Loš Viski

Muzika, tekstovi, cover art i ostale kreacije.

Moderators: dejankuki, Trooper, muki17

Duane
Fenderaš

Loš Viski

Post by Duane » 17 Sep 2012, 22:02

e pa da predstavim ovu bandu lenjih/pijanih gmazova u koju spadam i ja, al čisto radi marketinga, jer eto kontam de da stavim post u kojem vas pozivam da dodjete da nas čujete...

sviramo irsku pastirsku muziku i iz beograda smo, pa ako neko želi da se pridruži(mandolina, armonika, grlo... štagod znate) nek se javi, dobrodošo je, ako ništa bar pivo da pije

da, zasad smo užasni, ja sam na svim ovim lajv snimcima poprilično unezveren, al dobro božemoj™, šta da se radi...

za odgovor na svaki hejt/yousuck/go fuckyourself komentar izmuzo sam krilaticu: "radimo to jer volimo, a ne jer smo dobri".. (shvatam da ostavljam prostora za diskusiju o tome kako znam da li volim to što volim zbog toga što volim, ali sad je kasno. nema sad povlačenja, point of no return and i really couldnt hold backspace for that long, id rather just keep writing this nonsense)

uglavnom:

Dodžite na svirku - 23. Septembar, T-Pub, oko 9 mi sviramo, biće ludilo ja se nadam..

vertigo_beat

Re: Loš Viski

Post by vertigo_beat » 17 Sep 2012, 23:31

Koj` si ti od ovijeh svih unezverenih?

Meni se svidja :ziveli:

Шмајсер
Хинт-Лорд

Post by Шмајсер » 18 Sep 2012, 01:03

надам се да ћу доћи, и повешћу неке раје, има нас доста који волимо ајриш :ziveli:

Duane
Fenderaš

Post by Duane » 18 Sep 2012, 12:34

vertigo_beat wrote:Koj` si ti od ovijeh svih unezverenih?

Meni se svidja :ziveli:
ma ne ciraju oni dok sviraju pičke tako da sam samo ja na listi :lol:

ja sam ovaj debeli što svira bendžo u prvom klipu i tarugu u drugom...

@šmajser strava, ulaz je džabe, obavezno navrati i povedi tu ekipu što voli ajriš, ja se prvenstveno nadam dobroj atmosferi i dobrom zezanju :ziveli:

Kristijan
Uvaženi član

Post by Kristijan » 18 Sep 2012, 13:06

Ееее, нисам знао да дељеш бенџо. Лепо, лепо... 4 или 5 жица?

Иначе симпатично вам је ово, и надасве весело. Тако и треба да буде.

Dushan S

Post by Dushan S » 18 Sep 2012, 14:53

Super je ovo čovek, samo napred... Ni ja nisam znao da bendžoišeš. Ovo ok zvuči a biće još bolje.

Imam samo jedno pitanje, nemoj ga doživeti kao kritiku: Interesuje me zašto sviraš ovakvu muziku? To jest, da li voliš i slušaš takvu muziku privatno.

Da objasnim zašto pitam: kad sam tamo početkom devedesetih prvi put u jednom kafiću gledao Kelte, koji su tad počinjali, strašno mi je bilo upečatljivo da publika nije bila samo pop-rok publika već neka raja koja je inače išla i na narodnjake, a atmosfera je bila otprilike takva, lokao se alkohol, penjalo na stolove... Nekako sam od tada uvek imao utisak da ta domaća interpretacija Irske muzike u stvari ovde ima publiku jer bode u isti živac u koji i narodnjaci. Ne kažem time da je loša ili nekvalitetna i da je ne treba voleti, zaista, svako poštovanje Keltima i svim ostalima koji sa dušom i umećem izvode ovakve stvari... Samo ja eto nikad nisam osećao apsolutno ništa kad je čujem, ni pozitivno a ni negativno, potpuno mi je stran taj vajb.

Onda me nekako zanima kad neko krene da je svira, zašto je svira, da li misli da je dobra tezga, ili dobra zajebancija i druženje ili ti se na primer zaista sviđa takva muzika, slušaš je kući i uživanje ti je da je sviraš? Lale iz Kelta je ovde svraćao na forum i za njega znam da on voli to što svira, na primer.

Takođe voleo bih da čujem da neko krene da radi takvu muziku a nešto promeni u odnosu na Kelte, bilo šta... Doda neke druge muzičke elemente, sekvencer, tehno beat, metal gitare, bilo šta. Malo mi je copy and paste sa te strane. Ali još jednom, nemoj ovo shvatiti kao neku bitnu kritiku, tek počinjete i takvo kakvo je dobro je i samo napred. Thumbs up.

Duane
Fenderaš

Post by Duane » 18 Sep 2012, 18:05

Kristijan wrote:Ееее, нисам знао да дељеш бенџо. Лепо, лепо... 4 или 5 жица?

Иначе симпатично вам је ово, и надасве весело. Тако и треба да буде.
6 žica :lol: ozbiljno, ja bendžoišem malo u tom bendu, ali bendžo nije moj, drugar iz benda generalno svira bendžo, ali se ja ubacim na nekim pesmama koje on nemože da odsvira(ne svira dugo) jer je isti štim ko gitara... inače bendžo je šestožičani i na njemu vise žice od gitare, italijanska kršina neka stara 20 godina, ali radi nam za ovo što nam treba
Dushan S wrote:Super je ovo čovek, samo napred... Ni ja nisam znao da bendžoišeš. Ovo ok zvuči a biće još bolje.

Imam samo jedno pitanje, nemoj ga doživeti kao kritiku: Interesuje me zašto sviraš ovakvu muziku? To jest, da li voliš i slušaš takvu muziku privatno.

Da objasnim zašto pitam: kad sam tamo početkom devedesetih prvi put u jednom kafiću gledao Kelte, koji su tad počinjali, strašno mi je bilo upečatljivo da publika nije bila samo pop-rok publika već neka raja koja je inače išla i na narodnjake, a atmosfera je bila otprilike takva, lokao se alkohol, penjalo na stolove... Nekako sam od tada uvek imao utisak da ta domaća interpretacija Irske muzike u stvari ovde ima publiku jer bode u isti živac u koji i narodnjaci. Ne kažem time da je loša ili nekvalitetna i da je ne treba voleti, zaista, svako poštovanje Keltima i svim ostalima koji sa dušom i umećem izvode ovakve stvari... Samo ja eto nikad nisam osećao apsolutno ništa kad je čujem, ni pozitivno a ni negativno, potpuno mi je stran taj vajb.

Onda me nekako zanima kad neko krene da je svira, zašto je svira, da li misli da je dobra tezga, ili dobra zajebancija i druženje ili ti se na primer zaista sviđa takva muzika, slušaš je kući i uživanje ti je da je sviraš? Lale iz Kelta je ovde svraćao na forum i za njega znam da on voli to što svira, na primer.

Takođe voleo bih da čujem da neko krene da radi takvu muziku a nešto promeni u odnosu na Kelte, bilo šta... Doda neke druge muzičke elemente, sekvencer, tehno beat, metal gitare, bilo šta. Malo mi je copy and paste sa te strane. Ali još jednom, nemoj ovo shvatiti kao neku bitnu kritiku, tek počinjete i takvo kakvo je dobro je i samo napred. Thumbs up.
uh ova svirka je užas zvučala, popravljamo se doduše, polako, ali bar do tog stadijuma da to bude pravilno izvedeno, a posle forice i šlag na tortu kad dodjem dotle :lol:

inače ja obožavam irsku muziku, kao klinac sam čuo za kelte, ali mi je sve to bilo usput nekako... kasnije sam počeo više da se zanimam za muziku, ali sam eto na njih totalno zaboravio(sećam se neki lajv da sam gledao i bilo je baš catchy i super su bile melodije) i onda kad sam došao u bg, prosto nisam mogao da ih izbegnem i to mi se jako svidelo, generalno takve melodije, unikatne su prosto i tako sam tragao za tim i našao svašta.. imao sam priliku da eto ti neki drugari koje sam ovde upoznao slušaju to, pa sam imao prilike da dodjem u kontakt s'tim...

slušam naravno i kod kuće to, ne bi svirao da mi nije zanimljivo...

inače duga priča kako smo se sastavili, da ne davim, al kažem radimo to zato što volimo, a jedina ambicija je da jednog dana to dobro zvuči...

a kontam da ljudi gotive pesme prvenstveno zbog melodija, a tek potom zbog sadržaja(naravno uslov da ih razumeju jes da parlaju engleski), ali je sadržaj kad se pozabaviš njime prosto genijalan, koncizan, nepretenciozne pesme, skromne, koje se bave ličnim temam, ljudskim, prema tome i nisu daleko od naših "narodnjaka", ali pod to mislim na narodnu muziku, a ne na ove skorašnje skarabudževine pinka, grajnda, čega god...

nenadnenad

Post by nenadnenad » 18 Sep 2012, 18:26

needs more banjo

Duane
Fenderaš

Post by Duane » 18 Sep 2012, 18:28

uvek, jebiga ne čuje se na ovim snimcima, al da znaš kako smo se ozvučivali ne bi te čudilo ništa :D

Kristijan
Uvaženi član

Post by Kristijan » 18 Sep 2012, 18:39

Аха, па то је онда заправо гитара са нападнијим тоном :) Није прави бенџо. Но добро, није лоше ни овако.

Мој предлог је да на репетоару имате и неке нумере које су мање за хорско певање и наливање пивом у публици, мислим да се звук бенда јако добро исполира на таквим нумерама. На пример I'm a man You Don't Meet Every Day, Pair of Brown Eyes... Оне нису извођачки захтевне, али су ипак корисне за рад, јер можете да се мало боље ослушкујете у раду. Наравно да су добре ове веселе и живахне, али некако имам утисак да нећете бити комплетни ако не направите и повремени искорак. У сваком случају, добро вам је кренуло. Само напред.

Duane
Fenderaš

Post by Duane » 18 Sep 2012, 19:14

radimo i tako nešto, al moraš razumeti da smo mi ipak malo mladja garda, hence the malo brže/življe pesme

al kontam, imamo par i baš smo danas radili jednu takvu i peglali smo je fino.. na tim sporim pesmama se baš lepo ušemi ceo bend

Kristijan
Uvaženi član

Post by Kristijan » 18 Sep 2012, 21:06

Ма да, наравно, нисам ни мислио да треба да спремате репертоар за плесно вече на геријатрији :) Само је корисно повремено свирати и такве нумере, макар на проби, и сам кажеш да се лепо бенд ушеми на таквим нумерама.

DJ_MY_SOUL

Post by DJ_MY_SOUL » 19 Sep 2012, 00:29

Ovo je prava muzika za onaj delirijum posle pijanke i nasih narodnjaka da padnes u jos veci :D Zvuci bogato i uopste ne zvuci dosadno! :)

MetalFunk

Post by MetalFunk » 19 Sep 2012, 02:48

Dvejnara, brate, ovo je odlično! Keep rockin' :ziveli:

Gagi

Post by Gagi » 19 Sep 2012, 07:27

:1: za ovo, pogotovo što su akustični instrumenti, ako vas zanima nastup u Boru javi se da te povežem sa nekim klubovima u Boru :ziveli:

Post Reply