Koji mikrofon do 100e
Moderators: dejankuki, Tiki the Boyler
Koji mikrofon do 100e
Ortak hoce da kupi mikrofon do 100e, treba da sluzi za snimanje svega zivog, a i da moze da se peva na njega uzivo... Ima li nesto da odgovara ovim potrebstinama?

- nemanjavelimirovic
- u zemlji telecastera
Re: Koji mikrofon do 100e
Ja idem danas po Beta 57a Shure...Taj je za sve, onako univerzalan..Rax13 wrote:Ortak hoce da kupi mikrofon do 100e, treba da sluzi za snimanje svega zivog, a i da moze da se peva na njega uzivo... Ima li nesto da odgovara ovim potrebstinama?

- nemanjavelimirovic
- u zemlji telecastera
Evo pa mozda ti pomogne ovo... 

Мада, Шуров СМ 58, колко видех у Митросу је 12 иљада, те ако икако може боље да скупи те две иљаде и узме нов, и јако фин микрофон.
Super je, ovako nesto bi mi i trebalo. Svaka cast za videonemanjavelimirovic wrote: Evo pa mozda ti pomogne ovo...

Ali trebalo bi mi otprilike i neko predpojacalo ili sta vec. Ne razumem se mnogo u celu tematiku (snimao sam na mik od 100 dindzi, pa mi se svidelo i sada "jurim" bolji zvuk na snimku).
Ako neko moze malo da mi objasni sta je sve potrebno za dobar snimak (ono mikrofon, predpojacalo ili sta vec, komp xD),
i koliko bi to sve ukupno kostalo. Mikrofon bi mi mozda odgovarao ovaj od oko 120e, ako je kao ovaj na tvom snimku, ihaj, puna kapa

- Tiki the Boyler
- Urednik
Shure SM57!!!
Valja li on za vokale uzivo? Ili si mislio na Betu 57a?
- Tiki the Boyler
- Urednik
Mislio sam na SM57!
Apsolutno upotrebljiv u svim navedenim situacijama. Za vokal uživo dodaš mali pop filtar (imaš namjenski, a za 3 minuta možeš da napraviš) i Bog da te vidi...
Apsolutno upotrebljiv u svim navedenim situacijama. Za vokal uživo dodaš mali pop filtar (imaš namjenski, a za 3 minuta možeš da napraviš) i Bog da te vidi...
Predlazem novu temu: Kako napraviti pop filter za 3 min. Zanima me 

Aaaa to je pop filter
Nista Sejn (mile1994) na tebi je da odlucis, i naravno da zoves na cast kad pazaris mikrofon
Meni ovaj Beta zvuci super, ali SM57 je SM57, snimao sam par puta sa njim i ono, to je to... A ovaj pop filter se da napraviti, tako da sam ja vise za tu varijantu...
Svrni sutra posle skole, ustajem ranije

Nista Sejn (mile1994) na tebi je da odlucis, i naravno da zoves na cast kad pazaris mikrofon

Meni ovaj Beta zvuci super, ali SM57 je SM57, snimao sam par puta sa njim i ono, to je to... A ovaj pop filter se da napraviti, tako da sam ja vise za tu varijantu...
Svrni sutra posle skole, ustajem ranije

- Tiki the Boyler
- Urednik
Beta 57A nikako nije loš mikrofon, ALI... to je ipak mikrofon razvijen sa tačno određenim ciljem, tako da bih ja uvijek prednost dao SM-u.
Što se pop filtera tiče... ovo što je Dersu okačio je to, ali u live situacijama ipak treba malo praktičnije, a to postižete tako što uzmete onu zaštitnu spužvicu za mikrofon (većeg promjera - za SM58 otprilike), navučete je samo do spoja plastične kapsule i metalnog tijela 57-ice (tako da između same spužvice i glave mikrofona ostane 1-2 cm prostora) i onda izolir trakom stisnete spužvicu oko tijela mikrofona i fiksirate je. Na taj način dobijate mini pop-filter koji će na sebe preuzeti energiju praskavaca, koje gola 57-ica jako dobro prenosi.
Ili prosto... kupite namjensku stvarčicu (10-tak EUR)...

Što se pop filtera tiče... ovo što je Dersu okačio je to, ali u live situacijama ipak treba malo praktičnije, a to postižete tako što uzmete onu zaštitnu spužvicu za mikrofon (većeg promjera - za SM58 otprilike), navučete je samo do spoja plastične kapsule i metalnog tijela 57-ice (tako da između same spužvice i glave mikrofona ostane 1-2 cm prostora) i onda izolir trakom stisnete spužvicu oko tijela mikrofona i fiksirate je. Na taj način dobijate mini pop-filter koji će na sebe preuzeti energiju praskavaca, koje gola 57-ica jako dobro prenosi.
Ili prosto... kupite namjensku stvarčicu (10-tak EUR)...

- Tiki the Boyler
- Urednik
Djeluje poznato? 

- sirac-šunka
- vragolan
Super je ovo, nego gde naći ovaj super dvostruki drveni prsten... ne pada mi ništa na pamet što bi čak i ličilo na to, a ne verujem da postoji u nekoj radnji da se kupi...Dersu Uzala wrote:

...i kako uopšte da potražiš to - "Imate li dvostruki drveni prsten od 4 ili 6 inča, pogodan za pravljenje pop filtera u kućnoj radinosti?"
Hvala ljudi na predlozima, sigurno ce i drugima biti korisna tema.
Sto se tice casti, mozda cu morati jos malo da sacekam dok ne uzmem mikrofon. Jbg neodlucan sam mnogo. Dosta stvari treba da uzmem (i pojacalo, pa gitaricu neku solidnu), a ne moze sve odjednom (jebeem ti). Mora malo da pocne da se tezgari.
Ako se ipak odlucim mik prvi da uzimam, javljam utiske
.
Sto se tice casti, mozda cu morati jos malo da sacekam dok ne uzmem mikrofon. Jbg neodlucan sam mnogo. Dosta stvari treba da uzmem (i pojacalo, pa gitaricu neku solidnu), a ne moze sve odjednom (jebeem ti). Mora malo da pocne da se tezgari.

Ako se ipak odlucim mik prvi da uzimam, javljam utiske