Moguci kvar zvucnika?Problem, kupovina nove zvucne kartice..

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
DaRkGuitaRist88

Moguci kvar zvucnika?Problem, kupovina nove zvucne kartice..

Post by DaRkGuitaRist88 » 08 Oct 2011, 19:46

Imam zvucnik SAL Pa 225

Image

Sumnjam da je doslo do kvara kod ovih zvucnika pre mozda godinu dana mi je nekako crkla zvucna ni ja ne znam bas tacno kako mozda je do toga doslo ured mesanja kablova...

Sad imam neku novu nekakvu intex life version 2,0 kao rekli tamo u radnju gde sam kupio da je ona kao bolja od ove stare integrisane koja mi je ranije fino obavljala poso...Sad kod ove nove mislim da je slabija u odnosu na predhodnu zvucnu kad slusam muziku, gledam filmove a sto se tice snimanja gitarom, ubi boze to moram da odvrnem zvucnike do kraj da bi nesto cuo sta sviram i kad se snimi isto sve neki sumovi uzas...

Sumnjam da je do kvaliteta zvuka kad slusam muziku gledam filmove do ove nove zvucne?

E sad primetio sam da iza gde se zvucnik povezuje sa kopmpjuterom kod zvucnik postoje dva ulaza gornji left i dolnji right...
E sad meni dolnji right radi tj samo on i radi dok kad ukljucim gornji left on ne radi tj jedva se cuje?
Da nije nesto tu doslo do nekog kvara, da li tako treba da bude sta li je vec upitanju ne znam?
Kabal je ok to je dupli sastvljen kabal koji ima jednu bananicu i njome se ukljuce u komp a na kraju postoje dve gde idu u zvucnk jedna dolnji right ulaz i jedna u gornji left ulaz...

Kad sviram cuju se pakovi i distorzija se nekako razvlaci...?
Evo podatci o zvucniku:
Aktivana razglasna zvučna kutija

PA225ACTIVE

Dvosistemska bas-refleks izvedba
Dupli niskotonski zvučnik - dupli bas zvuk
Pm/Pn: 2 x 200/150 Watt
Niskosrednji: 4 x 250 mm, papirna membrana
Piezo visokotonski zvučnik
Ugrađeno pojačalo sa miksetom pojacalo ali se cuju pakovi i distorzija ne zvuci lepo kad ukljucim procesor
KARAOKE funkcija
Zaštita od mikrofonije nisam zadovoljan moram da se pomerim 3 ipo metara da ne bi brundalo!
Regulacija boje tona niski/visoki
Plavi LED indikator
Mikrofonski ulaz: 2 x 6,3 mm utičnica
Audio ulaz: 2 x RCA utičnica
Priključak zvučnika: opružni
drška, zaštitni ćoškovi, metalna mrežica
Dimenzije: 360 x 875 x 340 mm

Koju zvucnu karticu da kupim uz ovaj komp?

Microsoft Windows XP Professional

Version 2002

Service pack 2

Computer AMD Athlon(tm)

1.14 GHz, 256 MB of RAM

Stara je bila integrisana i crkla je ne znam ni ja sam kako sumnjam da je nesto zbog mesanja kablova...

E sad sam kupio novu nekakvu sto pre da mogu da slusam muziku i gledam filmove...

Intex life version 2.0

Nikako se nije pokazala a u radnji su mi rekli da je bolja od ove integrisane sto je crkla a ono uzas...Cak mislim i da se kod slusanja muzike i gledanje filmova stara bolje cula...

Sad planiram da uzmem neku zvucnu karticu od 2500 do najvise 3000...

Ne znam zasto ova toliko lose radi probao sam skoro sve i opet kad sviram kad hocu da snimim nesto kao ranije sto sam snimao sa starom moram da odvrnem zvucnike skoro do kraj d bi nesto cuo sta sviram i lose se i cuje neki sumovi a kad snimim posle jedva da se cuje to uz dosta sumova...

Ranije je bilo ovako
http://www.youtube.com/user/Djelevic...13/-RP19qT1L5Y
http://www.youtube.com/user/Djelevic...11/HNA8aa3TIyM
http://www.youtube.com/user/Djelevic.../0/C646C5ToOX0

A sad katastrofa, uzas dolazi zima, dosada moram sto pre da nadjem zanimaciju...

Dakle sta predlazete?Koju zvucnu karticu da kupim a da se uhvati uz ovaj komp i naravno da zadovolji moje potrebe oko snimanja sviranja?

Post Reply