Pojacalo za klavijaturu...

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
Draxman

Pojacalo za klavijaturu...

Post by Draxman » 03 Feb 2012, 01:23

Pozdrav svima! Ja sam iz NS-a... Da li neko mozda kojim slucajem prodaje pojacalo za klavijaturu od 40W - 50W ... Treba mi ocajnicki posto vezbam sa bendom u prostoriji od bubnjara..a skontao sam da kad spojim mog korga na moje altec lansing kompjuterske zvucnike zvuk je ocaj... el. klavir krci jako tako da snimanje mob. za probne verzije pesama ima ocajan zvuk... Znam za ta neka nova Rolandova pojacala za klavijaturu tipa KC60 i sl.. al' mi je to skupo..:( . By the way, cuo sam da klavijatura moze da ide i na bass pojacala... pa ako neko mozda prodaje povoljno i ocuvano ... zamolio bih ga da se javi.. suma sa kojom raspolazem je od 100 - 150 evra max .... Hvala unapred! :)

Funkd

Re: Pojacalo za klavijaturu...

Post by Funkd » 04 Feb 2012, 17:20

Bass ampovi se uglavnom mogu koristiti i za klavijature. Istina, moras malo da se poigras sa ekvilajzerom da bi dobio pristojan zvuk. S druge strane, suma kojom raspolazes nije dovoljna za neko ozbiljnije bass pojacalo.
Sta znam, pogledaj po oglasima. Sigurno ima par ljudi iz NS-a koji prodaju neki manji bass combo pa ono, klavijaturu u ruke i idi probaj...
Moj klavijaturista je na svirkama koristio moje malo bass pojacalo Roland Cube 30 kao monitoring. I mada nikako nije uspeo da na njemu namesti zvuk kako treba, koristilo mu je cisto da oseti udarac dirki, a iz drugog izlaza na klavijaturi je slao signal u miksetu... Podrazumeva se da je znao napamet kako mu odredjene boje zvuce tamo na razglasu..

pipi

Re: Pojacalo za klavijaturu...

Post by pipi » 06 Mar 2012, 03:04

za pocetak sve zavisi dali samo soliras ili pratis bass i kontra ja sviram klavijaturu i naravno da koristim bass pojacalo posto sviram bas i kontru na svako bass pojacalo mozes da se prikljucis i to bi ti i trebalo ako sviras bass i kontru jedino sto moras to jest da ugradis visokotonce ako nema fabricki da bi ti bila kontra dosta cista da ne bude mutna a za te pare sta imas nebi znao ni sta mozes da kupis jedino nesto od 30 wati ali mislim da to ni za probu u sobi nije dovoljno za bas jel niski tonovi trose puno snage tako da naj bolje sto mozes da dobijes za te pare a da ti vrsi posao i pritom da se cujes dosta jako to je CAJAVEC 150 wati i da te vidi bog imaces sifonjer u sobi ali bi ti radio posao za sve pare garant ZIVELA CAJKA!

Post Reply