Je li cuo neko za OVER DRIVE-YAMAHA od 10 MII

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
zokigajson

Je li cuo neko za OVER DRIVE-YAMAHA od 10 MII

Post by zokigajson » 16 May 2011, 15:09

e li cuo neko za OVER DRIVE-YAMAHA od 10 MII,u pitanju je pedala iz `80-tih napravljena kao odgovor na TUBESCREAMER-a,samo sa vise drajva,kao LEAD...zna li ko kako to radi?

ima dva-tri klipa na YOU TUBE,ali su bez veze,klinci neki se igrali.....

dweezil

Re: Je li cuo neko za OVER DRIVE-YAMAHA od 10 MII

Post by dweezil » 16 May 2011, 23:37

mislis na ovo? :)

Image

konkretno tu pedalu nisam imao prilike da probam, ali mogu da kazem generalno za te ejtiz japanske pedale da su kvalitetne i jako dobre, uz Yamahu tu je bio i Pearl a takodje i Arion.

Dersu Uzala

Post by Dersu Uzala » 16 May 2011, 23:54

Ja mislim da je ovo imao neko od mojih ortaka 80-tih. Ali problem je sto smo svirali na krs pojacalima, djavo bi ga znao kako to 'stvarno' zvuci.

gricko

Post by gricko » 17 May 2011, 00:40

bila u radnji onog MAXa, na uglu zagrebačke i karađorđeve, sredinom 80ih.
nečuvena pedala! ;)

zokigajson

Post by zokigajson » 17 May 2011, 15:23

gricko wrote:bila u radnji onog MAXa, na uglu zagrebačke i karađorđeve, sredinom 80ih.
nečuvena pedala! ;)
dobra ili losa,stize mi za neki dan? kazu ne netu:KOPIJA TUBESCREAMER-a sa malo vice DRIVE-a

Dersu Uzala

Post by Dersu Uzala » 17 May 2011, 15:28

gricko wrote:bila u radnji onog MAXa, na uglu zagrebačke i karađorđeve, sredinom 80ih.
nečuvena pedala! ;)
:hide: Koja bese Zagrebacka a koja Karadjordjeva? Karadjordjeva valjda picila Gazele do Juznog Bulevara or something. Jao sve sam pobrkao.

Kristijan
Uvaženi član

Post by Kristijan » 17 May 2011, 16:39

Ne, ne, dole blizu BAS autobuske stanice, blizu Ekonomskog... Karađorđeva ide od štajge pored Ekonomskog, pa ispod Brankovog mosta, pa duž pristaništa... A Zagrebačka povezuje Karađorđevu i Gavrila Principa, koja je paralelna sa Karađorđevom, to je ona ulica s druge strane Ekonomskog. A znaš tu radnju garant, bilo tu svakojake Yamahine robe. Eto, tu sam tamo negde 1986. ili 1987. prvi put svirao na ozvučenoj akustičnoj, neka strašno našminkana Yamaha, Florentine cutaway, elipsast zvučni otvor, tojzla, sedef, frke-šeme... To mi je bila omiljena drooling lokacija :)

Dersu Uzala

Post by Dersu Uzala » 17 May 2011, 17:22

Kristijan wrote:Ne, ne, dole blizu BAS autobuske stanice, blizu Ekonomskog... Karađorđeva ide od štajge pored Ekonomskog, pa ispod Brankovog mosta, pa duž pristaništa... A Zagrebačka povezuje Karađorđevu i Gavrila Principa, koja je paralelna sa Karađorđevom, to je ona ulica s druge strane Ekonomskog. A znaš tu radnju garant, bilo tu svakojake Yamahine robe. Eto, tu sam tamo negde 1986. ili 1987. prvi put svirao na ozvučenoj akustičnoj, neka strašno našminkana Yamaha, Florentine cutaway, elipsast zvučni otvor, tojzla, sedef, frke-šeme... To mi je bila omiljena drooling lokacija :)
Nes mi verovati u kakav si me sad trip bacio.

Procitam tvoju prvu recenicu, setim se ulice i odem da srolam jedan 'Drum'. Dok sam tako duvanio na terasi, prisetim se da sam tamo silazio godinama da 'sednem' na dvojku pa iskocim na Kalisu na tenis zorom (Partizanovi tereni). Kad krenes na drugu stranu, prema Ekonomskom, bila je tu odmah prepo puta stajge dvojke zanatska radnja gde su pravili kornete za sladolede. Brate, kad to zamirise. A ja sam ludovao za onim slagom u kornetu kod Petrovica mislim. Zmaj Jovina bese. Elem, setim se na kraju Yamahe, ali nisam znao ime te ulice na cosku. Opasna radnja bila. I onda se vrnem i vidim ostatak tvog posta. :ziveli:

dejankuki
Ćale - moderator

Post by dejankuki » 17 May 2011, 22:30

Jel bese Karadjordjeva 65? secam se i ja te radnje....

E da i pedale... sta znam... onako... JA nisam odusevljen...

Post Reply