Potrebna pomoc

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
nikolazmaj

Potrebna pomoc

Post by nikolazmaj » 04 Oct 2011, 23:54

Jeste da postoji jos dosta slicnih/istih tema, ali trebaju mi predlozi i saveti koju pedalu za drive da nabavim. Sviram Heavy i Thrash. Trenutno posedujem Boss Metal Zone. Mnogi kazu, a i slazem se sa njima da bi trebalo da promenim tu pedalu u lancu. Kada vezbam kod kuce sve je ok, ali u bendu (na probama, svirkama) njen zvuk ne izlazi (ako me razumete) vec samo krci i zvuci nekako plasticno. Ako imate neki predlog/savet pomozite.

Btw. evo mog Boarda:

Image

Jos jedna mala napomena je da ce na mestu Behringer Reverba biti Chorus, i to najverovatnije Boss CE-5 ili CE-3.

bancika

Re: Potrebna pomoc

Post by bancika » 05 Oct 2011, 01:02

stavi slajdere tog EQ-a u V :)
salu na stranu, dobro pojacalo bi pomoglo.

nikolazmaj

Post by nikolazmaj » 05 Oct 2011, 09:11

Da, ali ne mogu uvek da vucem na svirke svoje pojacalo, a bas ko za baksuz tada budu losa pojacala.

bancika

Post by bancika » 05 Oct 2011, 10:16

da ne ispadne da reklamiram sebe, ali onda bih ti preporucio neki lampaski preamp, recimo kao onaj moj koji je na prodaju :D. Skinuo sam ceo preamp od soldano SLO/boogie recto i nagurao ga u kutiju. Ima samo lead kanal (ako treba da se bypassuje moze spoljnim bypass boxom) i nema EQ da bi mogao da ga sibnem u graficki EQ. Uparen sa grafickim EQ-om (podesen u V) zvuci opako, totalni metal machine. Sve su najkvalitetniji delovi, nizak nivo suma, napravljen kao tenk. Imas ovde slike i klipove

http://diy-fever.com/amps/black-box/

Javi na PP ako ti je interesantno.

Od komercijalnih resenja, boogie je napravio slicnu stvar koja ima i EQ i di-box i naravno kosta boga oca. Kod nas ima blackstar distX koji bi trebalo da je slicna stvar samo sa jednom lampom, ovo ima 4.
:ziveli:

umart

Post by umart » 09 Oct 2011, 02:46

mt2 iliti zujalica je i dizajnirana kao preamp,stoga je valja barem probati kao takvu.u tvom slucajusavjetujem sledeci raspored lanca pedala i konekcija:

gitara-stimer-input ns2ke-send ns2ke-wah-mt2-ekvalajzer-return ns2ke-out ns2ke-dilej pa reverb ili reverb pa dilej kako volis(takodje korus koji planiras isto posle outa ns2ke po zelji)-i najbitniji dio sve price:return pojacala ili poweramp in pojacala.

sustina je da izbjegnes preamp samog pojacala koje zateknes,i da iskoristis samo pojacalo kao poweramp tj snagu.najcesce pojacala imaju fx loop u toj varijanti se bodes u return.neka pojacala imaju poweramp in sto mu dodje isto.ovii jeftini skrsevi imaju i line in,koji i nije idealan ali najcesce daje bolje rezultate nego da se bodes u input.ovo vazi takodje za sve preamp,amp simulator i sl. pedale na svijetu,a narocito za modeling procesore tj genealno procesore koji dolaze sa amp sim i sl opcijama tj ako se te opcije koriste.

moj savjet je da probas spravu kako je zamisljena prije nego sto je liferujes i da tvoje usi budu sudija.zujalica je dokazano dobra preamp pedala (at the gates-ov slaughter of the soul npr).

Post Reply