Treba da kupim neki delay ovog tipa...pa me interesuje da li je neko upoređivao ova dva koja me najviše zanimaju. Kako se ponašaju, reaguju i sl.
Ili ako neko ima još neki predlog u tom nekom cenovnom rangu, neka preporuči...
Hardwire DL-8 vs Tc electronic Flashback
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Re: Hardwire DL-8 vs Tc electronic Flashback
Naručih nešto ne vezano za ova dva pomenuta:-)
Naručio sam T-rex Reptile 2...vidjeh da je jako velika cijena (oko 200 e) i kod nas i u inostranstvu, a nadjoh ga na rasprodaji iz nekog studija po dobroj cijeni...pa mi bilo šteta da propustim.
Da li je neko probao možda ovu pedalu i kakvo je iskustvo?
http://www.t-rex-effects.com/reptile2/
Naručio sam T-rex Reptile 2...vidjeh da je jako velika cijena (oko 200 e) i kod nas i u inostranstvu, a nadjoh ga na rasprodaji iz nekog studija po dobroj cijeni...pa mi bilo šteta da propustim.
Da li je neko probao možda ovu pedalu i kakvo je iskustvo?
http://www.t-rex-effects.com/reptile2/
- tommytigh77
Imam TC Electronic Flashback već 2 godine, i jednostavno to je u single-switch kategoriji, i pogotovo tom cenovnom rangu, sprava bez premca. Pogotovo što su izbacili besplatni Toneprint editor, pa na kompu možeš da napraviš kakav god delay zvuk izmisliš, kao i da sam opseg kontrola (delay time, feedback...) u Toneprint režimu podesiš kako ti duši godi. Može da radi i u true bypass-u i sa bufferom, prima i +4dB line level signal (dakle može da se poveže i u FX loop ili AUX od miksera)... Plus ima analog-dry-through ili kako se već zove, što znači da pedala nema nikakav uticaj na signal, samo se na njega dodaje efekat. Jedino na šta je možda potrebno privikavanje je njegov tap-tempo koji se ne radi nogom, već trzanjem gitare. S druge strane, ako imaš Android telefon, možeš usred svirke da mu promeniš setting tako što prosto prisloniš telefon blizu magneta gitare i klikneš na Toneprint koji si učitao u telefon. Preporuka od srca.
tommytigh77 wrote:Imam TC Electronic Flashback već 2 godine, i jednostavno to je u single-switch kategoriji, i pogotovo tom cenovnom rangu, sprava bez premca. Pogotovo što su izbacili besplatni Toneprint editor, pa na kompu možeš da napraviš kakav god delay zvuk izmisliš, kao i da sam opseg kontrola (delay time, feedback...) u Toneprint režimu podesiš kako ti duši godi. Može da radi i u true bypass-u i sa bufferom, prima i +4dB line level signal (dakle može da se poveže i u FX loop ili AUX od miksera)... Plus ima analog-dry-through ili kako se već zove, što znači da pedala nema nikakav uticaj na signal, samo se na njega dodaje efekat. Jedino na šta je možda potrebno privikavanje je njegov tap-tempo koji se ne radi nogom, već trzanjem gitare. S druge strane, ako imaš Android telefon, možeš usred svirke da mu promeniš setting tako što prosto prisloniš telefon blizu magneta gitare i klikneš na Toneprint koji si učitao u telefon. Preporuka od srca.
Hvala prijatelju na odgovoru...znam ja kako to funkciniše, pošto imam Hall of Fame, koji je isto toneprint pedala. Interesovalo me jako da li je neko poredio te dvije pedale, mnogi su mi se kunuli i u Hardwire delay isto tako. Meni djeluje da obije pedale rade odlično za te pare....i ne vjerujem da iko može da kaže jedna je sranje a druga nije, samo me onako zanimalo kada se uporede kakva je razlika u zvuku.
A sada, pošto sam naručio Reptile 2 dok mi ne stigne, najviše me zanima da li je neko probao ovaj delay

Mali off topic pošto niko nije otvorio temu o TC toneprint pedalama a ima nas ovde koji ih imamo
Da li su toneprint-ovi takvi da moraju da se ubace u pedalu, bilo preko usb-a ili mobilnog, ili može da se prostim tvikovanjem potenciometara dobije taj isti signature toneprint?

Da li su toneprint-ovi takvi da moraju da se ubace u pedalu, bilo preko usb-a ili mobilnog, ili može da se prostim tvikovanjem potenciometara dobije taj isti signature toneprint?
koliko znam - ne, toneprint menja parametre koji nisu dostupni preko potenciometra.
Pa da, logično, inače bismo samo namestili potove. Mada ne znam da li su ti printovi fiksirani ili mogu malo da se tviknu...
Nisam probao nijedan print, ne mogu npr. na HOF nikako da namestim tipičan fenderov reverb
a od ponuđenih nisam uspeo da nađem njemu sličan...
No dobro, više o tome na nekoj toneprint temi
Nisam probao nijedan print, ne mogu npr. na HOF nikako da namestim tipičan fenderov reverb

No dobro, više o tome na nekoj toneprint temi

mislim da imas kontinualna podesavanja za sve parametr. Kad ucitas neki preset samo se postave na odredjene vrednosti. Mozes da ih mrckas kako hoces. Kao da dobijes jos gomilu potenciometara koje mozes samo kroz app da cackas.