Elektricna Gitara za oko 500e

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
Insecticide

Elektricna Gitara za oko 500e

Post by Insecticide » 10 Jun 2008, 15:59

Pozz ljudi,posto sad dolazi vreme letnjeg raspusta i fizikalisanja (uz to i koja kinta ) resio sam da kupim novu gitaru.
Kuci imam Career les paula (odlicna gitara za te pare-180e) ,ali treba mi nova gitara,za potrebe svirki a i za drndanje kuci,naravno.

Budzet bi mi bio negde do 500e [mada ono,ako je nesto sto se ne sme propustiti za 20 vise,moze]

Sviram u Tribute to Nickelback bendu i jednom Irish bendu (u kojem ne koristim elektricnu tako da nije bitno).
Za sada je takvo stanje stvari,pre je postojala sansa da sviram u Disdainedu ,sada je ta sansa skoro nikakva ali ipak je tu. (http://www.myspace.com/disdainedserbia) tako da ce mi ta buduca gitara biti potrebna i za sviranje Nickelbacka i Necrophagista i Stevie Ray Vaughana ,ma sve zivo sviram,znaci neka univerzalna gitara.
(Mada preferiram thrash i planiram da napravim u buducnosti bend u tom fazonu)

Gledao sam gitare ,i primetio sam Ibanez RG350 (svakakve kombinacije) i deluje mi kao ok gitara za te pare (gotovina-33000) ali ljudi se zale na los Floyd (U stvari ne koristi original floyd neko nesto drugo,nem pojma) ,zale se da je gitara neupotrebljiva ako se prestima na Drop C (sto je meni neophodno zbog nickelbacka a i uglavnom sam u pola stima dole ili za ceo)

Primetio sam i ovu LDT(ESP) JH200 ,drug je hvali,deluje mi kao dobra gitara i zanima me cena,posto je ona kod nas?Cuo sam da je mitros poceo da uvozi taj model.

Znaci treba mi gitara do 500e,da je univerzalna,da moze posluziti na svirkama ,naravno da je dobra :D
Sta mi preporucujete?

Critical
PedoBear

Re: Elektricna Gitara za oko 500e

Post by Critical » 10 Jun 2008, 16:35

Gledao sam gitare ,i primetio sam Ibanez RG350 (svakakve kombinacije) i deluje mi kao ok gitara za te pare (gotovina-33000) ali ljudi se zale na los Floyd (U stvari ne koristi original floyd neko nesto drugo,nem pojma) ,zale se da je gitara neupotrebljiva ako se prestima na Drop C (sto je meni neophodno zbog nickelbacka a i uglavnom sam u pola stima dole ili za ceo)
Ja imam Rg350, tacno je nema Floyd Rose (licenciran) vec ima Edge III tremolo (ako mene pitas ,isto sranje ko floyd ali ne toliko kvalitetno:D)
Nikad je nisam stimao u C (trenutno mi je u D ne drop D nego ceo stim za stepen dole,radi odlicno) pazi ako meni radi u D ,ti ako je spustis za jos stepen ne vidim razlog zasto ne bi bila neputrebljiva,ako ce ti pomoci mogu da je spustim u drop C pa da ti posaljem neki snimak (ako hoces iscimaj me na PP) :D
Ne znam,preporucio bih ti ovu gitaru ,meni radi posao odlicno,:D:D ali,ako imas 500e mozes sigurno naci nesto bolje ipak je ova gitara (bar ovde u Becu) nova 370e :D

Toliko o tome....

Btw, znamo mi za Disdained,zoli nam je moderator ovde :mrgreen:

Pozz i dobrodosao

KnightOfDoom
Site Admin

Post by KnightOfDoom » 10 Jun 2008, 17:52

Critical wrote:Btw, znamo mi za Disdained,zoli nam je moderator ovde :mrgreen:
A i Srdjan se motao ovde neko vreme valjda :)

Elem ako te brine tremolo od ZR tremola nema nista bolje (bar da ja znam, nek me neko ispravi) a nacices ga na svakom Ibanez S-u. Znaci Ibanez S320 (oko 400 evra) ili Ibanez s470 ... on je preko 500 ... ostali su dosta preko.
Jedina zamerka koju ja mogu da im nadjem je sto imaju 22 praga.

goodlikesweeper

Post by goodlikesweeper » 10 Jun 2008, 17:57

KnightOfDoom wrote: Ibanez s470 ... on je preko 500 ... ostali su dosta preko.
Jedina zamerka koju ja mogu da im nadjem je sto imaju 22 praga.
Da li znas mozda koliko tacno kosta?U mitrosu, tako?A,da li se moze naci ovde Ibanez S470DXQM i koja bi cena bila?

Da,ni ja bas ne volim 22 praga, al jebes ga sad...kad je sve ostalo strava,ne bi bilo toliko bitno...

KnightOfDoom
Site Admin

Post by KnightOfDoom » 10 Jun 2008, 18:07

Ne bih znao tacno :(

Insecticide

Post by Insecticide » 10 Jun 2008, 19:17

@Critical
Pa ono,ako si raspolozen,mogao bi malo da odJamujes pred diktafonom :)

@Knight
Ovaj s470 mi je zapao za oko,ako neko zna tacnu cenu,mnogo bi pomogao.

Sta mislite o LTD JH200?

Hehe,nisam znao da je Zoli moderator,a to u vezi mene i Disdaineda..Ni sam ne znam kako je to sve pocelo a ni kako se zavrsilo,uglavnom nem pojma . :)
Nije ni bitno,vazno je da su bili na mini turneji i da se ebali kevu,bio sam kad su svirali u NSu i naravno da je bilo do jaja.

Insecticide

Post by Insecticide » 10 Jun 2008, 19:41

Critical wrote:

Pozz i dobrodosao
Hvala za dobrodoslicu,dobar je ovo forum,ima korisnih stvari i pametnih ljudi,koliko sam samo prelistao neke teme :)

(Spojio bih ovo sa porukom gore ali ne mogu da nadjem edit nigde :?: )

Toce

Post by Toce » 10 Jun 2008, 19:45

S470 je ~560e, a S320 ~420e.
Po zadnjem cenovniku iz mix-a.

XtrmntR

Post by XtrmntR » 10 Jun 2008, 19:47

Cini mi se da je taj S oko 600e, pricekajte RAXa, on je bio narucio taj model, pa ne znam sta je bilo kasnije, ali ostao je pri tome da ce kupiti taj model. Ako ti se ne da cekati, cimaj ga na PP, nick mu je Rax13.

Ne bi bilo lose da zvrcnes Mix, cini mi se da su oni imali nesto iz S serije, a i u Mitrosu sam video neki dan.

Sto se tice Ibanezovog EDGE III tremola, ja ga imam na RG370 i nemam nikakvih problema i primedbi, isto tako i drugar koji jako mnogo svira, oko 6-7 godina ima isto RG370 i njegovom floydu nista ne fali. I jos nesto, EDGE III nije kopija floyda nego Ibanezov patent, za moj ukus bolji od klasicnog Floyd Rose-a.

A sto se tice stima, samo deblje zice i udri, ne vidim razlog zasto ne bi moglo u bilo koji stim, naravno, sa 0.9 jako tesko. :D

Insecticide

Post by Insecticide » 10 Jun 2008, 19:57

XtrmntR wrote:Cini mi se da je taj S oko 600e, pricekajte RAXa, on je bio narucio taj model, pa ne znam sta je bilo kasnije, ali ostao je pri tome da ce kupiti taj model. Ako ti se ne da cekati, cimaj ga na PP, nick mu je Rax13.

Ne bi bilo lose da zvrcnes Mix, cini mi se da su oni imali nesto iz S serije, a i u Mitrosu sam video neki dan.

Sto se tice Ibanezovog EDGE III tremola, ja ga imam na RG370 i nemam nikakvih problema i primedbi, isto tako i drugar koji jako mnogo svira, oko 6-7 godina ima isto RG370 i njegovom floydu nista ne fali. I jos nesto, EDGE III nije kopija floyda nego Ibanezov patent, za moj ukus bolji od klasicnog Floyd Rose-a.

A sto se tice stima, samo deblje zice i udri, ne vidim razlog zasto ne bi moglo u bilo koji stim, naravno, sa 0.9 jako tesko. :D
Nije meni frka toliko,gitara ce se uzimati za neka 2 meseca,
Kolika je razlika izmedju rg350 i 370?U kvalitetu i ceni.
Btw. Ja koristim 12. na LPu tako da bih uzimao 11-12 za novu gitaru isto .

Critical
PedoBear

Post by Critical » 10 Jun 2008, 19:59

@Critical
Pa ono,ako si raspolozen,mogao bi malo da odJamujes pred diktafonom
Ajde snimicu danas (mozda sutra) treba da menjam zice pa cu taman pred menjanje da ih malo izdrndam, stavicu na net pa cu ti poslati link na pp :D

Sto se tiche EDIt "tastera" on je aktivan 20min po pisanju poruke ,znaci mozes da je izmenis u roku od 20min, svejedno ce admin editovati ovaj tvoj post

Rax13
MF veteran

Post by Rax13 » 10 Jun 2008, 20:04

Evo i mene... :D

Odustao sam trenutno od S-ke, zbog finansijskih problema... Ali jako je jednostavno... Uzmi RG350/370 i uporedi sa S320/470 i sve ce ti se samo kasti... :)

Bio je jedan S470DX u Mixu, ali mislim da je prodat, ali ti nazovi pa pitaj...

Pozdrav

Toce

Post by Toce » 10 Jun 2008, 21:07

Insecticide wrote:Kolika je razlika izmedju rg350 i 370?U kvalitetu i ceni.
Po kvalitetu su iste, jedina razlika je pickguard na RG350 i nedostatak istog na RG370. Cena je jaca kod RG350 modela za nekih 20e.

Post Reply