kao Kovačeve ćerke. - vezano za bubanj imam par sugestija, nadam se korisnih. Ako si snimao na elektroncu, onda si pretpostavljam imao i klik, tj možeš jasno videti u midiju da li je nešto greška ili nije. Imaš na par mesta vrlo čujno ispadanje, na primer drugi stih kad počne strofa, samo zakrpi to, čuje se baš. U principu ruke su ti tačnije, sa nogom se nekad desi da ode tamo ovamo. I stilski imam utisak da ti je izbor bubnjarskih pattern-a više kao da sviraju neki new wave, malo ti je 80's i neki pattern-i su barem meni, pomalo demode, čuo sam ih na onim ritam mašinicama iz 80-ih...znaš na šta mislim? Kontam da na primer za ovu muziku kad dođe refren, ne idu 16-ine desna ruka na refrenu nego osmine, da bi refren dobio masu. Pametujem na konto toga da me upravo to oko bubnja interesuje, u poslednje vreme često radim upravo programming za 'leba, pa je to tema koja mi je bliska.

Duane
Fenderaš

Post by Duane » 02 Dec 2010, 19:44

kad planirate u bg obavezno da se javiš!

Randy

Post by Randy » 02 Dec 2010, 22:47

Umesto da ode kod Sase Popovica ona peva s vama :XD: :XD: :XD:

nemanjavelimirovic
u zemlji telecastera

Post by nemanjavelimirovic » 03 Dec 2010, 03:50

Stanko wrote:Fino fino, a ti si lud :P :D
Jes slozio bi se da ponekad mora malo jace da zapeva, ali za prvesan oTlicno! :)
Uvek sam i bio lud :D :ziveli:
Dushan S wrote:Interesantan je trip i da, interesantno je da devojka juri neki svoj izraz iako ima malo godina. Neko je gore pomenuo Tanju, meni ne liči niti malo, i to je kod mene plus - užasno mi je kad domaće pevačice pevaju na taj nečin, jedno vreme se takoreći podrazumevalo da "dobra pevačica" treba da peva nešto nalik tome, ili ne daj bože, kao Kovačeve ćerke. - vezano za bubanj imam par sugestija, nadam se korisnih. Ako si snimao na elektroncu, onda si pretpostavljam imao i klik, tj možeš jasno videti u midiju da li je nešto greška ili nije. Imaš na par mesta vrlo čujno ispadanje, na primer drugi stih kad počne strofa, samo zakrpi to, čuje se baš. U principu ruke su ti tačnije, sa nogom se nekad desi da ode tamo ovamo. I stilski imam utisak da ti je izbor bubnjarskih pattern-a više kao da sviraju neki new wave, malo ti je 80's i neki pattern-i su barem meni, pomalo demode, čuo sam ih na onim ritam mašinicama iz 80-ih...znaš na šta mislim? Kontam da na primer za ovu muziku kad dođe refren, ne idu 16-ine desna ruka na refrenu nego osmine, da bi refren dobio masu. Pametujem na konto toga da me upravo to oko bubnja interesuje, u poslednje vreme često radim upravo programming za 'leba, pa je to tema koja mi je bliska.
Hvala matori na sugestijama i pohvalama i ja sam to sve primetio, ali opet sam hteo da ostane integralna verzija, jer mi je prvi put da sviram bubanj na snimku. Zvuk bubnja ce naravno biti izmenjen, jer ovo je kako sam napomenuo demo verzija, kad se isvira dovoljno, snimamo je ponovo, jos dosta detaljnije. :ziveli:
Duane wrote:kad planirate u bg obavezno da se javiš!
Nece biti skoro, treba jos tu da se radi, ali neko prolece je optimalni momenat da se krene sa live nastupima, mozda ce biti neki i ranije ali u "svom selu" a za vece gradove bih voleo da budemo uvezbani kako treba. :ziveli:
Randy wrote:Umesto da ode kod Sase Popovica ona peva s vama :XD: :XD: :XD:
jes vala, da bi to ispravili zvacemo mi Sashu da peva sa nama...ali samo Cannibal Corpse, ako ne zna to, onda nishta.... :XD: :XD: :XD: :ziveli:

Randy

Post by Randy » 03 Dec 2010, 21:45

nek vam popovic svira bas :D :D

sixstring

Post by sixstring » 03 Dec 2010, 22:31

Biće vam dobro ovo! Aj pa nek je uzdravlje i sa'srećom! :ziveli: i da počnete malo sa festivalima i leba od muzike,red je!

Post Reply