Отицање леве руке
Moderators: Trooper, Tiki the Boyler
Отицање леве руке
Од јуче сам приметио да ми лева рука отекне од свирања. Нема неког бола, чак ни на притисак, само ми се део између палца и кажипрста надује са горње стране шаке. Размишљам да ли се нешто неуобичајено дешава, или се мишић једноставно надује, као код дизања тегова и тих ствари? Реците ми да није ништа опасно.
Чим престанем, после неких 5-10 минута се врати у нормалу.

-
Re: Отицање леве руке
Pokojni Toza,gitarista,imao je bas takav problem.Nisam stigao da ga pitam kako je to resio.Uzmi mast koja se zove Hemor M i utrljavaj kruznim pokretima,mozda ti pomogne.
"No pain - no gain!" 

-
P.S.Zajebavam se
Nije ti nista.Da se nesto desava imao bi promene po tipu CCRD_calor,color,rubor,dolor(toplotu,drugaciju prebojenost,crvenilo i bol).Tu dolazo i functio laesa tj. ispad iz funkcije.Opusti malo ruku,ne stezi je ko sto bi ja sisu Monike Beluci i bice sve u redu.

А па нисам ја крив али сваки пут кад свирам нешто ново рука ми је у грчу док ми не уђе у прсте.
Раније ме само болело, а није отицало. Сад отиче, а не боли. 

- supersonic
ja koliko znam, to je normalno, dok čovjek ne razvije kondiciju sa prstima odnosno rukom dok svira . Meni se isto to dešava, doduše ne otekne mi , ali me ono 'ebeno znalo da boli. Ali Gledajući raznorazne lekcije za bass, moj idol Dave LaRue priča kako čim te to počne boljeti, treba stati,iskulirati malo i nastaviti. Ne treba forsirati.
A sad to tvoje je možda nešto drugo, ali ukoliko se radi o ovoj stvari, onda nije problem nikakav
A sad to tvoje je možda nešto drugo, ali ukoliko se radi o ovoj stvari, onda nije problem nikakav

Mislim da je to zato što previše pritiskaš vrat. Opusti prste dok sviraš, nikako ne smeš biti napet.
- cope_ns_89
Moguce je ovo sto kaze LoneRider, imao sam i ja slicnih problema, ali sa bolom. Moguce da zgrcis ruku da sviras, pa zbog toga. Ja npr imam problem sa samim palcem i slap tehnikom, malo malo pa mi se pojavi neka crna tackica na palcu od slepovanja, pa ja sastruzem to zadebljanje, pa sa njim ode i tackica... Malo iskuliraj sa sviranjem, mislim, nemoj prestati, nego sviraj pomalo, po 10-15 minuta, nemoj sad uzeti pa je deljati 2 sata 

Шта ћу кад морам, имам пробу за 2 дана а пола песама свирам ко епилептичар.cope_ns_89 wrote:Moguce je ovo sto kaze LoneRider, imao sam i ja slicnih problema, ali sa bolom. Moguce da zgrcis ruku da sviras, pa zbog toga. Ja npr imam problem sa samim palcem i slap tehnikom, malo malo pa mi se pojavi neka crna tackica na palcu od slepovanja, pa ja sastruzem to zadebljanje, pa sa njim ode i tackica... Malo iskuliraj sa sviranjem, mislim, nemoj prestati, nego sviraj pomalo, po 10-15 minuta, nemoj sad uzeti pa je deljati 2 sata

- Hotstepper
Probaj i da teglish mishice shake, pre i posle sviranja...
e to nemoj, imaćeš problem sa tetivama...
ovo je pitanje pre za fizioterapeuta nego za muzičare
Možda imaš problem sa cirkulacijom...
Možda imaš problem sa cirkulacijom...
- Hotstepper
ok, ja nisam lekar, al mislim da tegljenje ne mozhe da shodi... Naravno, umereno, lagano, nishta na silu... Kao kod svake sportske upale mishica.geopard wrote:e to nemoj, imaćeš problem sa tetivama...
Al i to shto kazhesh, ako je zaista problematichno i bolno, tu treba neko struchan da daa sud.
Sinbade crni sine, jel prošao otok, sviraš li ili boli još? Tema samo kipi a od tebe ni glasa, brinemo se za tvoje zdravlje...
Ма без бриге, мене већ неких пар дана пошто сам ово писао рука више не боли и не отиче.
Ваљда сам више свирао него иначе, теже ствари, па и јаче стискао и тако.