Ukoliko želite da snimite vokal, gitaru ili bilo koji "živi" instrument, potrebno je da odradite sledeću modifikaciju kx DSP prozora :
Napomena:
Način koji je ovde prikazan je način na koji sam ja lično konfigurisao i način na koji uopšte koristim kx drajver (volim da imam sve pod kontrolom) , pa ćete već u prvoj slici primetiti kako su gotovo svi suvišni moduli, unutar routinga drajvera, sklonjeni.
Izgled DSP prozora

Podesavanje unutar drajvera:
Ins 'n' outs

Recording prozor (kao sto vidite sve je mute-ovano)

I konacno setovanje unutar AC97

Ostaje vam da aktivirate Cubase SX (setujete naravno kx ASIO drajver, koji uzgred, uvek i samo radi na 48000 Hz sampling rate) , i konačno unutar jednog od audio trekova, aktivirate monitoring (zvuk koji se nalazi na kxasio ulazima 0 i 1, će se tada moći kontrolisati "direktno")...potrebno je jos insertovati neke od željenih efekata, i konačno, po želji, usnimiti i proizvoljno doraditi...
Napomenuo bih samo još jednu stvar, a to je, da prilikom usnimavanja procesiranog zvuka (recimo gitare na koju ste stavili Amplitube) usnimavate samo sirov signal, znaci onaj koji se nalazi na ulazima kxasio 0 i 1, dok cete, ukoliko želite imati gotov procesiran trek, zajedno sa efektom , takodje usnimljenim, morati obaviti exportovanje, a zatim importovanje procesiranog audio treka.
MIDI Issue
Moguće je da će vam se pojaviti problem da kada pustite neku MIDI pesmu (ili bilo kakvu drugu MIDI instrukciju) tj. da zvuka uopšte neće biti. Razlog za to je što kx nema u sebi Soundfontove. Problem se rešava tako što se loaduje prethodno sačuvan Creative-ov soundfont i cela stvar je ponovo na normali.
delimični izvor Rumski audio forum